Съдът спря смяната на ръководството на "Автомагистрали"

Причината - иск от настоящите шефове
32
Съдът спря смяната на ръководството на "Автомагистрали"
Снимка: АПИ

Софийският градски съд е спрял производството по вписването на ново ръководство на държавната фирма "Автомагистрали" ЕАД, съобщава БГНЕС.

Това е станало след иск на настоящия изпълнителен директор на дружеството Стоян Беличев и другите двама членове на съвета на директорите - Александър Филев и Иван Коларов.

Още по темата

Основният аргумент за решението е, че служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова, която като принципал на "Автомагистрали" иска да смени ръководството, не е провела конкурс за постовете.

Освен това съдът отбелязва, че по закон членовете на борда трябва да са петима, а не трима, както тя предлага и както е сегашното положение.

Съдът постановява, че вписването на новото ръководство и заличаването на старото може да стане, след като се реши по същество спорът между страните.

Комитова поиска да смени ръководството на "Автомагистрали", след като проверка откри, че държавната фирма е платила авансово над 180 млн. лева на външни фирми за проекти за обезопасяване на свлачища и срутища, а шест месеца преди крайния срок почти нищо от възложените дейности не е свършено.

Заради тези договори Комитова смени цялото ръководство на Агенция "Пътна инфраструктура".

Комитова неведнъж съобщи, че иска да се раздели със старото ръководство на "Автомагистрали" цивилизовано. Директорът на компанията Стоян Беличев пък уточни, че е готов да предаде поста, стига смяната да стане по всички изисквания на закона, припомня агенцията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уволнение, а до провеждането на конкурс, ако е необходим, се назначава временно ръководство. Едното няма връзка с другото, но пусти съдии на мутрите ...
23
3
 
2
 
! Отговори
дядо Йоцо преди 2 години
ЦАРЯТ ДАВА,ПАДАРЯ НЕ ДАВА !
22
6
 
9
 
! Отговори
промяната преди 2 години
новото правителство на тъ. пи. .те и дър. .тите. на власт без избори и демокрация.
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 21 "Мутрите са се вкопчили със зъби и нокти в постовете си и искат да крадат до последно. Явно съдебната система се нуждае от закриване и създаване съвсем отначало.">>>>> Така е, нужен е "Рестарт" като 44та. :))))))) Ние натам сме се запътили де, не се притеснявайте. Ще ви пишем писъмца от другата страна, обещаваме. :))))))
20
2
 
10
 
! Отговори
Некъф преди 2 години
Нагли герберски калинки лъмтящи и непускащи захапания кокал!!!
19
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутрите са се вкопчили със зъби и нокти в постовете си и искат да крадат до последно. Явно съдебната система се нуждае от закриване и създаване съвсем отначало.
18
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мафията ГЕРБ-ДПС няма да бъде лесно демонтирана.Все още държат съдебната и медийната власт.
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разследване, съд, затвор. А за гробарските тролета - обор. Там са си заслужили да бъдат.
16
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До иво "В България съда и прикриватурата са за съд.Факта,че все още Боко Тиквата е на свобода говори всичко." Предлагам да извикаме "безпристрастни" съдии от Москва. Те ще решат съществуващите проблеми с нашия съд, който пречи на Фигуранта и правителството му да назначи свестни и кадърни хора. В крайна сметка пак от Москва досега назначиха както самото правителство, така и си "избраха" Фигуранта :))))
15
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къв конкурс Бе ? - Уволнени сте и ще бъдете Съдени и Разследвани ! и Дай Боже Всички Крадци в Затвора и Национализация на Накраденото ! Законно си опраскаха 50 Милиарда -всичко им точно - работа за 50 хи Източват 50Милиона !- Е ,те това е проблема !
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега министър Комитова да се оплаче на премиера Янев, а той да разпореди на министър Стоилов да уволни Софийски Градски съд.
13
10
 
12
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Горе долу виждам строителството на тази магистрала да продължи след 1 година, когато правителството на божков го свалим с истински протести. Домати и яйца няма да хвърляме, защото ние трудещите се данъкоплатци имаме морал и храна не пилеем.
12
8
 
12
 
! Отговори
НОРМАЛЕН преди 2 години
Квичете тикви квичете.
11
10
 
19
 
! Отговори
иво преди 2 години
В България съда и прикриватурата са за съд.Факта,че все още Боко Тиквата е на свобода говори всичко.
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой случайно да направи разследване, защо на тези фирми им се бавят строителните разрешения? Сиреч, в техните проекти ли е проблема или някой общинар се прави на велик.
9
1
 
13
 
! Отговори
Хаахх преди 2 години
Некадърността не се лекува.То за това всички ремонти са спрели.Хахахааа ,пътища на куково лето.
8
13
 
15
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Гледах брифинг на Осрашков, щел да арестува по доноси за купуване на гласове, изпитана практика на ченгетата от ДС.
7
2
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КОЛКОТО Е БИЛ ПРОВЕДЕН И КОНКУРС ЗА СЕГАШНО НАЗНАЧЕНИТЕ :D ЗАТВОР ТРЯБВА А НЕ САМО СМЯНА ЗА СЕГАШНО НАЗНАЧЕНИТЕ ОТ БОРИСОВ!
6
9
 
15
 
! Отговори
Кофти :) преди 2 години
Да видим дали съм разбрал правилно: служебното правителство на Фигуранта сменят ръководството на Автомагистрали, защото не са провеждали конкурси за поръчки, но то сменя ръководството на Автомагристрали без да проведе конкурс, както е по закон? Какво казвате, това били "новите" политики ли?
5
16
 
12
 
! Отговори
ДОВИЖДАНЕ преди 2 години
Настоящите са временно сложени до конкурса а съд-а в случая с дълбоките корени на каскета защитава мафията и работи срещу народа, което не е тайна в детските градини на първите групи и яслите.УСПЕХ.ЗАМИНАВАТЕ СИ ВСИЧКИ.