Скандалът с подслушванията - следили не само политици, но и протестиращи

Рокадите продължават, сменят шефката на Агенцията по вписванията
Обновена: 15 юни 2021 18:19 | 15 юни 2021 13:15, Веселина Йорданова
191
Скандалът с подслушванията - следили не само политици, но и протестиращи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Проследявани са протестиращи граждани, не само политически и обществени дейци. Това каза вицепремиерът и вътрешен министър Бойко Рашков на отчета на правителството, попитан какви са резултатите от проверката за подслушванията.

Още по темата
Правната обосновка за предприемането на подобни действия е едно престъпление, което в нашата практика няма място, откакто е създаден Наказателният кодекс. Това е състава на чл. 95 от особената част на Наказателния кодекс, който предвижда, че някой иска да събори властта чрез участие в бунт, въстание и т.н., каза служебният министър.

По думите му трябва да се разсъждава по въпроса как едни протестиращи граждани са обявени, че са се подготвяли да осъществят подобно събаряне на властта. "Това е едно от най-важните неща, а не конкретните лица", заяви той.

Рашков напомни, че нито едно длъжностно лице няма право да обявява лица, по отношение на които са използвани специални разузнавателни средства. Ако някой си позволи този лукс, ще извърши престъпление, ще издаде класифицирана информация, каза министърът.

"Доказателства има и аз тези доказателства ще ги представя в новосформирания парламент в съответната комисия за контрол върху дейността на службите за сигурност и контрол върху специалните разузнавателни средства", допълни Рашков.

Премиерът Стефан Янев каза, че настоящият изпълнителен директор на Агенцията по вписванията Габриела Козарева ще бъде сменена с предложение на министъра на правосъдието.

Българските граждани заслужават да се демонстрира ново начало на политическо говорене и на действие, което да им вдъхне увереност, че нещата са преди всичко в техните ръце, каза Янев. Наясно съм, че с управление от два месеца няма да променим държавата. Искаме да покажем, че това е едно добро начало - силата е в хората и техните представители, които ще влязат в следващото Народно събрание. Със законодателни промени може да се върне държавността и да се спре със беззаконието и безнаказаността, смята Янев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
1
 
! Отговори
герберофилия преди 2 години
герберофилията е като нekpoфилияma , само дето герберофилията е по-гнусна.
162
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Имало доказателства, но не можело да се покажат, защото били - класифицирана информация ахаххааххахаххахахаххаххахххахххххххахахахаПро.ст, по-про.ст, най-про.ст, комунист президент, комунист в служебен кабинет.
161
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е барем едно подслушване изкарайте бе хуни...на Йоло Денев например!
160
2
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Червената хунта с призив за морал и законност? Това вече ми идва в повече.Връща ми спомените от Тошово време,когато такива *** ни учеха на морал,а в същото време крадяха безнаказано. Уреждаха родата си на управленски постове ,и им надписваха стаж и вноски за голяма пенсия!
159
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То само с приказки не става ,нужно е е арести обвинения и съд ,Ко р това тия информации и децата вече ги знаят
158
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ииии отново доказателствата нема само си говорят за да не ги забравят хората все пак правителство е не лукова глава!
157
8
 
17
 
! Отговори
Хунта вън! преди 2 години
Хора, много добре запомнете мазните мутри на тези тримцата от снимката! Идва време за истинско изчегъртване! Няма да им се размине!
156
5
 
17
 
! Отговори
шеф на ДАНС преди 2 години
Червената гмeж трябва да се подслушва и следи изкъсо зaщото е заплаха за националната сигурност
155
7
 
22
 
! Отговори
НИЩО ЧУДНО! преди 2 години
България е пълна с руски шпиони, така че подслушванията са необходими. Защо ли най-много протестират срещу подслушването хората на Радев!
154
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една жена ми каза, че ако ГЕРБ си замине, ще върнат жителството, ще затворят границите и ще върнат ТКЗС.Това е добре. Отново ще ядем българско производство 😂😂😂
153
24
 
10
 
! Отговори
5 преди 2 години
Никога повече ГЕРБ!!!Никога повече мафия!!!Никога повече Борисов!!!Да върнем демокрациятав България!Да помолим за прошка възрастните хора за несправедливото отношение към тях на герберите крадци и отцеубийци!
152
9
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Всички знаем , че Черепът беше основен спонсор на "протестите"-----////----- И? Законът забранява ли това?
151
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В АВТОБУСА ЕДНА ДАМА МИ КАЗА ЧЕ БОРИСОВ ЯДЯЛ ХОРА И АЗ ДОКЛАДВАХ В МВР.
150
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НА ОПАШКАТА В МАГАЗИНА ЕДИН ДЯДО МИ КАЗА, ЧЕ ГО ПОДСЛУШВАТ КОГАТО СЕ ОБАЖДАЛ НА КОСТИНБРОДСКА, АЗ ДОКЛАДВАХ В ПОЛИЦИЯТА.
149
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре че дойдоха Херо Мустафа и Кьовеши за да ни кажат това ,което всеки нормален българин знае:Тиквата ,Каскета ,Пеевски ,Цвъко и т.н. са престъпници и национални предатели.Шайката ГЕРБ е ОПГ /орг.престъпна група/ ,създадена с цел грабеж ,рекет над бизнеса ,овладяване на службите, прокуратурата ,банките и медиите , и превръщане на страната в диктаторска.И така цели 12 години.
148
3
 
19
 
! Отговори
К34 преди 2 години
Аз пък твърдя, есна жена с шапка с перо ми каза, че радев, янев, рашков, спецов, гнома, чалгаря, спасов, хаджигенов, бабикян и бойкикев са ПЕдофИли и редовно убиват малки деца, с които са се забавлявали...Ще представя доказателства, след като рашков и & представят годни доказателства, че Борисов е канибал и Герб незаконно са подслушвали от 23 до 82 лица.
147
4
 
4
 
! Отговори
КЛ преди 2 години
Манолова ще се разцепи от кеф, като и донесат доказателствата в следващия парламент :)
146
10
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Сата Нато, деде 70 годишно, при това нагло комунистче -----////----- Много ми е интересно, ти, пикльо, колко годишен си и колко данък си платил на Българската държава? И какви оостижения имаш в живота? Може и да имаш - сподели ? Не знам кой ви е втълпил, че ГЕРБ не са комунисти - излъгал ви е!
145
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сата Нато, деде 70 годишно, при това нагло комунистче -----////----- Много ми е интересно, ти, пикльо, колко годишен си и колко данък си платил на Българската държава? И какви оостижения имаш в живота? Може и да имаш - сподели ?
144
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, вярно е за " протестиращи" . Но! Бивш пловдивски полицай организира протест с подконтролните му мутри от околието. Та дойдоха с джипките, запушиха кръстовище в 12 без 10. Полиция ги пазеше от народната любов, медиите на полусъединител, организираха репортажа, и за час седянката приключи. За да не са валат, некой джипари от мероприятието решиха да отнесат и малко дрога към родните си места. Е, на изхода от Пловдив, приказката за някой от тях приключи. Сега разбрах, джипара е протестър, а не д