Патриарх Неофит: Нека бъдем достойни за великия дар на Църквата

Днес християнския свят чества Петдесетница
20 юни 2021 17:40, Нели Христова
17
Патриарх Неофит: Нека бъдем достойни за великия дар на Църквата
Снимка: БГНЕС

Нека бъдем достойни за великия дар на Църквата, която Господ ни е дал за нашето спасение. Това се посочва в обръщение на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит за Петдесетница.

„Да бъдем верни Господни ученици и достойни членове на богочовешкото Тяло Христово – чеда на обещанието, дадено „на вярващите чрез вяра в Иисуса Христа“ (Гал. 3:22), които с вяра и надежда „очакваме ново небе и нова земя, на които обитава правда“ (2 Петр. 3:13). Такава е волята на нашия Спасител, това очаква от всекиго нас и пълнотата на Божията Църква, чието начало във времето честваме днес – в светлия ден на светата и спасителна Петдесетница“, се посочва в обръщението.

„Благодатта и мирът на нашия Господ и Спасител Иисус Христос, и щедрите дарове на Всесветия Дух да бъдат с всички нас!“, благовести Негово светейшество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
христос воскресе абе къв ден е днес
8
0
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
А утре-понеделник,21-ви,е "Свети Дух"..Религиозни люде ми казаха да не подфащам никаква работа утре...Е,с удоволствие и жъ ги послушам../най-мразим да работим!../
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1... Ало ти на тази земя си за мъки бе човеко. Много народ си мисят че на земята са за да ядат пият оплождат и маат кючеци. Сега всички още с раждането си сте грешни. Защо БОГ изпрати еднородният си син на земята За да ви види че сте много убави ли. Изпрати го за да изкупи Греховете ви и които повярват в него ще се спасят душите си. Ти вярваш ли в Исус Христос или само когато си на зор. Много е трудно да повярваш в нещо което неможе да го видиш и пипнеш. Затова спасените ще са малко.
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарю Неофит, защо не предупредите миряните, че ги чипират и дамгосват със спринцовките за ковид? Не сте ли чели библията?
5
4
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
А за богохулното дело на преброяването кога бе, неуважаеми другарю полковник от Партийна сигурност Симеон Николов Димитров?
4
7
 
14
 
! Отговори
Православен преди 2 години
На многая лета, Ваше Светейшество! За неразбралите - днес е рожденият ден на Светата Църква. На тази дата, преди 2021 г Светият Дух слиза при дванадесетте апостоли, под формата на огнени езици и им дарява мъдростта да проповядват. Благодатта на Светия Дух, милостта на Отца и човеколюбието на Неговия Единороден Син Иисус Христос да бъдат със всички нас. Амин!
3
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господи Исусе Христе помилуй нас грешните
2
9
 
9
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Айде поп Нео да дава акъл и наставления, и да учи на смирение, когато слезе от S класата!!!Не казвам да ходи пеша, ама това разточителство дразни, а за тия във Ватикана нямам думи-там са върха на наглостта.Признал съм за свят човек само бай Добри царство му небесно, който просеше и не оставяше и стотинка за себе си. Него цял свят го призна де. А нашите търтей от БПЦ да ги съди Бог.
1
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тези велики дарове, смирения, чеда, и пр...Ако Господ обича еднакво всички 'негови чеда', няма да кара да страдат част от тях...