Политолози: Ясно е, че Трифонов ще взема решенията

"ИТН ги сменят, затова има усещане, че не се казва истината"
Обновена: 2 авг 2021 22:30 | 2 авг 2021 22:04, Веселина Йорданова
41

Всички срещу всички ли е политическата действителност? Взаимни обвинения между ИТН и ДБ - кой крие истината?

"Има такъв народ" се колебаят - взимат едни решения, сменят ги и оттам и идва усещането, че не се казва истината. Това каза за "Денят ON AIR" политологът проф. Мария Пиргова и допълни: "Ще видим правителство, макар и за кратко, но ще бъдем много разочаровани, защото не виждам кой как ще се справи. Партиите, които го подкрепят, ще видят, че губят заради недоволните избиратели".

Според нея Слави Трифонов ще трябва да отстъпи от егото си.

"Това не е неговият терен, не знам какво са си представяли хората, които са гласували за ИТН. Хората решиха, че в този театър тези хора ще стоят добре. Не виждам как без никакъв професионализъм и недопускайки експерти - да се върви с рогата напред, това няма да стане", подчерта проф. Пиргова.

По думите ѝ преговорите за правителство ще са трудни.

"Може някои да се провалят, но в следващите дни ще си намерят общ език. Ползването на израза "Аз" ми напомня на сериозно комплексиран човек. Правителство може да се състави, но ще е крайно нетрайно. Дърпат се конците от различни посолства, от различни политически сили. Слави Трифонов трябва да капитализира всичко това. Той се интересува от собствения си капитал, а не от управлението на страната. В най-скоро време ще му се изплъзне управлението", допълни политологът.

"ИТН са дошли отникъде и по начина, по който се представят, ще отидат в политическото небитие. Техните технократи ще попаднат в небрано лозе, никаква самостоятелност не можем да очакваме, предвид това, че министрите ще попаднат в зависимости, ще подпишат неща, които не са чели. Влизаме в един изключително безпринципен период в политиката", обясни събеседничката.

Никой не може да каже кой лъже. Трудно е да влезем в дебрите на това, че единият лъже или другият лъже. Нормално е за начина, по който се появи Слави Трифонов - младите хора в екипа му са сигурно кадърни и умни, но както казват старите хора - "още шляпат". Това посочи политическият и PR експерт Нидал Алгафари за Bulgaria ON AIR.  

Той подчерта, че твърде много Слави Трифонов е ползвал израза "Аз".

"Ясно е, че решенията ще ги взема еднолично именно Трифонов. По начина, по който седеше във видеото, ми приличаше на паша. Представете си, че това трябва да го гледат дипломатите. Дали това негово поведение не е само за тези, които са гласували за него", подчерта Алгафари.

Според него нищо няма да попречи на Слави Трифонов да сменя лица и да сменя министри занапред.

"Това, че си завършил в Харвард не значи, че си добър във властта. Бойко Борисов, за да стане този "супермен", тръгна от шоуто на Слави. И единият, и другият се обличаха в дълги кожени манта. После започна да им харесва да показват голямата си охрана", каза още Алгафари и добави: "Корнелия Нинова най-вероятно ще даде подкрепа, за да оцелее политически. БСП имат полза от това нещо".  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: бспСлави Трифоновитн
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Петров преди 2 години
НА Президента ни му е необходим втори мандат. С това правителство подготвено от Славище бъде осъществено желанието му. Въпросът е уреден !
31
1
 
0
 
! Отговори
Слави или Бойко преди 2 години
И Слави и Бойко са темерути, но:- