Държавата в тежко финансово състояние, но 50 лв. към пенсиите ще има

Асен Василев: Ако бизнесът не заработи, няма да има пари за нищо
Обновена: 13 май 2021 15:00 | 13 май 2021 14:35, Веселина Йорданова
562

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Изключително тежко е финансовото състояние, но средствата - 50 лв. към пенсиите на всички български пенсионери, ще продължат поне до края на мандата на служебното правителство.
Още по темата

Това каза служебният социален министър Гълъб Донев след първото заседание на правителството.

На заседанието е било обсъдено продължаване на социално-икономическите мерки в пандемията - т.нар 60/40, 80/20, мерките, свързани с децата и родителите в неплатен отпуск и др. В тази връзка Донев е разговарял с финансовия министър Асен Василев за състоянието на бюджета.

Съзнаваме, че положението, в което се намираме, е тежко, свързано с кризата, предизвикана от ковид вируса. Обществото очаква реакция от страна на служебното правителство, затова доколко и дали ще продължат социално-икономическите мерки, които са въведени с различни постановления на МС, каза Донев. Той допълни, че за съжаление някои от тях са обезпечени само до края на месец май, а други – до края на юни.

По думите му и българският бизнес е поставен в критично състояние от ограниченията за работа, които бяха  налагани заради пандемията.

Ако не заработи бизнесът, пари няма да има за нищо, ако заработи, пари ще има за всичко, заяви и финансовият министър Асен Василев.

Той уточни, че за мерките за бизнеса работят заедно с министрите на икономиката и на туризма.

За да видим по какъв начин като цяло към целия български бизнес да може да тръгне подкрепа за излизане от икономическата вече криза, да видим по какъв начин може да се помогне и на самонаетите лица, посочи Василев.

Как ще бъде подкрепена икономиката и какви са възможностите за това, ще е ясно до десетина дни.

По думите на Василев, мярката за българските пенсионери е насочена към хората, които са най-ударени от кризата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


562
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
446
2
 
6
 
! Отговори
До :Shefa преди 2 години
Абе защо не питате Жан Виденов, Филчев, Борис Велчев, Лилов, Станишев, Маййя КОстонбротцаката, КУ.рнелия, къде ви са пенсиите бе хора!? Из пукаха ги и ги раздадоха на техни хора, а вие Комбайнери продължавате да гласувате за тези иззедници. ИМа ли партия която да не е свързана с тях било дори и непряко. И Славуна ибрикчиева е с тях и ония смешници от Мутри Вън/Вътре и ДБ на люспата Христо и ДПС които винаги са били на разпоредбите на Сокола подчинен на Москва! Акъл не ви стига, а знаете да ревет
445
1
 
4
 
! Отговори
до 465 преди 2 години
уМНИТЕ ХОРА и с един поглед и за 2 дена могат да разберат кога и колко един КРАДЕЦ е КРАЛ, уважаеми :))
444
0
 
4
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ТВА ПЕНСИИ ЛИ СА ?-300 ЛВ.-РАБТИЛ НЕРАБТИЛ 300 ЛВ.42 Г0ДИН СТАЖ.-А ЗАПЛАТИТЕ НА П0ВЕЧЕТ0 РАБТЕЩИ Х0РА 500ЛВ НЕТ0-ЗАПЛАТИ ЛИ СА?-ЦЕНИТЕ В МАГАЗИНИТЕ РАСТЪТ ЕЖЕДНЕВН0
443
0
 
8
 
! Отговори
ИзвинетИ , амЪ: преди 2 години
До СловянинВалерката много добре изчисти СЛЪНЧАКА от ци-ганията , и спря шумът .Не си ли ходил в чужбина на корорт , за да видиш че това е правилно , там ТАКА ЛИ Е ?
442
1
 
9
 
! Отговори
Ножче преди 2 години
Уж ще изчегъртват всичко от ГЕРБ, а 50лв. си остават. Изчегъртвайте бе, ама не ви стиска.
441
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха 482Май им се иска да са повече, тези 8,5 милиарда им се виждат малко,та затова е в тежко финансово положение държавата.
440
2
 
10
 
! Отговори
Ха преди 2 години
Бившият министър на финансите официално съобщи, че оставя в хазната 8.5 милиарда.Тези да не би да искат да фалират държавата както 1997 г. ?
439
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винету да отвори поне едно чекмедже и ще настанат по добри времена.
438
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВсиЧки Гробаджии в лагерите в Ловеч,Скравена и Белене.ГАЗДОВ,ГОРАНОВ И КРЪСТЕВ.пРЕД тях ще отговарят.
437
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бати парите и държавата човек да се чуди как да ги изхарчи такава голяма сума да ви *** кога ще ви изметем от държавата нямате място и в затвора ви е много
436
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе вижте какво.Едно е ясно,парите ги разграбиха за 30години парламентарна република.Сега пари има но не за всички.Всичко е откраднато,изпитоизядено ,изнесено,похарчено,унишожено,усвоено,продадено,източено,заменено,обрулено, издоено,обрано и изнесено в чужди банки от бившата БКП.(комунистите)Сега ще Чакаме да стане чудо в татковината ни.Чудото е парите да почнат да растат по дърветата.
435
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тежко финансово състояние.Не ви ли е срам.Толупа е пълен с мангизи.Той не е тежко положение.
434
2
 
13
 
! Отговори
bo преди 2 години
За кой бизнес говори тези неук субект. Всичко работеше по време на пандемията. От ресторанти и хотелиерство ли се издържала тази държава, я обяснете...Значи пред 9.септември 1944, България е имала кокнвертируем лев и бизнеса е вървял. Сега заради мерките които цял свят е наложил и то такива стриктни , каквито повярвайте тук в БГ не сме нито виждали нито чували, се оказва,че нямало пари. Като не знаете от къде да ги докарате няма да има. С продажба на наркотици и оръжие вече не става другари....
433
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пари нема ,ще чакате.
432
12
 
5
 
! Отговори
Словянин преди 2 години
Около 1,9 млрд лв губим заради антируската си политика. Руските туристи са по-платежоспособни от западните бабички и дядовци. Иначе австрийските, шведските и немските младежи, които идваха на Слънчака, намаляха двойно заради простотиите на Валерката. На Златните е почти същото, на дискотеката на Астория е празно, преди години вече нямаше празна маса. Не е заради Ковида, а заради забраната за танци след 23.
431
0
 
22
 
! Отговори
nilesev преди 2 години
До 6Що бе пич ,при царя също имаше едни умни и образовани хора от Харвард и Кембридж, които щяха да ни оправят за 800дни. Е оправиха ни. Само че, оправиха само тях си.
430
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама нали юни се очаква всичко да заработи на 100%, защо тогава се оплаквате че пари за мерки са предвидени до Юни?Сега вече има право да работи всичко, само клиенти да има.Или се готвите да фалирате държавата както си можете и да обвините предните?
429
25
 
12
 
! Отговори
КПСС БКП преди 2 години
В момента най-важно е да се отрежат пипалата на октопода ГЕРБ за да не може да купи следващите избори ! Да им се спре финансирането и всички ГЕРБЕРСКИ мафиоти да бъдат вкарани в затвора !!! мафиотската шайка ГЕРБ не трябва никога повече да припарва до властта !!!
428
23
 
11
 
! Отговори
Надзирателя преди 2 години
Съд и присъди за цялото корумпирано, крадливо и накадърно правителство на ГЕРБ ! Затвор за всички тях и за тяхния вожд Бойко !
427
11
 
8
 
! Отговори
232 преди 2 години
До ГенчоНищо няма затова са теглени и големи заеми.