Проф. Топалов: Македонската кауза обединява над 86% от българите

РС Македония се опитвала сама да изработи правилата за влизане в ЕС
12 май 2021 21:51, Елка Василева
44
Проф. Топалов: Македонската кауза обединява над 86% от българите
Снимка: архив, БГНЕС

Над 86% от българите са обединени около идеята, че ние не можем да се откажем от нашите исторически корени и историческата ни идентичност. Тази идея от 80 години обединява почти целия български народ, заяви пред БНТ проф. Кирил Топалов, член на Междуведомствената комисия между България и Република Северна Македония.

Той отбеляза, че във външнополитически план българите са ориентирани в две посоки - едните предпочитат европейската ориентация на България, други - руската, като единственото, което ги обединява, е македонската кауза.

Още по темата
Според него надеждите на политиците в Република Северна Македония македонската кауза да бъде предадена в сегашната политическа ситуация у нас са суетни.

"Никой не може да принуди България да пусне една държава, която не е скъсала с тоталитарната комунистическа държавнотворческа енергия и форма на управление и която сама се мъчи да изработи правилата, по които да бъде в ЕС. Това е чудовищно", допълни проф. Кирил Топалов.

По думите му Република Северна Македония не изпълнява задълженията си по договор със съседна страна членка.

"Вече трябва да забравим това, че са ни братя, братовчеди и т.н.", каза проф. Топалов и допълни, че трябва да гледаме на тях като на съседна държава, към която се отнасяме със симпатия, с доверие, но и тя трябва да ни върне същото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
трябва да гледаме на тях като на съседна държава ЕВАЛА
22
1
 
5
 
! Отговори
И.Костадинова преди 2 години
Абсолютно, така стоят нещата!
21
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЧЕТИ ИСТОРИЯ ДЯДКА...МАКЕДОНСКАТА КАУЗА РАЗЕДИНЯВА,ТЯ НЕ ОБЕДИНЯВА...АКО НЕ БЯХА БЪЛГАРИТЕ И ТЯХНАТА ЛАКОМИЯ ЗА МАКЕДОНИЯ,МАКЕДОНИЯ МОЖЕ БИЕ ЩЕШЕ ДА Е ЦЯЛА А НЕ РАЗДЕЛЕНА.
20
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Вече трябва да забравим това, че са ни братя, братовчеди и т.н."-------- Че тогава какъв х.й търсиш там, бре? Трябва ти земята без народа ли?Егати глу пака... Какво търси този индивид в Македонските работи?
19
1
 
10
 
! Отговори
Да преди 2 години
Добър анализ !
18
8
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
"Никой не може да принуди България да пусне една държава, която не е скъсала с тоталитарната комунистическа държавнотворческа енергия.."Понеже България вече 30 години е"скъсала"с всичко комунистическо,мда.Такива като този ще да са създали коминтерновска Македония.
17
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да почерпим от гръцкия опит - един шут в гза на макетата, пък ако искат да пускат визи за Луната (Македонската земя).
16
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без социализма нямаше да има и северомакедонци, само южни сърби.Сталин, Тито, Димитров освобождават населението от сърбите вътре в Югославия. Тито е хърватин и антисръбски герой.Къде е Южна Македония от Гърция от Чърчил?Той изби антифашистите от Южна Македония. 30 хиляди жертви на британската армия.
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бисмарк бил дал, а аз давам на Германия обратно Източна Прусия, Калининград, Гданск от Русия и Полша.Щедър съм. Да вземат, докато давам.
14
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българската идентичност не подлежи на преговори.
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До offПрав си за Игнатиев, и аз го мразя, даже го ненавиждам този долнопробенбългарофобски руски императорски слуга, мезравец и виновник за смъртта на Васил Левски!
12
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Печално е да се гледа как дърти съветофили се правят на антикомунисти.Стефчо Цанев е същия като тоя Топалов.Ах как са страдали от социализма ,чак са станали тогаз най-големите комунисти.Но днес те вече са антикомунисти и получават награди за това.Гнусно време с долни хора.
11
2
 
15
 
! Отговори
Многонимен преди 2 години
Обратното броене започна . Скоро скоро Буяр Османи на Заешкиот ке го набабани ..... И то така че никой на Балканот нема да може да го оттъмне ! Ке има да си спомня много той добрините предлагани му и направени му от България но ще е вече много късно !
10
7
 
13
 
! Отговори
Future преди 2 години
Коминтерновска Македония и македонизма са творение и съществуват благодарение на Примитивна Рус. Като изчезне Примитивна Рус от картата на света след предстоящата космическа война, ще изчезнат не само Коминтерновска Македониа и македонизма, но и българските комунисти...
9
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименРусия Е причината да я има Македония и да се сърбеят така.Педалът - българомразец Ото фон Бисмарк е виновен за разпокъсването на България, а не Русия.
8
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До предупреждениеРусия Е причината да я има Македония и да се сърбеят така.
7
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бой по северномакедонските ***! Светът е тръгнал на война, при това положение какво пречи на българите да завладеят тази извън България българска област?
6
2
 
29
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Напълно прав е че трябва да се спре с това братосване, братовчедстване и т.н. Трябва да се гледа на тях като на съседна държава приятелска илу не според обстоятелствата. Ако искат история, да я крадат от другаде. Сърби, гърци, албанци съседи имат бол.
5
2
 
20
 
! Отговори
до 6 преди 2 години
До предупреждениемного правилноосвен това който му харесва в русия да ходи там никой няма да бъде върнатпознавам българи които го направихааз обче искам свобиодно да работя и пътувам из евопта вместо из русия сори
4
4
 
23
 
! Отговори
предупреждение преди 2 години
за македония няма спорза заигравките с русия внимавайте четете историята нищо добро не сме видели от русияза евопра е ясно там каквото си направиш това е никой не го е еня многоо много за насза това единствената кауза на БГ може да бъде нейното добруванев ЕС и НАТО сме по-добре няма причина да се променя нищо