От КТ "Подкрепа" предлагат отпуск заради ваксиниране

Димитър Манолов: Години ще трябват да са справедливи пенсиите
29 юли 2021 22:30, Красимир Ангелов
29

Служебното правителство прие актуализацията на бюджета. Така ще има и вдигане на пенсиите от 1 октомври.

За пенсиите и здравеопазването беше необходима реформа. На мен не ми се иска да съм на мястото на този служебен кабинет - да прави разходи по досега действащия план за бюджета. Ще трябва да избутаме до края на годината, заяви в "Денят ON AIR" президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

"Хубаво беше, че се направи увеличение на пенсиите. Има доста имотни пенсионери с минимална пенсия - затова тази разлика между минималната пенсия и административния праг на бедност трябва да се покрие от социални добавки, там където няма други доходи. Другите две формули дават по-високи резултати, но те са базирани само на размера на дохода, без значение от коя година. Няма никакъв проблем да бъдат приложени и  другите две формули", обясни Манолов.

Още по темата
И припомни как е изглеждала картината с пенсиите преди 20 години.

"Трудно ще изглеждат справедливи пенсиите, години ще ни трябват. Преди време пенсиите се преизчисляваха 2 пъти годишно. Когато се започна за първи път работата по тази тема, пенсиите да станат отделно от бюджета, трябваше да се актуализират всяка година, но това не се състоя никога. Преди 20 години минималната пенсия беше 17 лв., средната - 30", коментира председателят на КТ "Подкрепа".

Пари за здравеопазване

"Там актуализацията беше направена заради средствата за личните лекари за ваксините и то е по-скоро механично увеличение. Те са принудени да се правят на магьосници и да измислят какви ли не дивотии, за да могат да си финансират дейностите в болницата, само че разказът е друг - източване на средства, това са пълни глупости. Тези хора правят гимнастики. И в момента министърът на здравеопазването е участвал в правенето на този модел", категоричен е синдикалният лидер.

Манолов представи свое предложение за стимулиране на ваксинацията. "Моята организация предложи отпуск заради ваксиниране. Доказа се, че хората имат неразположение след ваксинацията, дайте им един ден отпуск, както при кръводаряване", мотивира се той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Профсъюзите са създадени от мафията и в полза на мафията.
13
1
 
4
 
! Отговори
хах преди 2 години
Значи неваксинираните ще работят, а ваксинираните ще почиват безплатно от нашите данъци. Ще им бият експериментални инжекции пак за сметка на данъците... Въобще кой ще плаща накрая? Всички плащаме на група мързеливи хипохондрици да си живее живота. Засега са малцинство и дано да си останат такива.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вирус, по 6 месеца е т.нар. ваксина. Израел вече започнаха официално повторка с 3 и 4 игла. Като ти смажат естествения имунитет, ще те накарат сам да си ги плащаш. И няма къде да идеш.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви ли не примамки за шарани се мислят вече.
10
2
 
3
 
! Отговори
Вирус преди 2 години
Ваксината държи до 12 месеца, като грипозната. За следващите ваксинации ще се плаща. Няма безплатен обяд. Мама Тереза даде фира отдавна.
9
1
 
9
 
! Отговори
Путкрепист преди 2 години
В името на Путкрепа се самозадължавам да се ваксинирам.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само КТ (Константин Тренчев) "Подкрепа", но и истаблишмънтът е на 8 февруари - рождената дата на гуссин Тренчев. Ах, какви "случайности", ах, какъв джаз.
7
2
 
10
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Няма да триете!!!!КТ Подкрепа е ционостка организация, уж да пази работниците.*** Константин Тренчев най-случайно си сложи инициалите пред ПОДКРЕПАТа ... КТ Подкрепа
6
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички колеги и познати, фамилията се ваксинирахме. Никой не е имал оплаквания, след това , които да са му попречили по някакъв начин да ходи на работа. Ама ако искат да дадат х 1 ден отпуска , да дадат. Няма да откажем . Нищо че мина половин година, сега ще си вземем деня.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имат в предвид вечен покой.
4
3
 
18
 
! Отговори
123 преди 2 години
И по кой член от кодекса на труда ще ме дискриминирате??? Ще ви съдя за дискриминация,
3
3
 
14
 
! Отговори
Нацията преди 2 години
Има по-голяма нужда от отпуск за забременяване.
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези са никому ненужни вируси.
1
3
 
36
 
! Отговори
1234 преди 2 години
С отпуска - без отпуска, балъците за ваксиниране свършиха!Стига агитация!