Оферти вече изкушават абитуриентите за баловете през 2022 г.

Цените за тази година вече скочиха с пет процента
14 май 2021 09:35, Елка Василева
0
Оферти вече изкушават абитуриентите за баловете през 2022 г.
Снимка: архив, БГНЕС

Ресторантите и хотелите изкушават абитуриентите за баловете догодина с предложения за безплатни куверти, като едни предлагат 1 на 10 да са безплатни, а други са по-скромни в обещанията и при тях не се плаща 1 от 20 записани. Традиционно за баловете разходите на класните ръководители и децата в неравностойно положение се поемат от класа.

Цените за купона за завършващите догодина варират от 120 до 170 лева, показа проверка на „Монитор“. Офертите освен меню, музика, кът за снимки и украса включват и парти шот за „Добре дошли“. В една от най-скъпите оферти, от 169 лева на човек, елитен столичен хотел гарантира и времетраенето - 5-часов купон на бала догодина.

Организаторите осигуряват и томбола с награди, обаче уточняват, че това е само при записани минимум 100 човека.

Кувертите за предстоящите абитуриентски балове на места скачат с 5 на сто спрямо тези през 2020 г. Това заяви пред „Монитор“ зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Атанас Димитров. Зрелостници масово резервират и предплащат заведения, където да полеят завършването си.

Представителите на бранша са категорични, че поскъпването се дължи основно на ръста при цените на различни продукти и консумативи.

„Всичко се генерира в една цена - подобни разходи и покачвания на цените трябва да бъдат компенсирани“, подчерта зам.-председателят на Сдружението на заведенията в България Марин Сотиров. По думите му най-търсените дати за празненства – около 24 май, отдавна са заети.

„Все още не може да се каже нищо за празненствата през следващата година, тъй като прогнозите на Световната здравна организация (СЗО) са, че туристическият сектор ще се възстанови до нивата от 2018-2019 г. едва в периода 2023-2025 г.“, категоричен бе Димитров по отношение на резервациите за празненства през следващата година.

Организаторите на подобни мероприятия са категорични, че абитуриентските празненства ще се провеждат по вече утвърдените от здравните власти правила, сред които намален на 50% капацитет и носене на маски от обслужващия персонал. Не се планира да бъдат въвеждани допълнителни ограничения за зрелостниците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари