Атанасова: Със силна опозиция да се надяваме на силно управление

Шефката на ПГ на ГЕРБ обаче очаквала то да е без физиономия и за кратко
95
Атанасова: Със силна опозиция да се надяваме на силно управление
Снимка: БГНЕС

Когато има силна опозиция, да се надяваме, че ще има и силно управление, макар че аз очаквам то да е без физиономия, без отговорности и краткосрочно. Това заяви на пресконференция в Русе председателят на парламентарната група на "ГЕРБ - СДС" и депутат от Русенския избирателен район Десислава Атанасова.
Тя посочи, че коалицията ГЕРБ - СДС ще бъде категорична опозиция - подготвена, силна и конструктивна, но ще подкрепя всяка мярка, която е насочена в помощ на гражданите.

"Нашата парламентарна група е единствената, която не отиде на консултации при президента. Считаме, че няма абсолютно никакъв смисъл да водим подобни разговори, при положение че петте останали партии вече водят своите разговори за формиране на правителство и за търсене на подкрепа. ГЕРБ - СДС е и групата, която не беше поканена за разговори от "Има такъв народ", но не страдаме от този факт. Напротив, за нас е по-добре да сме далеч от партии, които през последните 12 години трайно сме държали извън властта - говоря и за БСП, и за ДПС. Въпреки това на държавата ни е необходимо някакво правителство", смята Атанасова, цитирана от БТА.

Другият народен представител от ГЕРБ - СДС от Русенския район - Красен Кралев, който също участва в пресконференцията, заяви, че "изчегъртването не може да е акцент и основна политика в едно бъдещо управление". По думите му станало е безкрайно ясно, че тези, които се готвят да управляват, нямат абсолютно никаква готовност за това.

Кралев, който бе министър на спорта, изрази радостта си от спечеления сребърен медал от българската състезателка по спортна стрелба Антоанета Костадинова на Олимпийските игри в Токио. Той прочете съобщение от Костадинова, получено след успеха й, в което тя му благодари.

"Изключително много съм щастлив за Тони. Благодаря й! Това е най-голямата отплата, най-голямото щастие да получиш признанието на хората, за които си се борил толкова години. Каквото и да говорят в момента, както и да се опитват да ни изчегъртат, не могат да изчегъртат това, което сме направили", заяви Кралев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
ПеРеЧеПе преди 2 години
Чукотската красота на дамата със змийските вежди е доказателството, че наистина между казаците воювали с турските воиски и освободили ни от турското робство е имало активни чукчета които ковнали прабабат на дамата и те ти го семенното наследство. В приятелска компания, Боре би я нарекъл ПР/ЧП, Русенска или Чукчутка
67
0
 
0
 
! Отговори
деске преди 2 години
натисни си,,възела,, и се откажи-не ставай повече смешна
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сбоооогом збооогом геиербериии нии няяяма да плачеемм
65
2
 
9
 
! Отговори
ББ преди 2 години
е не ходите при Президента на България...ама при султано...на 3 март ходите...и вас ли води борисов г-жо?дано можете да излъжете и децата си...както ни лъжете от 12 години
64
1
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Една герберастка калинка в полет.
63
2
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Служебното правителство ТРЯБВА да се остави да действа!..Нека се сформира Парламент,нека започнат дискусии и боричкания,но при тая ЛИПСА на дефинирано мнозинство,СЪЧИНЯВАНЕТО на ново "правителство" ще е ФАТАЛНА ГРЕШКА!..Още повече,че Правителството е ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ОРГАН,прилагащ РЕШЕНИЯТА на НС!!!!!!...НИЩО НЕ ПРЕЧИ НА Парламента да РАБОТИ и при СЕГАШНОТО,"служебно" правителство!..НИЩО!!!!...Освен,разбира се,ако ЛАКОМИЯТА за "постове" не ИЗВЕТРЯ напълно гаванките на "народните представители"..
62
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
тая спицялно а ного силна..
61
3
 
1
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
Трябва да има правителство вместо да се трошат пари за нови избори. И важното е това правителство да свърши някоя полезна работа, вместо да се заяжда с проблеми, дето ще му трябват 50г. да ги реши. Вчера ви цитирах думи на фин. министър как да пестим пари за благоденствие, днес ще ви цитирам висш политик в оставка: това, което става в политиката, 30% е достъпно до обикновените хора. Останалото е задкулисие и договорки на различни нива в икономиката и политиката. Което не винаги е толкова лошо.
60
4
 
2
 
! Отговори
инж Владова преди 2 години
Каква е тази мода на анонимни коментатори с *** гербажийски коментари. Това какво на кого помага. Да си напишат статии, а не да оп;юват.
59
5
 
10
 
! Отговори
noname преди 2 години
Тази простичка жена, като вожда им Тиквун обикалят селата. Но не се показват в София, че така ще ги обичаме.Не им мърда 6 месеца болнични.
58
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
шоуто на сценаристите и четворната коалиция голям цирк ще е много пари ще завлечат
57
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми е била неприятна винаги. Това е лош човек и политик. Не искам такиваличности да ни управляват.
56
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на Тошко ще му трябва много вазелин
55
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще изчезнете като сдс щом се коалирахте с него сте пътници
54
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ще има златното пръстче на Мая Манолова
53
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая е работила преди като юрист-консулт на психодиспансера в Русе. В бъдеще ще може да помага и на Тиквата в Карлуково.
52
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
то Корнела с нейните по малко депутати прави циркове за кворум до скоро а сега дупе да им е яко на шоуто на сценаристите ще има скъсваньие опън маркеет
51
19
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ.. ЕНП.. ЕВРОПА преди 2 години
ДОБРЕ, ЧЕ БЕШЕ БОЙКО-2014....ДА ПУСНАТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ (С ОРШАРСКИ/БСП/ДПС БЯХМЕ Я ВТАСАЛИ)......... ДОБРЕ СИ ПОЖИВЯХМЕ БЪЛГАРИТЕ ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ....... СЕГА ПАНДЕМИЯТА НИ СПРЯ ЗА 2 ГОДИНИ, НО ОТ 2022 ПАК ЩЕ ДРЪПНЕМ, С.... ГЕРБ/СДС.... ЕНП..... НАТО..... КУРАЖ НАРОДЕ..!!... ИЗРИТАЙ ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ ОКОЛО РУМЕН РАДЕВ И ЩЕ СИ ДОБРЕ..!!
50
6
 
1
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Да ви а.к..ам на партиите.До 2013-а бях иАЬ ОВЦА.....обаче един път идва светлината.
49
4
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
10000 лв депутатска заплата.650 на бачкатор...350 лв. минимална пенсия