Лято 2021: Хотелиери по морето все още чакат обещаната помощ

Туристическият бранш настоява за удължаване на мерките до края на годината
11 май 2021 19:50, Красимир Ангелов
21

Хотелиери по Черноморието все още чакат обещаните им от държавата Ковид помощи. Извън туристическите дестинации, хотелите в много градове въобще не са успели да се възползват от мярката за компенсация. Туристическият бранш настоява за удължаване на мерките до края на годината.

Атанас Карагеоргиев е управител на хотел по Северното Черноморие. Споделя, че никога ситуацията не е била толкова тежка.

Още по темата
"В момента държавата, вместо да ни е майка, тя ни е мащеха. 350 000 да имаш да получаваш от държавата си и 1 лев да не получиш. Това е не само неразбиране, това е умишлен рекет", категоричен е хотелиерът пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Той продължава да трупа кредити, за да спаси бизнеса си. Изгубил е вяра в подкрепата от държавата.

"Аз не вярвам в тези мерки. Това е заблуда, нищо сериозно няма", допълни той.

Хотелиерите се надяват мерките да бъдат изплатени по предназначение, но не са особено обнадеждени в настоящата политическа криза.

"Помощта е помощ, когато е необходима. Оправданията бяха, че нямат хора, че било еди какво си", коментира председателят на СХР - Русе Красимир Иванчев.

Според БХРА хотелиерите са особено ощетени.  "Хотелиерството не беше компенсирано по никакъв начин. Те не получиха субсидия. Нищо, освен подпомагането на работната сила", добави Атанас Димитров от БХРА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли руснаци по морето?
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми хотелите да си преговарят с фирмите в българия и да си подсигурят клиенти. Един вид почивни бази към фирми. Защо моите данъци ще подпомагат мързеливи хотелиери
16
0
 
14
 
! Отговори
Стефчо преди 2 години
Търсят се туристи за слънчака, може и без опит.
15
2
 
4
 
! Отговори
мак преди 2 години
Да реват на рамото на т.лупа и да искат от него, нали той все раздаваше кинти и обеща да обгрижи всеки. А, забравих, т.лупа вече е никой, та да се обърнат към новия премиер, ако остана нещо в хазната.
14
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Да дерзаят. Руските катери са на 6 часа от тях...
13
9
 
6
 
! Отговори
клуб бсп преди 2 години
фигуранто назначи кабинет , те ше ви ги дадат :)
12
9
 
8
 
! Отговори
Щерев преди 2 години
На 11 следващите избори ако подкрепят Бойко ще си получат обещаното. На червените мародери недей да разчита
11
4
 
9
 
! Отговори
кръчмар преди 2 години
спокойно бе , сега чалгаро и мая общата ше ви ги дадат , те мислят за вас .
10
8
 
16
 
! Отговори
Anonimna преди 2 години
Ами така е като се гласува за тиквата. Него хич, ама хич не го е грижа за хората. Той винаги е облагоденствал около него мутри, политици, които му се подмазват, крадци и мошенници. Това е хора и ако не се обединим срещу мутренската структура герб, още по-лоши времена идват. Избор и всеки да мисли! Бог да пази България!
9
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е зле преди да чакате за помощ от държавата да си погледнете какви данъци сте внесли. Осигурявали ли сте се на толкова колкото получавате? Вие какво сте дали на държавата, че чакате от нея. Всяка нощувка ли е записана, и за всяка бира с цаца ли е издадена касова бележка и още и още и само тогава ако отговорът е ДА можете да чакате нещо от държавата. Ако още си чакате помощите нещо не е наред, но вероятността това да е при вас е ОГРОМНА!
8
0
 
8
 
! Отговори
Стар сръбски виц преди 2 години
Тито праща свой министър на преговори за туристи. На другия ден получава телеграма " Друже Тито, они сакат или пари или дупе". Тито отговаря мигновено : " Пари нема, действай"
7
8
 
7
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
На тези на които им е крив боко сега ще се радват на навременната помощ и експертиза на кабинета Грипен2!!Така,че дъвкатабоковече свърши по складовете,сега се предлага шоколадче Грипен2!!
6
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Бою им е обещал да чакат от умрял писмо. Това ще е хилядната негова лъжа.
5
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
по морето дерат кожи после дайте помогнете
4
5
 
14
 
! Отговори
бибитко преди 2 години
ааа не знам. като возих Айдебегов му дадох каквото ви се полагаше. не ме търсете
3
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АлоУУУ 350 000 Имал да получава от държавата !!! - от работещите бедни ли Бе ? Ква е тая държава дето взима от бедните и раздава Ммилиони на такива капуши ?Аз какво съм взела Бе шмок недодялан ? - Нищо ! ама съм внесла нап,ной,нзок и мдт ,а фирмата ми фалира !
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лято 2021: Хотелиери по морето все още чакат обещаната помощКоя обещана помощ чакат - тази дето не я получиха 2020-та или нея са я отписали вече и чакат тая за 2021-ва? :) Голямо чакане ще падне, да знаете!
1
2
 
18
 
! Отговори
Гладни пясъци преди 2 години
Да чакат, от който им я е обещал.Важното е, че очиларката изгони руските шпиони.