Стамен Янев пак начело на Агенцията за инвестиции

Осбоводената шефка на агенцията: Янев буквално ме изхвърли!
63
Стамен Янев пак начело на Агенцията за инвестиции
Снимка: БГНЕС

Стамен Янев отново е назначен за изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, обяви служебният министър на икономиката Кирил Петков.

Янев бе заместник-министър в правителството на Борисов, но отново поема оперативното ръководство на стратегическата агенция, която ръководеше преди това.

Рокадата министър Петков обясни с търсенето на най-подходящия професионалист, предаде БНР.

"Максимална ефективност, максимален опит, координация с другите заместник-министри, които се познават много добре, така че да имаме най-добър отзвук и реално да се опитаме да вкараме, да имаме истински успех. В нашето време на тези 60 дни искаме да имаме максимална ефективност. Чуждите инвестиции, между другото, са едно от малкото места, където може да се влее така нов капитал в икономиката", каза Петков.

Икономическият министър ще работи с трима заместници, това са Калина Константинова, Яна Балникова и Ирена Младенова, която за трети път ще е заместник-министър.   

Бившата вече шефка на БАИ Десислава Трифонова заяви пред журналисти, че начинът на освобождаването й е реваншистки.

"Днес в 11.00 часа Стамен Янев нахлу като мутра в БАИ и ме изрита. Беше ми връчена заповед за освобождаване без предизвестие. Не разбирам защо бях изхвърлена по този начин", коментира Трифонова.

Според нея няма нередности в агенцията, нито мотиви за смяната й. Трифонова каза още, че не е член на ГЕРБ, а е била на поста като експерт.

"Министърът дори не ме познава, за да е недоволен от работата ми. Това ли е начинът за управление на държавата в момента? Това се случва пред очите на инвеститорите", заяви още освободената директорка, според която са постигнати рекордни резултати от агенцията в период на криза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А га плюскаше кифтетата ни ривеше Десиславо!!!
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Се, Бойката на кого вика "с опол" ?
31
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербавите калинки трябва да са благодарни, ако само ги уволнят!Защото заслужават и шутове в алчните неграмотни диpници!
30
5
 
7
 
! Отговори
Mimi преди 2 години
Този е страшна мисирка, но явно са гъсти с Киро Харварда, а и българия след 12 години ГЕРП малко разумни бюрократи са останали
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
26 Ами, щом е така, както казваш, следва, да получи държавно жилище, чийто наем, да плаща ведомството, да разведе министъра и да се омъжи за него, както направи метресата и сегашна съпруга Деса, така известната на Румен Радев, моралният стожер.
28
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли, да узнаем защо след 5 години на този пост, Янев е сменен с тази дама която изхвърлиха, като "мръсен ***", любимците на чалгарите и руския слуга Радев? Може би, той сега е по-подходящ, за нахлуването на мръсни руски,сръбски пари, под формата на инвестиции.
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОТИВАМ ДА СИ ТЕГЛЯ ПАРИТЕ ОТ БАНКА БСП, ЧЕ ТИЯ ПОЧНАТ ЛИ ДА СЕ ВЖИВЯВАТ И ОЙДЕ КОНЪО У РЯКАТА.
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следва обжалване, после възстановяване на длъжност и после мандата им свършва. Ще получи и обезщетение.А ако все пак, в следващото правителство са благосклонни към изгонената сега и я оставят, сума народ свързани с този няма да видят пари от агенцията.Не ща да съм му от приближените на този късоглед ***.
25
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е правителство *** неудачници и кариеристи. Като не са ги взели никъде другаде и са се намърдали в партиите белким без конкурс се наредят в някое министерство.
24
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Потедната калинка на Радев назначена на сладка длъжност.
23
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждате хунтата в действие. Тези са брутално нагли. Ще го разберете по трудния начин и ще ви дойде акъла, но ще е късно. Това е пълзящ преврат.
22
12
 
18
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Румен Радев =Разделение, Реваншизъм, Разруха, Русия!
21
10
 
17
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Брутална ***. Само уволнение е малко. Трябва и затвор, сливенския.
20
5
 
18
 
! Отговори
лекар преди 2 години
Започнах работа като лекар през 1989-та.Още в първата ми работна седмица дойде един АБПФК,извади кочана с червените рецепти и нареди какви лекарства да му изпиша.Обаче фелдшерката с която работех ми каза,че той в дома си има 3 чувала с лекарства.И така аз го изгоних,без да му напиша рецепта.На излизане недоволен той изръмжа,че тая власт с кръв са я вземали и само с кръв ще я дадат.Та комунистите не се променят- и днес са такива!Затова не Борисов,а Пиночет ни трябва!
19
3
 
3
 
! Отговори
Заедно с мене преди 2 години
Никога аз не влача чужди ремаркета
18
14
 
13
 
! Отговори
Реваншистки, вика преди 2 години
момата, по антенните в били... Уважаема моме, бой и такова се не връщат, свършила работа. Но не, ти бръмчиш; мислиш, че гласът ти гърми като йерихонска тръба, но всъщност се чува "Калинке-малинке, покажи ми пътя.." Аре, бегай да покажеш интервюто на който требва, та да те почеша зад ушето.
17
29
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освобождават кадърните, назначават техните калинки.Това ли вие промяната?
16
28
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако имаха поне малко акъл веднага след като се видя, че гербавите ще загубят властта такива на ръководни длъжности трябваше сами да си подадат оставките , а не да чакат и да си заравят главите като щрауси с надеждата да им се размине.
15
15
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След два месеца и вие ще хвърчите.
14
18
 
23
 
! Отговори
Кафяв гербер преди 2 години
Само така , нито една калинка не трябва да остане