Трендът - къща извън града, но има ли качествени имоти?

Какво се търси най-много?
Обновена: 25 юли 2021 11:46 | 25 юли 2021 11:40, Александър Попов
84

Ковид-19 не свали цените на имотите, но съживи търсенето на къщи в селата край големите градове. Желю Станков десетилетия наред е живял в панелка в София. Днес строи къща на 20 минути от столицата, в с. Опицвет.

"Със съпругата ми решихме, че трябва да излезем от София, като думата, която ни обедини е свобода. Идеята изкристализира през първата ковид вълна. Седиш между четири стени, слизаш до магазина, навсякъде полицаи. В парка имаше опънати полицейски ленти", разказа той пред "Дойче Веле".

Желю е част от една нова вълна на имотния пазар - да купиш имот извън града. Тренд, роден в пандемията.

"Категорично има такава вълна. Винаги сме имали клиенти с интерес към подобни имоти, новото е, че банките вече подкрепят подобни сделки", казва Николай Господинов, собственик на агенция за недвижими имоти.

Какво се търси най-много?

Това са имоти, които се намират до 30 км от градовете и да има хубав път. Но такива трудно се намират.

"Съвременният живот изисква инфраструктура - да има интернет, наблизо да има магазини и детски градини. Пазарът на имоти е далеч все още да предложи качествени имоти в близост до големите градове", допълва Господинов.

Имоти извън големия град търсят предимно хора, които имат възможност да работят дистанционно. Пандемията позволи на все повече хора да работят от дома. Друга тенденция е работа от дистанция от морето.

Вижте повече във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: имоти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
0
 
! Отговори
Ку-ку бенд преди 2 години
Аз пък напук на всички си купих имот в кв.Изток(София),не обичаме да живеем на село сами.Една бира ако изпиееш в града трябва колата да си оставиш и такси до село.За ресторанти да не говорим и магазини.И да треперя някой швед да не ми обере имота докато съм на пазар в града.
57
2
 
7
 
! Отговори
nvm преди 2 години
Заповядайте всички в Странджа - Сакар .Няма вода ток телефон иннтернет продавам къщи по 1000 лв с 4 дк двор .Всичко е био заедно с комарите бъжкляците и усойниците.
56
2
 
4
 
! Отговори
Стар Софиянец преди 2 години
Нещата са елементарни - има си хора за село, наричат се селяни, има си и хора за града, наричат се граждани. Едните предпочитат да живеят на село и да прави, а другите предпочитат да живеят в град и също са прави. Примерно аз не съм за живот на село. Имам къща и вила на село, без зимата често ходя там, но това не е за мен.
55
2
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Остава да кажеш и кога успяват да го правят това Те тия май съня го имат за развлечение
54
4
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До Анонимен 27 Комплекса ви пропада защото живущите там не си плащате за поддръжката Тия комплекси гот гот първите години После като почне всеки да се ослушва с вноските и първо спира да работи бариерата и входната на комплекса после почва да избива я влага я мухъл
53
2
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До баба ПенаИзвинявай ама хич не е така ,ако си в Овча Купел Младост Надежда да Но я виж какво е положението в центъра примерно Дондуков
52
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Давам една гарсонера в София под наем и за тая година спестих към 100 000 евро Искам да купа тчетър-пед имоти с хобави къщи големи с сички одобства да ги давам под наем да не тряба ремонт да има толетна баня и гараш. Не давам над 20 евро на квадратура трудно се искарвад пари
51
3
 
6
 
! Отговори
голи сметки преди 2 години
До Анонимен 19Няма такова нещо!Отоплението за ЦЯЛАТА ЗИМА ми излиза 1,000 лв,а не за месеца!Като не си в час,защо изобщо се обаждаш!?
50
4
 
7
 
! Отговори
До Опит да си предс преди 2 години
Става, ако жената се занимава единствено с покъщнината и не се налага да работи. А примерно мъжът е IT с голяма заплата и бачка от вкъщи.
49
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 47"Освен това е пълно с млади хора и детето ходи на детска, а аз си работя хоум офис" - разбирам, че си беден, та жена ти трябва да бачка вместо да си гледа детето, както правят нормалните хора... Така ли е?
48
4
 
10
 
! Отговори
62 преди 2 години
Цялата покупка на двойното място плюс строежа на 120 квадрата къща с веранда му излезе около 100 хиляди лева. Има си и малко дворче с ливада. Пък нека му е зле.
47
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прави са част коментиращите по-долу, че хубавите селски къщи за продан са много малко. Човек трябва да строи, което е пипкава история. Съгласен съм и че близостта до магазини, аптеки, болница е от огромно значение. Има села, които стават, нямат и роми, но там си е скъпичко.
46
4
 
15
 
! Отговори
До 59 преди 2 години
Наскоро срещу нас си купи дворно място един човек.Построи си сглобяема къща 120 квадратни с веранда.Прекара си ток и вода и за по-малко от месец се нанесе да живее.Никой не е казал,че къщата трябва да е масивна.
45
9
 
4
 
! Отговори
Фастер преди 2 години
Що почнахте да бегате от големите села,нали искахте да сте граждани !Да не копате, да не садите ,да не стрижете трева?!?!Дано една къща да няма за продан за градските *** прокташки!Че София вече не се търпи от прованска простотия навсякъде!Доцре че не живея в това голямо село ,а на 2 минути от планина и река и все пак на 15 от центъра му!
44
6
 
14
 
! Отговори
Сифилиско преди 2 години
Много е яко на село. Гръмне гръмотевица и ден и половина без ток.
43
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По селата в България няма няма почти никакви хубави къщи за продан. Всичко е старо и амортизирано. Предимно керпич, гредорет и каменен зид. Повечето дори нямат вътрешни бани. Тук там където има съвременни монолитни къщи с тухли и бетон хората си ги държат и не ги продават. Продават се само най скапаните имоти които не стават за нищо освен да се ползва парцела за ново строителство.
42
4
 
23
 
! Отговори
Сахар преди 2 години
Хубаво е също селото да не е пълно с мангута, които не просто могат да окрадат покъщината, а да отнесат цигли, врати и водомери.Буквално да я разкостят.
41
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако си нормален човек и имаш пари, с които искаш да си купиш къща, има много опции: крит, кипър, Сицилия, Испания и тн.
40
2
 
5
 
! Отговори
Войче Деле преди 2 години
Имам къща на 20км от голям град. 15 минути с кола. Не се продава засега но цената е около 60К евро. Толкова вървят в този район. Минус е , че не е на морето.
39
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къща на 20 минути от столицата не е "къща на село". Бъркате понятията! Имам къща на село на 200 километра от София. Никой не живее в нея. И аз не мога, защото е порутена. И да имам хиляди левове за ремонт, пак не мога да живея там. Най близката аптека или лекар от селото е на 30 километра. Най-близката поликлиника или болница е на 50 километра. Вие бихте ли живяли в такова село?