Сигнал от Helpbook: Системно претупване на чистотата в район "Студентски"

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата
23 юни 2021 18:23, Анисия Иванова
18

Снимка: Helpbook

През последните дни в платформата на Helpbook.info получихме множество разнообразни сигнали за състоянието на улици и тротоари в цялата страна. Наш потребител ни писа във връзка със системното претупване на чистотата от наетите работници в район „Студентски“. В резултат на това отводнителните шахти са задръстени. Шума, клони и боклуци от всякакво естество се валят по улиците и тротоарите, а живущите в района са принудени периодично да извършват оборки на по-едрите отпадъци.

В столичния квартал „Младост“ 1А пропаднали и изпочупени плочки пред жилищен блок представляват реална опасност за преминаващите, особено в тъмните часове на денонощието. Молбата е за становище и разрешаване на проблема, докато все още няма пострадали.

Сигнализираха ни и за тротоар в трагично състояние във варненския район „Одесос“. Нашият потребител предполага, че се е случила подземна авария, в резултат на което се е получило слягане и пропадане на асфалт и плочки, тъй като съвсем наскоро е имало идентичен проблем в близост.

Отново получаваме сигнали отнасящи се за нарушаване на обществения ред в различни квартали на София. „В кв. "Кръстова вада" във формация от заведения с общото име Quartal, които се намират на няма и 20 метра от жилищни сгради, се провеждат концерти на открито с много високо ниво на шум, което пречи на всички блокове наоколо. В настоящия момент е 9 вечерта, а дори от съседния блок не може да се изолира по никакъв начин шума, а утре е работен ден. Моля за проверка“, се настоява в сигнала.

Системно нарушаване на обществения ред е регистрирано и от квартал „Дружба“ 1, поради непрестанна силна музика от самонастанили се роми в междублоковото пространство. Молбата е за проверка и последващи санкции от отговорните органи.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Друга тема преди 2 години
Може ли добри хора да ми помогнат да живея добре, все пак аз съм човек с реални мечти ?!
14
0
 
0
 
! Отговори
Друга тема преди 2 години
Може ли добри хора да ми помогнат да живея добре ?
13
0
 
1
 
! Отговори
Германец преди 2 години
платформата... :D
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А може и хората да не си хвърлят отпадъците където им падне
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално, кметът е от ДБ.
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако си се натресъл неканен на чуждо място и не ти харесва, вземи да размислиш КЪДЕ ти е мястото.
9
1
 
3
 
! Отговори
Свиньо блатска преди 2 години
До Анонимен 9Роден съм в София. Трето поколение софиянец. Което пак не значи нищо, защото през 1900 г. в конака София са се мотали 20 000 души. Живях на бул. "Патриарх Евтимий", до кино "Одеон", селска пръчко. После се пренесох в Изток, щото нямаше по-добро. Еми, не е по-добро. Вече и тук не може да се паркира.Софиянци няма. София е станала столица по предложение на Марин Дринов, за да е в центъра на "обетованите български земи". Македония главно. В София всички сме от страната. От село.
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Чужденец ще е... 6 "Видели сте Вие мръсотия в София." Ти май заседна в твоето си гето и така и не стигна до центъра, а? Щото аз пък не стигнах до "Люлин", "Младост" и останалите култови гета погледни си кмета от *** и ако не ти харесва, що да не си отидеш в Кнежа или Ломско, където кметът и чистотията са си все наши, открой време все ненаяли се комунисти?
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Умберто Жеко 2 "Иначе 1200 евра на квадрат, а?" В Раковски си имаш двукатна къща 240 квадрата, но си тук заради чалгата, навалицата и врявата, която вдигаш. Продавам апартамент в центъра без пари, за 2600 евро квадрата, но не и на такива като теб - грехота ще е, от дядо ми наследство, но не става за питекан...тропи. Заминавай за Дуйсбург с трите си виШута, а ако останеш тук в гетата в покрайнините, не ЦАПАЙ и не вдигай ВРЯВА, все пак тук все още живеят и ХОРА.
6
1
 
2
 
! Отговори
Чужденец ще е... преди 2 години
Всичко Ви е разкошно, бе. Видели сте Вие мръсотия в София.
5
1
 
3
 
! Отговори
Баф мааму! преди 2 години
Много чисто, бре! Ела да видиш в елитните квартали на София "Изток" и "ИзгреФ" какво е. И като изключим ул. "Елемаг", която ремонтираха основно, всички други улици са като на Васко Кръпката джинсите. Дори тая пред Немското посолство, Жулио Кюри. Развалини, разпадащи се тротоари. Евах тоя дипломатически квартал. Трета детска количка купувам.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ромите ви били криви, че живеете от чалга, маанета и коМУНЬОстически лозунги и клишета - а вие самите какво дирите в тия крайни маргинилизирани "квартали"? Работа? Образование за децата? Хайде де - трето поколения комунисти така и не вдявате какво е нито образование, нито работа. Не ни пречите - няма как такива като вас да са ни конкуренция, само не ни се пречкайте по кръстовищата, обичкайте си Грипльото и не вдигайте ШУМ - КОМУНО-ЛЕНТЯИТЕ са БЕЗПОЛЕЗНИ и тук, и по цял свят.
3
2
 
2
 
! Отговори
Моля ви преди 2 години
Може ли да ми помогните да съм по добре в живота ?Самотата не е за мен, искам да имам приятелка до себе си да се обичаме двамата ! Трябва и да съм наред финансово ! Моля ви помогнете ми ! Може ли ?
2
1
 
4
 
! Отговори
Умберто Жеко преди 2 години
Хекбука ще дойдат и ще ви изринат ***, ще спрат музиката и ще ви изгонят гааджалите от междублоковите пространства. Моля, подавайте още сигнали. Иначе 1200 евра на квадрат, а?
1
2
 
0
 
! Отговори
Край преди 2 години
Българиоитек и чистота са почти несъвместими нещаПочти щото има изключения