Локализиран е пожарът край Твърдица

Огънят е засегнал над 550 декара горски територии
Обновена: 28 юли 2021 17:45 | 28 юли 2021 17:37,
10
Локализиран е пожарът край Твърдица
Снимка: БГНЕС

Локализиран е големият горски пожар край Твърдица. Вследствие на огнената стихия са опожарени над 550 дка горски територии, предимно общинска собственост. Действията по пълното му потушаване продължават и в момента, съобщиха от агенцията по горите.

“На място са около 50 служители от териториални поделения на Югоизточно държавно предприятие  – държавните горски стопанства Казанлък, Гурково, Котел, Сливен, Твърдица, Нова Загора, на Регионална дирекция по горите Сливен, Община Твърдица, служители на структурите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Министерство на отбраната. Поради силно пресечения терен в местността са изградени просеки на големи разстояния от огъня. В гасителните действия се включиха хеликоптер, както и друга тежка техника. Към настоящия момент няма опасност за населените места”, поясняват от там.

Още по темата
“От началото на годината до 27 юли в горските територии на страната са регистрирани 115 пожара, опожарили 3323 дка. 153 дка от тях са засегнатите площи от върхови пожари. Причините за възникването на 99% от горските пожари, касаят човешка небрежности и/или човешко действие или бездействие.

Намираме се в активния период на пожароопасния сезон за горските територии у нас. През следващите дни очакваните среднодневни температури са високи и рискът от възникване на пожари в горите е изключително висок. Изпълнителна агенция по горите апелира гражданите, пребиваващи в и в близост до горските територии да бъдат особено бдителни и да спазват всички противопожарни мерки", уточняват от ИАГ.

От агенцията напомнят също така, че през този период е забранено паленето на огън и извършването на огневи работи на разстояние по-малко от 100 м. от границите на горските територии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знам ги там местните. Живота им е толкова скучен, че като стане горски пожар се вживяват сериозно в гасенето, превъзбуждат се и даже налитат на бой, особено ако си "Софияниц" и им се пречкаш, помагайки им да гасят техния ди пожар.
8
0
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
- Пожарникарите са истински мъжаги! Браво!
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 4 Локализиран, произлиза от думата локация. Което значи установяване на точното място. Виж къв си изкривен, тъй са ти казали и ти така знаеш и така ще предадеш на децата си.Статията дето е писана и тя изкривена отвсякъде. Локализиран пожар, значело че е потушен. Верно, на суахили да пишете по-добре ще е. Пишете и говорите нещо, но идея си нямате какво. Неграмотници такива.
6
0
 
2
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
Хейтърите са най-нещастните създания на планетата. Браво на тези момчета.
5
1
 
5
 
! Отговори
до №4 преди 2 години
Синоними на думата локализирам: ограничавам, намалявам, стеснявам, ограждам, заграждам, затварям, спирам развитието
4
1
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
На език какъв в заглавието и първото изречение в статията словоредът е? Какво значи думата "локализиран" в превод от суахили?
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи, "локализиран" и "ограничен" не са едно и също... Много сте зле...
2
6
 
2
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Вижте ги само търтеите особено този в дясно, хрантутници чакащи на държавната хранилка да им сипеш в ранията и веднага потапят *** да лочат, *** и еничари
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво.