Още не е август, а по морето е пълно: Сървайвър да си намериш свободен шезлонг

Още в ранни зори първа линия е резервирана с нахвърлени хавлии
Обновена: 27 юли 2021 22:56 | 27 юли 2021 22:50, Красимир Ангелов
77

Не тръгвайте на море, ако нямате резервация, предупреждават туроператори. Морските градчета по Южното Черноморие са пълни почти на 100%, а цените на нощувките са се покачили от началото на юли с близо 20%, след като е отчетен засилен интерес към родното море.

Туроператори определят това лято като сезона на индивидуалните туристи. Именно тази тенденция - резервациите да стават на рецепция, а не организирано, оскъпява и почивката.

"Интерес представлява това, че имаме датчани, холандци, което прави пазарът ни доста цветен. При пълна база и при оставащи 10% е напълно нормално да се завишиш леко цената. Това е световна практика", каза хотелиерът Георги Тръпков.

Още по темата
"В момента, ако намерите пролука да запишете някоя свободна стая, цените са по-високи, но като средна цена сме около 10% под 2019 година в момента", каза мениджърът на хотелски комплекс в Поморие Ирина Джендова.

А на плажната ивица по Южното Черноморие е истински сървайвър да си намериш свободен шезлонг. Още в ранни зори първа линия е резервирана с нахвърлени хавлии.

"Има много руснаци тази година, които си поставят кърпите през нощта. В петък, събота и неделя се изсипват много хора за уикенда, и ако дойдеш в 10:00 часа, определено не можеш да си намериш никакво място, препълнено е", сподели туристът Станислава Митова.

От Регионалната туристическа камара предупреждават да не тръгвате на море, ако нямате предварителна резервация.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кой ходи на море в България? Нормалните българи ходим на море в чужбина.
54
0
 
3
 
! Отговори
Не съм толкова богат преди 2 години
За да си позволя почивка на Българското черноморие. А и нямам желание....
53
0
 
5
 
! Отговори
... преди 2 години
Най-обичам да им гледам сеира отстрани на пясъка,как се трепат за *** шезлонги. А барбароните...!!!
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами отидете на север - там е спокойно и не е скъпо, а и в тези жеги и по- хладно
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хотел Интернационал, исках да кажа.
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като отида на почивка, търся качество. Не ходя с торбите от Лидл в допотопни апартаменти в Китен, чийто собственик укрива 90% от приходите си. Качество у нас почти няма. За момента не съм останал разочарован от 2 места- Интерконтинентал на Златни Пясъци и Променаде Бутик Вила и Хотел в Бургас. Там човек може да намери и добра храна, и добро обслужване. Има още 2-3 места, които са хубави, но не смея да ги хваля преди да отида още 2 пъти там и да се убедя, че държат на качеството.
49
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Любима моя картинка на родното море са разни псевдо богаташи с раздрънкани уж "скъпи" Аудита, БМВ-та и Поршета- отишли да се направят на интересни с кола, която струва само колкото гумите и джантите и каското на нова от подобен клас. Разправят какви бизнеси имали и колко били заможни. А то какво? Сбирщина от гастарбайтери, тираджии и треторазрядни спортисти с доход колкото на студент в кол център и потънали в корпоративни и лични кредити. До тях средностатистическа *** силиконка фризьорка.
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе как го измислихте това? Видяхте ли с очите си? На слънчака плажа е наполовина запълнен, 1/3 от хотелите и заведенията не работят. А туроператори и концесионери пак искат държавата да ги подпомага, срещу ниско качество, лошо обслужване и криене на обороти.
47
1
 
4
 
! Отговори
9 преди 2 години
Вие ходите на море, ние от Варна ходим на плаж...и знаем къде да ходим :)
46
3
 
9
 
! Отговори
Морска Фея преди 2 години
Голям проблем, ако не седнеш на шезлонг...Трагедия! Как няма да седнеш да споделиш микробите и гъбите на всички преди теб и то даже ще си платиш за това! Леле тияселинджъри, ама как без шезлонг?! Голямата българска простотия. Да, няма места под чадърите с шезлонзи, но пък в свободната зона места бол. Благодарим на всички, дето трият шезлонзите с кълки, защото има места и за нас. На пясъка, далеч от превзетите ви дъъъта.
45
2
 
9
 
! Отговори
Като олимпиада преди 2 години
Това е като на олимпиада-старт за място на плажа,после за храна, за паркомястои т.н.Само къде е почивката не мога да разбера, после си за успокоителни и рехабилитация.
44
2
 
9
 
! Отговори
Кошмар преди 2 години
А не, ами то си чист мазохизъм да отидеш на нашето море-някакви подивели ***,пият и крещят като за последно, чалга на макс, смрад на пот и бира, мръсотия, блъсканица, мутри с евтини мутреси с надути джуки и ци**- тотален ужас!!Бяхме 3дни на Несебър от фирмата уж за подарък на служителите -ами то в офиса е до-добре, отколкото този кошмар.
43
1
 
4
 
! Отговори
Саксофонов преди 2 години
Ако видя някой да си е запазил шезлонг с хавлия, ще се изпусна върху нея.
42
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С една дума напрегнато е на морето! Почивката минава в състезателен дух и безмилостна борба за място на плажа, на басейна , в ресторанта, вечно си нащрек да не те мине някой и да не те хване др.и.***!
41
2
 
8
 
! Отговори
УЖАС преди 2 години
Пълен ужас е- адски шум ,чалга, мръсотия ,на плажа гъ* до гъ*, лоша храна на високи цени- не почивка , а живо изтезание.Съсед отиде на Приморско ,заради децата-искат си море и пясък, но едвам изкараха 5 дни и после реанимираха една седмица на вилата на село да си прочисти главата от шума и чалгият.Сега морето е само за младежи за луд купон или за селянията с дечурлига.Ако искаш спокойствие и релакс -само Турция и Гърция, ТУК Е АД!!!
40
1
 
24
 
! Отговори
Саксофонов преди 2 години
Пълна селяния е това със запазване на шезлонг с кърпа. Селтака иска да мине тънко да резервира без пари и да прецака някой друг. Да може да се наспи, наяде, напърди и чак тогава като му дойде кефа да отиде на плаж.
39
0
 
9
 
! Отговори
бг турист преди 2 години
затова си ходя на камчия край варна пълно спокойствие и релакс и плажа не е пренаселен с всякакви батки и мутреси разходка край морето и реката и гората ,абсолютно спокойствие силно препоръчвам за семейни двойки с деца..
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На морето няма вирус. Видях само един с маска и изглеждаше, като извъземен. Лято е, нека си почиваме психически.
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами до скоро повечето туристи ревяха, че на всякъде било платена зона, сега реват, че нямало достатъчно чадъри и шезлонги, това е вечно недоволния българин. Да по морето, никога не е имало толкова много народ, но като гледам на плажа всеки си е намерил място. Медиите бълват такива глупости, ме няма на къде.
36
1
 
4
 
! Отговори
Димитровъ 7112136860 преди 2 години
Що зандума е "сървайвър" ,че имам наглостта да съм етнически българин,който в простотата си не разбира такива предполагам алахо-йеховистки некакви понятия. Аз само да попитам и простете ми баналният си въпрос, пръкнал из недрата на простичката ми,но естественна любов към Българската реч.