Състоянието на Владимир Каролев остава тежко

Какви са причините за падането му под връх Тодорка?
Обновена: 11 май 2021 07:58 | 11 май 2021 07:55, Ния Христова
33
Състоянието на Владимир Каролев остава тежко
Снимка: БГНЕС
Планината за пореден път показа, че там горе, под високите върхове, всяка грешка може да коства и човешки живот. Известният икономист Владимир Каролев продължава да е в тежко състояние след падане в Пирин. Първоначално той беше приет в болницата в Разлог, а след това транспортиран в "Пирогов".
 
"Когато човек тръгва сам в планината трябва много добре да премисли какво предстои и да има план Б. Грешки могат да направят и най-добрите майстори", заяви пред Нова тв алпинистът Дойчин Василев.
 
"Теренът е стръмен. Каролев е слизал със сноубород по него, вероятно се е хлъзнал, паднал е и не е успял да се задържи. Теренът е такъв, че има заледени участъци, има и скали. Предполагам, че той, падайки по тях, е получил наранявания, които са го докарали до това състояние", допълни той.
Още по темата
 
"Акцията не беше лека предвид това, че условията са смесени, снегът на моменти е мек през деня, а вечерта – замръзва. Използвахме моторни шейни, но не беше лесно, тъй като на места буквално минавахме с тях през камъните и хвойните", разказа Наско Луков от Планинската спасителна служба.
 
"Каролев многократно беше разказал идеята за маршрута си, но проблемът беше, че бе попаднал в дупка, която възпрепятства да бъде видян. Липсата на обхват на телефона му подсказа, че това е едно от местата за претърсване", посочи той.
 
"Първо видяхме каската на Карлоев. Не знаехме на кого е, но 100 метра по-нагоре намерихме и него", разказа зам.-кметът на Банско Стойчо Баненски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
Философски погледнато си прав, но пренебрегваш нещо основно и много близко до ума - не живеем в лебертарианска държава и Каролев плаща данъци като всеки друго. Съответно е нормално да използва медицински и други държавни услуги.
14
1
 
5
 
! Отговори
do 19 преди 2 години
Да, рядко противен тип е, ама ми все тая дали щял да се оправи
13
2
 
5
 
! Отговори
един преди 2 години
Дано се оправи. Иначе е рядко противен тип.
12
4
 
2
 
! Отговори
ГОРЯНИН преди 2 години
Не споменавай името му напразно,човече смешно и просто,сигурно си комсомолец и русофил,само *** русофил може да сложи НЕГОВО ИМЕ като свое!
11
3
 
4
 
! Отговори
Горянин преди 2 години
От тук само Бог може да помогне,каквото е трябвало са го свършили,не пожелавам на никой реанимацията,Дано Бог се смили над човека,които и да е той.Аз лично се моля за всички хора дори и враговете си,всички заслужаваме да живеем щом веднъж сме получили тоя дар
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, тоя задмина и Бибитко по честота на споменаване в новините. Чакаме терминалната новина.
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С какво заслужи толкова внимание? Има и другги икономисти, не е само той. Когато си плащаш за да лаеш в телевизиите ставаш "известен".
8
0
 
12
 
! Отговори
селтак с тумбак преди 2 години
За някой който не хвалят по телевизията дали ще впрегнат такива ресурси? Този и от карантина беше избягал да ходи на разходка ... Справедливост му е майката ... Ама за всички не за избрани. Дано се оправи човека ...
7
1
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излиза че у нас само трябва да си известен, без значение с какво. Цвета с вертолет я возиха д ай наместват ръката, този приятел го карат с такси с министър и шеф на спешна болница. Демек и някоя плеймейтка ако се подлхъзне в банята ще има медийно отрязяване. Нека им помагат, но искам да видя същото и за някой пенсионер или обикновен бачкатор
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дано оживее
5
3
 
22
 
! Отговори
Господ Бог преди 2 години
Знам си работата
4
5
 
33
 
! Отговори
Шопо преди 2 години
Много е самонадеян,но дано оздравее
3
1
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 2Пич, преди месец ме изхвърлиха от болницата с оток в гръбнака, защото съм имам ковид. Не можело.Сега министри, проф и пр излизат да ми кажат как е банкера. Ами не ме интересува, както тогава никой не му пукаше за мен
2
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Планината си отмъщава за това, че се опитваше да я съсипе
1
1
 
46
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
В планината винаги намираш това, което търсиш.