Андрей Живков поиска мобилизация за интерконектора с Гърция

Министърът провери строителството на газовата връзка
Обновена: 4 юни 2021 17:08 | 4 юни 2021 17:07, Веселина Йорданова
45
Андрей Живков поиска мобилизация за интерконектора с Гърция
Снимка: БГНЕС

Министърът на енергетиката Андрей Живков и екипът му настояха за пълна мобилизация за наваксване на натрупаното закъснение при изграждане на междусистемната връзка Гърция – България (IGB).

При посещение на място на обекта бяха очертани текущите проблеми при строителството и бяха набелязани мерки за тяхното отстраняване, съобщиха от министерството. Към момента предстояща е реализацията на ключови етапи от строителните дейности - преминаването под р. Марица и под яз. "Студен кладенец".

Изпълнителите на строителните дейности от J&P AVAX S.A. потвърдиха ангажимента си да спазят последно договорения срок за завършване на строителството и пускане на връзката в търговска експлоатация.

Според този срок търговската експлоатация на IGB трябва да започне от средата на следващата година, след като изграждането на връзката бъде завършено до края на 2021 г.

От страна на Министерството на енергетиката бе потвърдена готовност за пълно съдействие на проектната компания и на изпълнителите на строителни дейности при комуникацията им с държавните органи за ускорено административно обслужване.

Още при встъпването си в длъжност министър Живков и неговият екип се ангажираха, че усилията за ускорено завършване на връзката ще бъдат сред техните основни приоритети, посочват още от ведомството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Milka преди 2 години
До 66Смях, една Мика каза..... Тази дълбоко затънала в социализъма жена, най добре да си гледа старините, за да не става за смях.
12
0
 
0
 
! Отговори
НЕМА ПАРИ преди 2 години
От дека ще крадете милиарди за ненужни коректори ..
11
2
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
3 милиарда от нашия джоб,за газова връзка между Сърбия и Русия..12 г. Забавяне на интерконектора на Гърция бори осигурено европейско финансиране.Абе,аз ли не съм в ред или тука има съзнателен съботаж на интересите на България от страна на тиквата?Но, Тиквата е непогрешим..Значи , аз не съм в ред..
10
3
 
3
 
! Отговори
66 преди 2 години
Току що Мика Зайкова рече че сме построили газопровод на руснаците и сърбите.А унгарците са отказали транзита и никога няма да се изплати.Какви руски мекерета ни управляват и докога ще сте ***.
9
2
 
6
 
! Отговори
БРАВО , ЖИВКОВ.... преди 2 години
ТЪКМО ДОЙДЕ ДА СРЕЖЕШ ЛЕНТИЧКАТА НА ОТКРИВАНЕТО....ХА,ХА,ХААААААА...ШЕ ТЕ ПОТУПАМЕ ПО *** , ПРЕЗ ДЕКЕМВРИ , ЗА НАГРАДА......
8
11
 
1
 
! Отговори
Краси преди 2 години
Комунистът Боко Тиквата загуби безценно време и нанесе непоправими щети на РБ !Винету е руски слуга-отврат !
7
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименБМБ се мота 12 години за това (от газовата криза през 2009), после бил про-европеец, да ама не
6
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интерконектора ще е готов до декември така или иначе,правителството на Борисов свърши цялата работа сега комунистите пак с чужда пита помен ще правят.
5
9
 
10
 
! Отговори
кръпел преди 2 години
е нали тиквоний оди да реже лентичката на газопровода и обесняваше че вече сме независими.. отдоле иде азерски газ и... приказки под шипковия храст
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
агента Илко от БСП мъти водата
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БКП-БСП спира развитието на България от 09.09.44г. до сега
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този нещо се е объркал. Борисов го откри поне 5-6 пъти това нещо. И пак по думите на Борисов сме 100% енергийнонезависими!
1
9
 
11
 
! Отговори
ТИКВАТА преди 2 години
*** за кво ни е тоя интерконектор-я какъв хууууубав газопровод съм ви изпедецал..Слава СССР