Предаването на властта без медии, новите обещаха прозрачност

Какво ще успеят да свършат служебните министри?
Обновена: 12 май 2021 11:35 | 12 май 2021 11:35, Веселина Йорданова
189
Предаването на властта без медии, новите обещаха прозрачност
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Церемонията по предаване на властта от кабинета "Борисов 3" на служебното правителство се състоя в Министерския съвет без присъствие на медиите.

След нея вицепремиерът по обществения ред и сигурност и вътрешен министър Бойко Рашков обяви: "Не мога да кажа кои ще са първите кадрови промени, трябва да се срещна с Георги Терзийски първо. Ревизия на властта - към нас подобни изисквания няма, това се правеше от парламентарните комисии. Щом е казал президентът, ще има осветляване, дотолкова доколкото времето ни позволи".

Още по темата
В приоритетите на Бойко Рашков влиза осигуряването на честни избори, борба и превенция на престъпността и нелегалната миграция. Той заяви това при влизане в сградата на МВР:

"Няколко дни ще са необходими поне, за да може да се навлезе истински в проблематиката на това голямо ведомство".

Прозрачност и отговорно управление през следващите 2 месеца обеща новият министър на икономиката Асен Василев, предаде БНР.

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров не пожела да коментира ще удължи ли извънредната епидемична обстановка.

Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов пък заяви, че трябва да се отчете напълно обективно състоянието в неговия ресор.

"Без предубеденост, без тенденциозност и с необходимата задълбоченост. Това правителство има за амбицията да покаже почтеност и прозрачност, а Министерството на правосъдието се очаква да работи справедливо", отбеляза след церемонията по встъпване Янаки Стоилов.

Служебният министър на културата Велислав Минеков обяви, че му предстоят срещи с представители на партии в предния парламент, за да ги изслуша за програмите им за култура.

"Отивам на място, където ще свърша много работа. Първо ще се срещна с политическите партии от досегашния парламент, за да чуя техните програми в областта на културата", каза той.

"Това, което не беше свършено за десет години ще се опитаме да свършим за два месеца...Наистина е амбициозно това, което правим, но все пак  ако не друго поне ще дадем серия от пътеки за следващите, които ще дойдат след нас. Всичко ще бъде извършено", коментира професорът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още по темата: Предаване на властта
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
2
 
! Отговори
Един Pk преди 2 години
Ама за новите никой не пише дали не са учили или изкарали обучения в СССР или Русия.Щото досегашните 30 години всички бяха такива и ще ни е тъжно.Само дето едни го играеха десни а други леви.Чак в НАТО има набутани такива.
126
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 2 години
вече 2 месеца,не се показва никъде,журналистката-трубадурката,на бившите управници,манекенката беновска,какво стана с нея.
125
1
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 2 години
Бойко появи ли се днес или както винаги демонстрира обичайната си скромност.
124
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учиндолеца не е виновен, тия хаплЮвците които му вярват, те са за ...Ама то простотията ходи по хората, най-вече.
123
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега, като при всеки служебен кабинет, ще ни управляван някакви нормални и с мозък. След това пак ще гледаме лумпениада.
122
3
 
11
 
! Отговори
РоРо преди 2 години
Той новият финансов издиша още при приемането на министерството.искал актуализация.Нали въведохме мораториум На плащанията каква актуализация искаш.
121
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе къде е Славчо мишката, писал ли е нещо по фейса, някой знае ли дали ще изпълзи от дупката си?
120
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пичове,като гледам снимката на Василев -министъра на финансиите,то Барни Ръбъл е красавец.
119
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Резерв 8,5 млрд. лева. Остава и да не са прозрачни!!!!
118
1
 
5
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До BEZ REVIZIQНе може още веднъж да се окаже, че при Бойко всичко е наред! Ревизия ще направи Историята и тя явно няма да е никак благосклонна към БСП-ако се саморазпуснат, може и да имат някакви смекчаващи вината фактори като разкаяние, но засега "редиците им се стягат" за бой, не за капитулация..Някои хора просто трябва да пострадат много жестоко, за да разберат, че с някои неща шега не става, явно..Хем нас.рани, хем голями е тяхната работа - трябва да се удавят в лайн.ата си, че да разберат
117
1
 
10
 
! Отговори
Накратко преди 2 години
А сега гледаите рязко спадене на приходите в бюджета.Сега данъците ще им внасят тези от чужбина и от турция.Или може би се надявят пенсионерите да им дадат некой лев.
116
4
 
10
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен146Сигурно си прав - иначе нямаше да стават тези безобразия в Парламента! Това служебно правителство беше начертано отдавно от задкулисието и според мен - може би още преди да започнат протестите на БСП и това съвсем не може да е случайно. Явно това правителство има някаква специална задача и бих се очудила много ако тя не е поставяне БСП във властта! Във всеки случай, не мога да очаквам нищо добро за България от Радев безмозъчния...
115
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стягайте коланите, кадрите на Виденов са пак в управлението. Лева ще се вдига въпреки валутния борд....може като нищо да иде до 5000...за едно доларче.
114
0
 
4
 
! Отговори
есмералда факултето преди 2 години
ТО ХУБАВО АМА ЧАВЕТАТА ПРОЗРАЧНОСТ НЕ ЯДАТ БЕ БАТЕ!
113
3
 
3
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Диарията на ДианаЗа тебе няма надежда, БСП! Има малка разлика между диарията БСП и повръщането на Диана - първите се повреждат от страх и мръсотии към целия свят извън черупката им, втората се уврежда от органична непоносимост към БСП...Няма как! Факти! Бил против Пеевски, значи! А ти знаеш ли защо точно е бил против него - защото не му е бил симпатичен! Пеевски е твърде огромен великан за това джудже Стоилов...Вместо да злобееш, по-добре надавай вой за саморазпускане на тази осойница БСП
112
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОТ ТЕЗИ НА СНИМКАТА НИЩО НЕ ЗАВИСИ!ОТНОВО ЗАДКУЛИСИЕТО ЩЕ РЪКОВОДИ ДЪРЖАВАТА!
111
0
 
2
 
! Отговори
есмералда факултето преди 2 години
ТАКА ТАКА...НА БЪЛГАРИТЕ ПРОЗРАЧНОСТ И ЕДНА ЧАША СТУДЕНА ВОДА!А НА НАС РОМИТЕ ПАРИ!ХИ-ХИ!
110
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАРОДЪТ ГО Е КАЗАЛ МНОГО ОТДАВНА:ПОЛИТИКАТА Е *** РАБОТА,ДА НЕ ИЗПОЛЗВАМ ЕДНА ДРУГА ДУМА,КОЯТО ИМА ВЕРОЯТНОСТ ДА БЪДЕ ЦЕНЗУРИРАНА...ТАКА ЧЕ Г-ДА ПОЛИТИЦИ ТАЗИ ПРОЗРАЧНОСТ И ЧЕСТНОСТ СИ Я ЗАПАЗЕТЕ ЗА ВКЪЩИ!
109
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ще крадат прозрачно, няма да крият кюлчета и пачки като боко в чекмеджета, а пред народа ще развяват пачки и пички
108
3
 
6
 
! Отговори
Диарията на Диана преди 2 години
Янаки беше единствен от БСП срещу назначаването на Пеевски за шеф на ДАНС!!! Има надежда !