Стефан Янев: Почтеност, прозрачност и професионализъм

Служебният премиер обеща кабинетът да работи в полза на обществото
Обновена: 12 май 2021 10:15 | 12 май 2021 09:36, Веселина Йорданова
182
Стефан Янев: Почтеност, прозрачност и професионализъм

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Почтеност, прозрачност и професионализъм ще е мотото на служебния кабинет.

Ще работим заедно и в полза на гражданите, каза служебният премиер Стефан Янев, след като президентът Румен Радев представи новоназначеното служебно правителство.

Министрите се заклеха да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на народа.

Още по темата
Янев багодари за доверието и заяви, че да бъде служебен премиер е висока чест и огромна отговорност.

"Аз съм човек, който не дава празни обещания, но залагам целия си авторитет, жизнения си опит за това, че ще работя почтено при спазването на върховенството на закона и в интерес на обществото, това очаквам и от служебните министри", заяви той. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Янев напомни, че според Конституцията основната задача на служебния кабинет е организирането на честни и демократични избори.

Очаквам всички институции да работят синхронизирано и да бъдем безкомпромисни при всякакви опити за изборни нарушения, отсече той.

Служебният премиер каза, че за този кратък период от живота на служебното правителство няма да се решат проблемите, натрупани с години, но ще даде всичко от себе си този процес поне да започне.

Ще настоявам кабинетът да работи прозрачно и с отчетност пред гражданите. Обществото очаква по-смислено и адекватно политическо говорене и действие, заяви Янев.

По думите му само с общи усилия могат да бъдат постигнати резултати и напомни, че сме в криза, предизвикана от пандемията в световен мащаб.

Ще работя да подадем ръка и възстановим диалога с българския бизнес, включително малкия и средния, който е особено засегнат от пандемията, но е основен работодател и осигурява прехраната на хиляди български семейства, посочи служебният премиер.

Стефан Янев благодари на медиците и на учителите, като посочи, че здравето и образованието са основните ценности на едно развито общество. Като най-важен акцент в работата на служебното правителство той постави отстояване на върховенството на закона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
1
 
4
 
! Отговори
възмутен гражданин преди 2 години
защо цензорирате хората чакам СЕМ да ви потърси отговорност за вашите действия подкрепяки болшевиките наело с про руският ни президент не се крийте демокрацията не е комунизъм вие сте срам
125
1
 
3
 
! Отговори
искам истината преди 2 години
тези комунистически другари говорят за справедливост нека тази справедливост започне от преврата 1944г когато всичко беше подменено в полза на другарите болшевики . неграмотни партизани и техните отроета ни станаха началници за тези комунистически отрочета бяха похарчени милиони за да се образоват бези неграмотници сметка беше платена от милиони българи нека да ги върнат без бой и да не ни поучават престъпници които живечт само за личните си облаги
124
4
 
0
 
! Отговори
Ивомир преди 2 години
Най сетне си имаме истински генерал който да води държавата а не ментак израсал като лакей на мутрите
123
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен144 Това направиха дебилитеот чужбина, слрушащите чалга, фенове на Путин.
122
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен138 Ужас, вървим към диктатура от рода на путинската. Кой е гласувал за ченгетата от ДС и пропадналата БСП, чалгаря ги набута във властта. Всички на избори, да изметем червените блоклуци и чалгаларията, платена от червената мутра Божков.
121
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бла,бла, къде бе прозрачността, когато Янев лично пробута Грипен-ите на първо място, в нарушение на процедулите и сътвори огромен скандал?
120
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителство в което 95% са пенсионери с големи пенсии заедно с фигуранта които взимат по 2000лв пенсия,които цял живот са били на двойна хранилка-заплата и пенсия едновременно и още колко има в системата на МВР И МО със заплата и пенсия и още не ги махат,а има толкова млади без работа!НО КАКВО ОТ ТОВА!НЕ ТРЯБВА ДА СЕ НАЗНАЧАВАТ ТАКИВА ПЕНСИОНЕРИ НА ДЪРЖАВНА РАБОТА,ДОКОГА?ЗАТОВА ЗА НАЩИТЕ ДЕЦА НЯМА РАБОТА...ха честито ВИ
119
1
 
