Политолози: Важно е какви цели ще си постави служебният кабинет

Основната - да се организират прозрачни избори
Обновена: 10 май 2021 22:20 | 10 май 2021 22:19, Веселина Йорданова
16

Знакови назначения се очакват в служебното правителство, което утре трябва да определи президентът Румен Радев. Негова основна и конституционна задача ще бъде да организира провеждането на изборите за 46-ото Народно събрание.

"Важно е какви цели ще си постави този служебен кабинет и е важно дали ще ги изпълни, защото знаем, че предишното служебно правителство на Радев не свърши работата, за която беше назначено от самия него. Дневният ред на президента е важен", акцентира политологът Георги Киряков в студиото на "Денят ON AIR".

"Надявам се този кабинет да организира такива избори, които да отговарят на критериите на Радев - да са честни и прозрачни. Предишният му служебен кабинет организира избори, които самият Радев после каза, че не са били достатъчно прозрачни", заяви политологът доц. Стойчо Стойчев пред Bulgaria ON AIR.

Според него целта на служебното правителство няма да е организиране на изборите, а възпрепятстване на ГЕРБ и бившите "Обединени патриоти" да получат "адекватно" парламентарно представителство в следващото 46-ото НС.

"Ще се пречи на ГЕРБ и на патриотите по две направления, като се търсят всякакви възможности за тяхното уязвяване", категоричен е доц. Стойчев.

По думите му комисията "Манолова" е била създадена, за да предизвика медиен скандал, а според Киряков, Радев може да назначи такова правителство, което да направи ревизия, но нямало достатъчно време за тази цел.
"След като от едната страна се води масирана медийна битка от Борисов, няма как да очакваш и от другата страна да не се проведе същата битка. Ако тръгнеш институционално - с анкетни комисии, доникъде няма да се стигне. Но ако се тръгне пропагандно, ще постигне същия ефект, какъвто постига премиерът Борисов. Слави Трифонов играе напълно противоположната роля - прави друго шоу", изтъкна политологът.

Всеки ще се бори със зъби и нокти, виждате прегрупирания - на патриотите, на тези отвън, на тези на ръба, посочи доц. Стойчев.

Голямата битка ще бъде между партиите на статуквото и партиите на протеста, завърши Киряков.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гответе се за най-колосалната и безпрецедентна манипулация на избори провеждани някога в България!Но дори след този факт няма място за безпокойство,защото народа се пробуди,в 21 век сме и най-важно в ЕС.Всеки знае как управлява Борисов и какво направи ГЕРБ."Новите" трябва да знаят,че ще бъдат наблюдавани под лупа и че приказките им" ако не се крадеше,каква щяла да бъде България" ярко светят като аршина,с който ще премерим делата им.Ако не започнат с " промените" ще ги изхвърлим с техните павета
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви цели бе, то в Конституцията го пише - да организира следващите избори!Няма други цели.
8
5
 
6
 
! Отговори
Е преди 2 години
То пък сякаш е трудно да си предтавим какви цели ще си постави кабинет, назначен от Радев !
7
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как да има прозрачни избори със софтуер на тъмно. Никой не знае какъв алгоритъм е заложен в част от машините. Има вероятност в големите секции да се заложи алгоритъм, който да отчита всеки трети или дори всеки втори глас да се генерира за дадена партия. За това тези избори не могат да са прозрачни. Дори не пожелаха да се гласува броене на хартиените отпечатъци.Защото когато машина вади отпечатъка може да е написано едно, а машината да си трупа база данни с други резултати.Ще се изпере вота.
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебния кабинет не може да има цели, различни от предписание в конституцията.А ако много се взема на сериозно, може и никой да не го слуша. Един начин няма да управлява реално.
5
2
 
13
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Мечтиииии....Радев беше ЕДИНСТВЕНИЯТ европейски президент, който ЛОБИРА ЗА ОТПАДАНЕ НА МЕРКИТЕ ПРОТИВ РУСИЯ във връзка с анексията на Крим!
4
8
 
12
 
! Отговори
Какви цели ще... преди 2 години
Няма съмнение, че този който назначава служебния кабинет, той поставя целите на кабинета. А целите на Радев са пределно ясни-антиевропейски...
3
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви цели ли,ами на първи време да погне вожда ти,а след това и вас
2
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските приятели на Радев ще пипнат машините където трябва и всичко е точно, това им беше мечтата.
1
4
 
8
 
! Отговори
По 100 преди 2 години
Мерцедеса на глава от населението