Ваксинацията на деца започва до дни, нужно е съгласие от родител

Едва 700 000 са получили втора доза
14 юни 2021 19:07, Нели Христова
93
Ваксинацията на деца започва до дни, нужно е съгласие от родител
Снимка: БГНЕС

"Около 700 000 са получили втора игла, но още много може да се желае до постигане на колективен имунитет", това каза пред NOVA NEWS проф. Красимир Гигов, председател на Националния ваксинационен щаб.

Той добави, че се разрастват възможностите за ваксиниране, но намалява желаещите да се ваксинират. Специалистът предупреди, че срокът на годност на ваксините ще започне да изтича и поради тази причина се договарят възможности за дарения на близки страни - РС Македония, Черна гора.

Проф. Гигов подчерта, че в други страни хората чакат за ваксини, като дори нямат избор, а ние имаме избор и не желаем да се ваксинираме.

"Ваксинирането на деца е продължение на ваксинационната кампания. Децата разпространяват по-лесно вируса. Нашето становище също е, че е редно да се започне ваксинацията на деца над 12 години", заяви той и добави, че имунизацията не трябва да масова е да се подхожда индивидуално, като се следи за допълнителните заболявания.

За него максимално бързо ваксинацията трябва да започне, до няколко дена, като заяви, че е нужно да има съгласие от родител.

"Гаранция за безопасност на ваксината идва от производители, педиатри и медици, така че да се спази принципът да не се вреди, отклонения се случват, но те са малко, а освен това процесът ще се следи", заключи проф. Красимир Гигов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
2
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Айде чaлгаpи, давайте по-бързо съгласие та да се отървем от вас и отрочетата ви веднъж за винаги.Оня ден в двора на едно училище гледам някви джeндъp плазмодии неуспешно се опитваха да играят с топка под извивките на мазни кючеци пуснати на портативна колонка.Жалка история ..
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И децата включват в този ужасен експеримент. Долни гадове, Да гниете всички до един
74
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахахаха! Дали нормалния родител ще даде детето си да правят опити с него? Ще е същото. Не повече от 5 процента от всички деца ще се имунизират. Доказано е ,че лудоста е семейна при Ковид. Един да не е в ред с главата и да вярва на тази простотия, то и останалите ги прихваща.
73
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се изненадвам на казаното - от председател на ваксинационен щаб. 3 противоречащи мисли в 4 изричения. Толкова може, толкова мисли. Той също се надява да намаже - повече бройка, повече дял за него. Жалко поколение от набедени професори, които за един нов джип, или да си построят вила на село, са готови да продадат бъдещето на България. За много малко са започнали да ср продават тия.
72
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Гаранция за безопасност на ваксината идва от производители, педиатри, медици". Що за становище е това и то от устата на професор ? Каква гаранция може да ми даде например един педиатър за нещо, което не разбира. Или пък медиците ли са експерти по експериментални препарати ? По отношение на производители - първо няма такова нещо като гаранция, не и в писмен вид, има листовка с особености. Второ, какво догатваш, че ще ти кажат тези, които очакват милиарди приход от продукта си ? Истината ли ?
71
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бре в Румъния дават по три кебапа ,тук валчер 50 лв ,леле ние сме по добре че ще бием ментета
70
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли родител, който ще ваксинира детето си? Тия в здравното сериозно ли вярват, че има такива родители?
69
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американски лекари предупредиха, че това е престъпление. Страничния ефект при децата е възпаление на сърцето. В САЩ са регистрирани 73 случая, от началото на ваксинацията върху деца. Вижте CNN от преди 4 дни. Имаше голямо интервю по темата! Не знам кой *** в БГ се е съгласил с това? Искам името на уроците, дали съгласието си да бодат български деца с временно разрешен препарат, че и да искат родителя да носи отговорност за страничните ефекти!
68
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Института Пастьор са сериозни хора. Техните ваксини минават под какви ли не изпитвания. Някой да ви е искал съгласие за ваксините им? Не, нали? Те поемат пълна отговорност за всичко, което се случва, освен това имат пълни разрешителни след направени всички етапи на клинични изпитвания. Никога Пастьор няма да унищожат репутацията си заради 1 ваксина, която е временна и е кьор фишек, който не се знае дали действа и колко време! А на деца никога няма да посегнат с временно разрешена ваксина.
67
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господ да ви убие всичките, дето посятате на децата!
66
3
 
26
 
! Отговори
LOL преди 2 години
Педиатри и медици давали гаранция БухахахахахахахахахахаДайте имена, моля!
65
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бреййййй днеска това е десетата статия за ваксините, пак се развилняха с рекламата. Явно бай Брадър ги е навикал.
64
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А докторите ще си ваксинират ли децата. Кунчев внупетата и Мутафчийски внучето, Боко неговите, *** такива
63
1
 
22
 
! Отговори
беееее-е-е-е-е-е-е преди 2 години
Значи хем имало гаранция за ваксината от "производители, педиатри и медици", хем "отклонения" се случвали. То не ми било гаранция, а най-ми било руска рулетка. И кои педиатри и медици дават гаранция? Каква? Писмена ли? Срещу обезщетение ли? Или как?
62
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако някой псевдо медицинско лице направи тая безумуца задължителна или ми бутне детето , ще го режа част по част докато спре да мърда!
61
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз това се питам защо института Пастьор който е корифей във ваксините още няма разработена такава Явно не е толкова лесно изработването на безопасна ваксина
60
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не беше ли поне малко от малко морално да дочакате да завърши трета и четвърта фаза на изпитванията през януари 2023та година, както е записано на сайта на производителите, преди да посегнете на децата? А уррроди нещастни????
59
1
 
25
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Защо в заглавието фигурира "нужно е съгласието на родител", това не се ли подразбира? Да не би някой да си е помислял да ваксинира деца принудително?
58
3
 
13
 
! Отговори
До идеалист преди 2 години
Защото още не е изолиран коронавируса. И награда има обявена за този, който докаже , че съществува.
57
2
 
11
 
! Отговори
Идеалист преди 2 години
Може, но не с генетични ваксини. Защо не се предлагат антигени и цялостен убит вирус?