4
 
! Отговори
izh преди 2 години
Потомствен комунист и почтенност Асан от Селяметя на курсове ще се запише при вас, даже и таксата ще си плаща
118
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отношението към правителството ще се оформи след решението му за фермата за норки до с. Маджерито. Тези животинчета пренасят ковид, а се разхождат и из града.
117
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 129Хаха! Нема такъв народ! Или по-готина интерпретация. Нема такава Наглост. Има пандемия и още как! Сега да видите кой, какъв "държавник"е! И кой е алчен и безотговорен, готов да докара народа към пропастта само и само да се докопа до кокала. И пандемия има. И бюджета няма нужда да се пипа. Последното бе потвърдено и от Георги Ангелов от ДБългария от трибуната на НС. Но Чорапа пак си върти плочата "Опоскано". Нали ГЕРБ ни мачкаха с извънредната епидемична обстановка? Какво стана?
116
2
 
6
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Този е възпитаник и добър ученик на Костов. Тогава всичко беше прозрачно и резултата е налице.Прозрачна приватизация, прозрачно управление, прозрачни мащабни обири и кражби. Честито! комунизмът никога няма да си отдиде от тази държава.
115
4
 
5
 
! Отговори
САМО ФИГУРАНТА ЛИ! преди 2 години
Вината не е само на Фигуранта, но и на ония , за които авантата е нещо много повече от Европейска България. Причината за това е липсата на християнски морал, а и комунистическото робство, установено у нас от крепостните при.мати е увредило доста мозъци. Въпреки всичка Европейска България ще остане в общността на християнските народи в Европа и никога няма да бъде част от мюсюлманска Евразия. И могъща Америка иска това...
114
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Елена Павлова Фичерова-Караиванова, учредител в партията на Черепа, от днес е началник на кабинета на вътрешния министър Бойко Рашков
113
8
 
8
 
! Отговори
Ще устоим преди 2 години
До ХотелиерНе надценявайте това правителство, то е само една времянка, която ще поразбишка държавата, ама за толкова кратко време 2 месеца, да се разчекнат пак не могат много да навредят. Без униние и паника, по-скоро мислете кое копче да натиснете, за да стане военна хунта мисия невъзможна! Тяхното оръжие е лъжата, внушения та и манипулациите. Ще бъдем жертви само ако им се подадем. Спокойно, с ум и разум и повече интелект ще им устроим!
112
8
 
9
 
! Отговори
Дивак преди 2 години
Що за правителство е това? Някакво копи пейст на военна хунта от Аржентина или Чили. Докарахме се дотам да ни управляват "шапкари". Мирно! На ляяво! Марш! Като си помисли човек и за предишното правителство, му иде да си каже" От трънка на глог".
111
5
 
6
 
! Отговори
За това преди 2 години
Янев, не се прави на умряла лисица! Ще ми говориш за ППП, чунким не знаем кой е кукловода и, че ти си една марионетка сложена да свърши мръсната работа на своя началник. Научен си да козируваш. Така, че давайте през просото, както сте инструктирани и не ни балалайкайте!Всичко е ясно, шефа ви отдавна чака този момент да натика Борисов в пъкъла. Правете чистки, но не и разстрели, както е присъщо на всяка военна хунта, и ако ви останат сили и време направете и изборите! Уж затова ви плащаме.
110
5
 
11
 
! Отговори
Хотелиер преди 2 години
Май цялото ново правителство мирише на нафталин - всички са с пагони и костюмчета ,които са стояли в нафталина на Интендантското. Освен на нафталин , всички миришат на зелени чорапи ( рядко прани). Еееех, съдба българска ! Пак ще стягаме коланите и.......на опашки за визи за Европа.
109
4
 
11
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 години
Помня Бойко Рашков от 1983 година. Шеф на Следствието. Толкова. За останалото сами се досещайте.
108
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако това правителство не отмени мерките срещу изфабрикуваната пандемия, президентът ще обере негативите на изборите наесен.
107
7
 
9
 
! Отговори
Чистка! преди 2 години
Рашков вече уволни секретаря на МВР работил по разкриване далаверите на радевия съветник Узунов за джиповете. Утре ще уволнят всички работили по разкриването на агентите на Русия и предавали тайните на НАТО в Масква! До седмица от държавната администрация ще си отидат всички, които нямат на ревера си значка с лика на РРадев! Хунтата действа! Помните ли препоръката ва Решетников за разчистване на тез които не с Русия!