Кметът на Твърдица: Пожарът стигна на метри от града

В гасенето на огъня участва и хеликоптер
28 юли 2021 09:32, Красимир Ангелов
4
Кметът на Твърдица: Пожарът стигна на метри от града

Все още не е ограничен пожарът, който се разрази вчера в района на Твърдица.

"Повече от 120 човека работят на два фронта за овладяване на пламъците. Имаше силно задимяване снощи, пожарът беше на границата с града. Затова предупредихме и хората, но за щастие вятърът промени посоката си", заяви кметът на Твърдица Атанас Атанасов пред "България сутрин".

Още по темата
Той уточни, че гори иглолистна гора, засегнати са около 600 дка.

В гасенето още вчера се е включил и хеликоптер, който е обливал с вода единия фронт. Тази сутрин отново се е включил в потушаването на пламъците.

С тежка техника се правят просеки, за да се ограничи разпространението на огъня.

"Надявам се до обяд да овладеем положението", каза кметът Атанас Атанасов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1Самолета може да помогне, като загаси повърхностния пожар /треви и храсти/ и намали скоростта на развитие на пожара, но не може да гаси в дълбочина. Като аналог мога да посоча горящ покрив на къща върху, който се изливат тонове вода и не угасва. Трябва да се разкрият част от керемидите и да се гаси подпокривното пространство.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се има предвид, че не завали ли пожара няма да угасне! Пожара не е само повърхностен и върхов/ в короните на дърветата/, гори и натрупания торф под земята. Като гледаш уж няма горене и в един момент избие от някъде. Това се получава при горене на торфа натрупан в улеи и кухини и получаващия се "ефект на комина". Та докато не угаснат тези огнища, огъня все ще пробива някъде.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В гасенето на огъня участва и хеликоптер. Малиии. С мониторинг ли участва? Ако гаси, колко кг вода вдига? За сравнение руският Ил-76 гаси с 40 тона вода. Де ги платените таралясници F-16 да помогнат на пожарникарите?