Тази година метеорологичното и астрономическото лято ще съвпаднат

Валежите ще спрат в цялата страна
20 юни 2021 21:47, Нели Христова
7
Тази година метеорологичното и  астрономическото лято ще съвпаднат
Снимка: Pixabay

В понеделник в 6:32 часа сутринта настъпва астрономическото лято. Тази година то ще съвпадне и с метеорологичното, защото с началото на новата седмица започва затопляне на времето с повече слънчеви часове.

Валежите ще спират в цялата страна, вятърът също постепенно ще отслабва. В следобедните часове на много места, главно в планинските райони ще има краткотрайни валежи с гръмотевици.

След това предстои период от 2-3 дни, в който няма да има валежи или те ще са на съвсем малко места в страната, като температурите ще продължат да се повишават, на места ще достигат 35-38 градуса.
Понеделник е и най-дългият ден в годината за нашите географски ширини. Той ще трае 15 часа и 19 минути. Това е денят на лятното слънцестоене, когато в Северното полукълбо настъпва лятото, а в Южното - зимата, предаде БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Господа от БТВ,ограмотете си "синоптичките",защото с невежеството си,те стават все по нахални.Стаси,Натали,ако съм собственик на телевизията в която се подвизавате,ще ви дам най много два часа,да си вземете чадърите и чантите и да затворите вратата на медията от външната дръжка на бравата.Г-н Хекимян,ако го няма Ники Василковски от НТВ,ще кажем,че това са нормалните действия от страна на двете фусти,но Ники го има.Да е жив и здрав.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сезон на голите кълки...
4
0
 
1
 
! Отговори
до svetlio преди 2 години
абе както е тръгнало с тези паради може като се обърне "тя" да даде отпред на някой друг отзад....евро ценности. вече никой незнае какво се крие в гащите на някого...или по скоро на нещото
3
0
 
0
 
! Отговори
Западно полукълбо преди 2 години
За да ви е по-гадно, най-дългият ден в годината се пада в понеделник, а не в събота и неделя.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Времето ми е ясно. Но тази на снимката ако е толкова хубава и отпред колкото отзад цена няма да има.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересна и полезна информация.