Дянков: Партии с претенции за нов модел работят със статуквото

"ГЕРБ са в кръгова отбрана, трябва да търсят нови насоки"
121
Дянков: Партии с претенции за нов модел работят със статуквото
Снимка: БГНЕС

"Нови партии дойдоха с претенции за нов модел на управление, а започват да работят с партии на статуквото, за да организират евентуален нов кабинет. От друга страна - за новия кабинет се предлагат министри, които са вече действащи или действали в предишни правителства. Това заяви бившият финансов министър Симеон Дянков пред БНР, според когото промяната, която очаква част от народа, не се вижда.

Според Дянков от "Има такъв народ" не трябва да разговарят с всяка партия поотделно, а да заявят приоритетите си и да призоват да ги подкрепят:

"Реално такива приоритети няма, а се говори с партиите явно за поддръжка и за подкрепа. В този смисъл - промяна няма!", посочи бившият министър.

Той прогнозира, че заради липсата на стабилна управляваща коалиция ще се стигне и до трети парламентарни избори скоро.

Като аргумент Дянков посочи именно това, че не се виждат стабилни приоритети, които са много важни за създаване на коалиция.

Дянков подчерта, че икономическата и финансова стабилност на страна е "в добри ръце" с министри като Кирил Петков и Асен Василев.

Бившият министър в правителството на ГЕРБ коментира, че партията сега е в кръгова отбрана и препоръча да бъдат обновени кадрите в икономиката и финансите и да предложат нови насоки.

"Да кажат: да бяхме на власт дълго време, но ще се реорганизираме и ето ги нашите нови насоки. Това идва със смяна на персонала. Същите хора не могат да обясняват, че примерно електронното правителство е нещо, което трябва да се направи, ако си бил 12 години на власт и не си го направил. Та, ще има един период на пречистване", прогнозира Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: Симеон Дянковитн
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Слави Трифонов, от комунистически Плевен, е дългогодишна разработка на КГБ и ДС, с цел да събере гласовете на младите хора в БГ, за да бъде отново на власт про-руската партия БСП (БКП)...
82
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да България вкарват БСП в управлението и отвличат вниманието говорейки за ДПС и Гешев. И откога Мая Манолова, Татяна Дончева и Мария Капон са нещо ново? Откога?
81
14
 
4
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
"Та, ще има един период на пречистване"? Да, Дянков, трябва пречистване, но няма да дойде от ГЕРБ. Пречистването е да се оттървем от Бойко и крадливата му дружинка, от която си и ти.
80
0
 
17
 
! Отговори
Nqkoi преди 2 години
Трупченце, ама е прав. Станиславчо нали прави някви кастингчета да вкарва нови хора в политиката, а сега играе само с хора от старите бардаци
79
1
 
10
 
! Отговори
БРАВО! преди 2 години
България изживява много ценен период от своята история. Т.н. популисти /комунистите и не.грамотните селски чалгари/ имат прекрасна възможност да покажат истинското си отношение към демокрацията, към ЕС и НАТО, неща които са много полезни при санкционирането и съдебните дела срещу националните предатели при близкия Нов световен ред. А това, че голяма част от населението подкрепи ретроградните сили на Радев, показва всъщност моралния облик на прехвалените ни европейци. Времето работи за българите.
78
6
 
3
 
! Отговори
L. преди 2 години
Ох, на бати политическото трупченце, то! Някаква дупка ли се е отворила от историята, че Костов, Плевнелиев и такива като тоя пак имат думата???
77
2
 
10
 
! Отговори
Ся преди 2 години
Като погледнеш прав е човека!
76
8
 
7
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 2 години
Абе тоя в качеството си на какъв постоянно се обажда като черна станция?Видехме го и е него що за стока е!
75
0
 
7
 
! Отговори
Всички ние преди 2 години
много добре го знаем това,само един се прави,че не е така!
74
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ШефаА, не са . Татяна на Дончева беше адвокат на Мултигруп и Ванко 1, Манолова Мая беше адвокат на братя Галеви и ходеше с потник Дайте шанс на Орешарски.Въобще не са крадяли!
73
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дянков,хайде на Седянков!
72
17
 
4
 
! Отговори
Шефа преди 2 години
Господине , главния въпрос е че това не са партии , които участвуваха в кражбите на едро на правителството на Мутрата от Банкя!Другото са спекулации с цел връщане на Борисов и спиране на хаоса в който бандюгите от ГЕРБ останаха без препитание , или само на постни пици!
71
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато постигнете 50 процента от биографията на Дянков тогава можете да го ктитикувате. Плиткоумните Итн ще видите как ще се оплетете като тръгнете да правите бюджета.
70
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дянков, хайде да не даваш и ти оценки за положението в България.То всички стари муцуни се изредиха да ни обясняват как итн, дб и имв няма как да се справят.Не, благодарим.
69
2
 
13
 
! Отговори
аз преди 2 години
Някой за постна пица?
68
0
 
19
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Абе анонимници какво управление на мутрите е било досега , след като уж протестните партии са срещу мутрите , с са подкрепени от олигарси , които им плащат и правят промени за да може същите да се върнат на бял кон в България ни лук яли , ни лук мирисали!
67
12
 
11
 
! Отговори
препоръка преди 2 години
Г-н Дянков въобще не е в позиция да дава каквито и да е препоръки! Дойде на власт и спря всички плащания и месеци наред майките нямаха пари, макар и смешните около 40 лв. За някои това беше непосилно. Спомням си от репортаж на Нова тв една майка беше намазала филийка на детето си, нямаше пари за пюре. и държеше в парка детенцето си далеч от другите мъници, защото посягало към тяхната храна/ПЮРЕТА. Това не се забравя, г-н Дянков!
66
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новото е добре забравено старо. Помним ги и СДС-арските шпиц команди, дето "колеха и бесеха" различаващите се от курса на тяхната партия. Пък после пак дечицата им първи да учат в чужбина и после на приятелски службички където може.
65
3
 
6
 
! Отговори
Hahahaha преди 2 години
Кой го казва?
64
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяна ще има, когато се премахне модела Бойко Борисов от управлението на България. Това е промяната - премахването на модела на мутрите.