Как ще продължат мерките, става ясно след анализ

Гълъб Донев пое поста в МТСП от Деница Сачева
12
Как ще продължат мерките, става ясно след анализ
Снимка: БГНЕС

Служебният вицепремиер и социален министър Гълъб Донев очаква анализ, след който да се реши, дали ще продължи изплащането на пенсионерските добавки от 50 лева и мерките за запазване на заетостта

"Ще има целенасоченост на социалните плащания, социалната закрила с мисъл за гражданите и за бизнеса - да бъдат преодолени последствията от пандемията от Covid-19", каза той.

При предаването на поста предшественикът му Деница Сачева му връчи папка с всички обществени поръчки в социалното министерство и увери, че е осигурено финансирането на всички мерки в подкрепа на заетостта до края на юни.

"Тепърва предстои служебното правителство да вземе своето решение как ще продължи тези мерки. Особено важно е това за туристическия бизнес, защото в разгара на туристическия сезон ще има нужда от допълнителна подкрепа именно този сектор, както и секторът на транспорта. Всички знаете, че приоритетно бяха подкрепяни с мярка 80 на 20", каза Сачева.

По думите на служебния министър това, което работи добре към момента, ще продължи да се прилага, а онова, което има нужда от промяна, ще бъде коригирано, за да могат българските граждани да получат най-добрата подкрепа.

Министърът изрази благодарност, че поема поста от Деница Сачева, с която се познават отдавна и са работили заедно добре.

Сачева изрази увереност, че Гълъб Донев ще се справи и няма да се подаде на реваншистки настроения и на натиска на улицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
5
 
! Отговори
Frog преди 2 години
Как си,Сачева? Оправя ли те добре в леглото гаджето ти Алибегов? Той има Много заведения,ще плюскаш на воля...спокойно,няма да отслабнеш @
7
2
 
7
 
! Отговори
КЛ преди 2 години
"Как ще продължат мерките, става ясно след анализ"Няма какво да се анализира. Канят браншовите организации и те казват дали мерките работят и колко ефективно. Аз лично предлагам мерките да отпаднат като неефективни и освободените от работа хора да получат помощи от борсата в пълен размер. Според трудовия си стаж. Независимо по кой член от закона са освободени от работа. Бизнесът да се грижи за работещите, държавата за неработещите. По-справедливо и прозрачно е.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се спрат всички 60/40 и помощи за туризма. Искат ли пари да дават добри оферти за българи. По добрия печели. Що да работят като получават помощи и така данъкоплатеца хем плаща хем не може да почива качествено!
5
2
 
4
 
! Отговори
Виготура преди 2 години
Единствения начин служебното правителство да харчи пари, които не са заложени в бюджета е да въведе Извънредно положение. Друг начин няма.
4
8
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
"...предшественикът му Деница Сачева..."Не знаех, че другарката Сачева си е сменила пола.
3
0
 
6
 
! Отговори
@ преди 2 години
проблема е в начина на плащане, а не в парите. пари за 2 м ще намераят, но кога ще стигнат до хората - само един Гълъб знае
2
5
 
8
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Това эаслужава всеки фен на промяната!! Пощенски гълъб, беэ покритие...яжте на слави ...
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този наистина прилича на гълъб, но интересно, че и сачева прилича на голяма дебела гълъбоца с голям клюн.