Гонят 10 хиляди българи от Великобритания, нямат статут на уседналост

МВнР и посолството ни в Лондон са в постоянен контакт с британските власти
15 юни 2021 17:54, Петя Славова
173
Гонят 10 хиляди българи от Великобритания, нямат статут на уседналост
Снимка: БГНЕС

Министерството на външните работи на Република България полага усилия за разрешаване на проблемите на българските граждани във Великобритания, свързани с подаването на документи за придобиване на статут по Схемата за уседналост.

В тази връзка постоянният секретар на МВнР Иван Кондов проведе среща с посланика на Великобритания в България Роб Диксън, като постави въпроси, свързани със затрудненията, които изпитват българските граждани в процеса на кандидатстване и придобиване на статут на уседналост, чрез който да запазят правата си за пребиваване на територията на страната, съобщава БГНЕС, позовавайки се на Министерството на външните работи.

Българската страна подчерта, че заради пандемията от коронавирус и ограничителните мерки, много хора са се забавили с подаването на необходимите документи. В тази връзка бе отправена молба към Великобритания за гъвкавост след 30 юни 2021 г., когато изтича срокът за кандидатстване по Схемата за уседналост, както и за ясни правила какво биха могли да направят българските граждани след тази дата.

Още по темата

По информация на британската страна към момента 301 000 български граждани са подали заявления за придобиване на статут на уседналост – 264 000 от тях са одобрени, а 10 104 са отхвърлени, поради невъзможност да отговорят на изискванията за доказване на статут.

МВнР и посолството ни в Лондон са в постоянен контакт с британските власти. Отправено е и запитване към британската страна относно информация за отхвърлените молби, така че при необходимост да бъде оказано консулско съдействие на нашите сънародници във Великобритания. По време на срещата българската страна отново постави и въпросът за по-високите цени на визите за определени категории работници.

Предвид краткия оставащ срок до 30 юни 2021 г. за кандидатстване за статут по Схемата за уседналост, призоваваме българските граждани да подават своите документи пред съответните британски власти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да помислят за - испания , белгия , швеция - тук живот няма
129
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уседналост - то това да не им площада да лежат по цял ден и да го играят красиво-умни. :))))))))))))))))
128
2
 
4
 
! Отговори
индийския преди 2 години
Вариант идва в БГ
127
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До146.Време им беше да ги гонят
126
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И от България гонят руските граждани , коио не отговаря за уседналост в ЕС.
125
0
 
13
 
! Отговори
Томи преди 2 години
Подвеждаща новина . Не гонят българи. А тези които са застрашени от депортиране САМИ са си избрали да не спазват законите на страната в която живеят - Англия . ОТ ДВЕ ГОДИНИ се съобщава за тези статути за уседналост. В интернет има десетки форуми които денонощно обясняват на чист български какви елементарни стъпки трябва да се предприемат за да се вземе тоя статут. Има българи - имиграционни съветници... но както казах има и хора СЪЗНАТЕЛНО избрали ДА НЕ следват закона ... никой не им е виновен.
124
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма келепир в Англия вече, имаше едно време, когато паунда беще 3.60 лв. Сега с тия високи данъци, високи сметки и наеми и слаб паунд като теглиш чертата накрая оставаш с жълти стотинки ако изобщо си на печалба. Далаверата е в скандинавските страни или белгия и швейцария. Може и в Германия но по-далече от големите градове че сега са се превърнали в гета заради африканските пришълци.
123
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Можем ли позна от раз за кого ще гласуват тея 10х. робчета грандбританчета. Боже пази нас грешните....
122
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
300 000 българи в ОК, но колко от тях ще гласуват на нашите избори че да се оравновесят гласовете от РТ. Българите отишли на запад са загубени за Бг. Това е някаква форма на родоотстъпничество макар и да е по неволя. Но повечето са били и тук добре просто бягат за по лесно и още да им е по добре. Само тия 10 х. са зле, но те ще се върнат и ще гласуват вероятно за либералната демокрация то няма за кого другиго.
121
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпросът е: Кои )българи(? Англичаните са си направили сметката.
120
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
имаме си комунистическо правителство, нормално е българите да бъдат изхвърлени от запада, тепърва ще сърбате попарата на радев и бандата шапкари милиционери
119
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези 10 000 едва говорят български и не могат да се подпишат, за английски даже не коментирам. 300 000 остават 10 000 с отказ. Голяяяяяяяяма трагедия, няма що.
118
0
 
1
 
! Отговори
Реално погледнато: преди 2 години
Аз много обичам европейската митологията тя е някакъв извор на хилядолетна и то европейска мъдрост:Много ми харесват няколко мита:Авлигиевите обори - дето Херакъл използвал две реки да отнесе огромната купчина л.а.й.н.а изсрани тук.Мита за Тезей и Минотавъра - уродливия син на царя с глава на бик дето в Лабиринта убивал хора и Тезей с меча и едно кълбо прежда убил го и успял да излезе.Арахна и състезанието с Атина
117
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не ги искаме тук тия б улгаристанци
116
3
 
4
 
! Отговори
Реално погледнато: преди 2 години
Ние нямаме право да решаваме, какво да ни е образованието, какво да ни е здравеопазването, нямаме право на индивидуална конституционна жалба, нямаме право на образователна политика, а ще бъде каквато умишлено некомпетентните сложени от вас кажат, нямаме право на държавни сектори всичко в полза на частния сектор, нямаме право да си искаме парите от сделки сключени десет пъти над пазарна цена, нямаме право да не сме раби божии за 20 ст. И нямаме право на светска държава и нямаме право на история
115
1
 
3
 
! Отговори
Реално погледнато: преди 2 години
Защо дадох пример за затворническия кораб в Бойна Звезда Галактика: Вие сте ни обявили всички тук за престъпници, защото всички поколения тук произлизат от след Народния съд, когато 10000 колониални поклонници бяха избити, 45 години само поповете и национални предатели донасяха на Симеон 2, а той снасяше на вас. Симеон иде и вика целия режим престъпен, а 80 процента и повече са членували в БКП -значи 80 процента са престъпници! И кой уби повече- престъпниците или вие? Кой ви каза че сме такива?
114
1
 
5
 
! Отговори
NZ преди 2 години
Трогнаха ме, да ги подкрепим с СМС-чета, току виж им осигурихме помощите за социално слаби британчета
113
0
 
8
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Кой издържаш с 3000 лв заплата бе!?Водят те на минимална или там какъвто е прага,другото на ръка!Ако те водят на реалното,ще ти завидят немските пенсионери!Ае спрете се,като почнете да фантазирате!Държава от юпита,ай ти та и бизнесмени,един не можеш да хванеш за бачкане!
112
5
 
1
 
! Отговори
Ако е за водата: преди 2 години
Аз съм си изпълнил квото съм обещал, вие не изпълнихте, каквото обещахте на нас!Искахте четири неща да се решат!Дадох ви четири работещи решения!Как да ги приложа без пари!Вие искахте начина - дадох ви го, сега ако обичате върнете си ни държавата да я правим каквото ние преценим, а не каквото мисията на белия човек казва!
111
4
 
1
 
! Отговори
Гледали ли сте? преди 2 години
БойнаЗвездаГалактика-обаче имаше един много интересен епизод в цялата флотилия имаше един затворнически кораб и те нали постоянно търсят дом и бягат от цейлоните,водата свършва и намериха вода,ама няма кой да я копа и отиват да предложат на затворниците сделка,че ще им намалят присъдите, ама всичките те от една колония,която възстанала преди цейлоните да дойдат.И на затворниците лидера казва така:След всичко дето сте ни причинили, как смеете да искате това?Love you Starbucks! Триша е коварна там