Новото лекарство за Алцхаймер спирало развитието на болестта

След 80 г. всеки трети боледува от деменция
12 юни 2021 16:56, Ния Христова
10
Новото лекарство за Алцхаймер спирало развитието на болестта
Снимка: БГНЕС
"У нас има всичко необходимо за ранна диагностика на болестта на Алцхаймер, така че българските пациенти да  бъдат лекувани с новото лекарство на Бионджен, когато то бъде налично у нас", каза академик Лъчезар Трайков в ефира на Нова тв.
 
По думите му, за да не се бави диагностицирането ще е необходимо сами да произвеждаме необходимия за диагностика изотоп.
 
Според него при болестта на Алцхаймер започват да умират нервни клетки и отпада функция на организма. 
 
Определи откриването на лекарство за Алцхаймер като най-голямата новина.
Още по темата
 
"То ще бъде за лечение на пациентите в ранните фази, ще спре отлагането на новия белтък, което значи, че спира развитието на болестта. Вече отложените белтъци също може да бъдат спрени, но не може да възстанови вече загиналите клетки", обясни специалистът.
 
Лекарството за пръв път ще лекува още преди да се появят симптомите. 
 
След 80 г. всеки трети боледува от деменция, а половината от хората страдат от Алцхаймер.
 
Сред симптомите са загубите на памет - за скорошните събития, а за далечните остава съхранена дълго време след заболяване от Алцхаймер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Arch Linux преди 2 години
То хубаво лекарство, ама да не забравяме, че ALZ-113 беше причината за "War for the planet of the apes".
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Потвърждавам написаното от 5.На Байдън не може да му се помогне. За съжалeние има и се увеличават болните от EAD (Early Alzkeimer Disiase)
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Външната комисия от истински медицински експерти в областта, назначена да провери действа ли "лекарството", се произнесе че НЕ ДЕЙСТВА. Така че мнението им беше игнорирано, и "лекарството" беше одобрено. Сигурно ще има голям "успех" в лечението на последствия от "ваксините". В какъв свят живеем...
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какви са страничните ефекти?
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекарството на Биоген се предполага че ще струва 56 хиляди долара годишно, което прави производството му при толкова много хора с деменция огромен бизнес, който може да носи до 50 млрд. долара годишни приходи от продажби. Имало е доста неясни моменти в заобикалянето на нормалните процедури по одобрението на лекарствени средства и не е ясно дали става дума уникално лекарство или просто за агресивна бизнес стратегия за промотиране на някакъв продукт.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекарството е одобрено без получени доказателства от клинични изследвания, че допринася за разтваряне на плаките, причиняващи алцхаймер. Одобрено е в САЩ и това одобрение е доста спорно сред специалистите там. Подробности всеки може да намери в Интернет. Така че това рекламна статия ли е?