Пожарът над Твърдица тръгнал от незаконно сметище?

Това е една от хипотезите
Обновена: 28 юли 2021 17:42 | 28 юли 2021 16:52,
9

Пожарът над Твърдица може да е тръгнал от незаконно сметище до ромския квартал, съобщи кметът на града Атанас Атанасов.

„Първата работна хипотеза е, че е огънят е тръгнал оттам. Но не можем да твърдим със сигурност, горещо е, сухо е навсякъде", поясни той.

Огнената стихия се разпростря на площ от 600 декара борова гора.

Още по темата
Има няколко огнища, пожарът все още не е локализиран. Огънят се разраства бързо. В потушаването на пламъците се включиха и военни и хеликоптер. Хеликоптерът носи по 2 тона вода от местен язовир. Само във вчерашния ден той е изсипал над 70 тона вода, предаде Bulgaria ON AIR.

"Пожарът обхвана борова гора, теренът е силно пресечен, с много скали, с дерета и е труднопроходим дори за верижните машини", обясни комисар Владимир Демирев от ПБЗН-Твърдица.

На този етап няма опасност за хората и къщите в Твърдица.

"Засега не предвиждаме да обявим извънредно положение, огънят е ограничен сравнително далеч от къщите", добави областният управител на Сливен Минчо Афузов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до Анонимен 1 ; Ха-ха , иска ти се , но реалността е друга : гербавата община е осигурила достатъчно количество сухи треви (просто не ги е окосила навреме, както навсякъде),та да може огънят да си ходи спокойно ,кой знае къде са потънали парите за почистване , и ето го резултата ! Те(общините ,гербавите , де) от 04,04 играят на контра на служебното правителство , с тайната ( и не толкова тайна) надежда Боко да се върне , ама нъц ! Калинки , сър !
6
2
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 7 преди 2 години
е как ще няма, я виж колко продажници има в коментарите? остава само "тотенкопф/странджата/тонката" да се отбележи...и майките си биха заклали само и само да се докажат, за няколко жълти стотинки и голям телевизор.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боядисаните в черно индианци за запалили гората срещу заплащане от ГЕРБ. Няма кой да е. Те са мръсно племе и са подкупни.
4
5
 
5
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
Абе ***, нали вашето лого на партията е Ред в хаоса? Май вие докарахте този хаос, откакто сте на власт вече 12 години?
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма по- голяма простотия и безотговорност от нашата. И контрол - НУЛА! Да не говорим, че никога няма виновни с конкретни имена. Племе.
2
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РАДЕВАТА ХУНТА ЕДИН ПОЖАР НЕ МОЖЕ ДА ИЗГАСИ, СЛЕД КАТО ВКАРА ДЪРЖАВАТА В ТОТАЛЕН ХАОС.
1
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Незаконното сметище е собственост на човек, близък до президент Румен Радев, при чието управление има криза, мизерия, глад, нищета, катастрофи, пожари, наводнения, инфлация, корупция, несигурност, страх, морален колапс, духовен срив, разпад на патриархално - семейните ценности, хомосексуализъм, наркомания, разврат, содомия, кражби, грабежи, метежи, убити, самоубити, самозапалващите се, удавени, изнасилени, осакатени, обезчестени! ОСТАВКА, СЪД И ЗАТВОР ЗА РУМЕН РАДЕВ ВЕДНАГА!