От утре без маски за колектив от 7 души, но ваксинирани

Мярката ще важи и за преболедували COVID-19
41
От утре без маски за колектив от 7 души, но ваксинирани
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров издаде заповед, съгласно която за работните колективи до 7 души може да се допусне изключение от изискването за носене на защитна маска. Това ще става по преценка на работодателите, органите по назначаване и физическите и юридически лица - собственици или управители на обекти с обществено предназначение, търговски и други обекти, предоставящи услуги на гражданите. Условието е всички лица да са ваксинирани срещу COVID-19 и/или да са преболедували коронавирусната инфекция.

По смисъла на заповедта за „ваксинирано срещу COVID-19“ се приема лице със завършен ваксинационен курс срещу COVID-19, удостоверено с Цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация и преминал 14-дневен период, считано от датата на поставяне на последната доза. За „преболедувало COVID-19“ се приема лице с лабораторно доказан COVID-19 с PCR изследване или с бърз антигенен тест, за периода от 15-тия до 180-тия ден, считано от датата на проведеното изследване, за което лицето е било в домашна или болнична изолация, удостоверено с предписание на съответната регионална здравна инспекция, или с Цифров COVID сертификат на ЕС за преболедуване на COVID-19.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: маскиваксини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
То и сега не носим маски на работа, някои колеги си я слагат на брадата да отчитат дейност, но реално всички сме без маски, то е невъзможно цял ден да изкараш на задушаващ въздух с маска, да се надяваме, че повечето хора са го преболедували и вече вируса не се разпространява!
34
0
 
4
 
! Отговори
Не! преди 2 години
До АнонименМного сте се изнежили, маските ви пречат!Не куче, просто се харевам!
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз да питам доктор хонор министър- каква е функцията на маската ? Нали пазеше околните? От какво ги пазеше ? От ковидя. При положение, че ваксинирани и неваксинирани еднакво могат да бъдат заразни, къде е логиката на едните да се налага маска, а на другите не ? А Кацар, де ти е логиката. Май в портфейла е логиката. Подмолно извиване на ръце. Но няма да стане. Припомните си историята на предателите и фашистите - да знаете какво ви очаква.
32
0
 
6
 
! Отговори
до 34 от славянин преди 2 години
В това е разликата между човека и добитъка - на човека му пречи да го третират като д.битък, а на д.битъка това не му пречи!
31
0
 
6
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ЕПА НЕМА ДА РАБ0ТИМЕ-ДА ВИДИМЕ КАК ЩЕ ВИ ПЛАЩАТ ЗАПЛАТИТЕ И ЗАЕМИТЕ 0Т ЕС-ПАРИ НЕМА.-Т0ВА Е ИЗНУДВАНЕ И НАРУШАВАНЕ НА Ч0ВЕШКИТЕ ПРАВА.- МАЙ НЕ М0ГАТ ДА СИ ПР0БУТАТ ВАКСИНКИТЕ.-К0ЛК0 Ч0ВЕКА НА 200 000 ТРЯБВА ДА ИМА ЗАРАЗЕНИ ЗА ДА СЕ 0БЯВИ ПАНДЕМИЯ?
30
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много сте се изнежили, маските ви пречат!
29
5
 
3
 
! Отговори
до 26 от славянин преди 2 години
''Аз работя в болница и съм по цял ден с маска. И не се оплаквам.''И магарето което всеки ден тегли каруцата също не се оплаква!
28
3
 
6
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Абе, министърче, в нашата фирма от 80 души никой не носи маска откакто измислихте тази ''пандемия'' и никой от нас няма никакъв здравен проблем от това! За какви отпадания бълнуваш след като никой нормален човек никога не е спазваш вашите ид.отщини!?
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз очаквах да паднат на всякъде маските
26
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, лично аз мисля утре да подам жалба в Комисията за защита от дискриминация, защото е дискриминация по личен признак правото да дишаш нормално, само ако си се подчинил на световните пландемици. Защото и ваксаджиите и нормалните - всеки може да бъде зарАзен. Ако не съм ваксинирана, не съм по-опасна за околните. За себе си мога и сама да реша.
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понеже ваксинираните са безопасни за околните?! Глупости. Ба.и и колко сте жалки. Ние, повечето нормални хора, маски не носим, никога не сме носили и няма да носим. Пък вие си играйте на фашизъм и геноцид с останалите.
24
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно всички съставени актове за неносене на маска отпадат без абсолютно никакъв проблем, понеже това е грубо нарушение на два ДЕЙСТВАЩИ закона. Хвърчаща заповед не може и няма как да отмени дейставащи закони.
23
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз работя в болница и съм по цял ден с маска. И не се оплаквам.
22
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Азиатците от години ходят с маски. По хигиенично е, пък и предпазва от прахови частици и аерозоли. Като ни пази и от вирусите, защо не? Покрай пандемията почти няма шарки, вирусни диарии и повръщания.
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама тия фантазьори наистина ли си мислят, че в малките, пък и в не толкова малките колективи, до сега всички са ходили маскирани и са чакали някой министър да им каже кога да спрат да носят маски??? Това с носенето на маски само в медийната реалност го има. В истинската не е така.
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе мачовете в ЕС ,къв вирус ?гадове сваляйте маските ,стига с тия терор
19
2
 
15
 
! Отговори
все едно преди 2 години
Все едно казаха - само за марсианци. Нормалните хора никога няма да си получат свободата. Това е безкрайна лудост.
18
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
60000 на стадиона без маски!!!Браво!
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Нане Ти що се чудиш за Унгария? Нали знаеш че на техния Президент хич не му минават световните простотии?
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И поп трябва да има със тях!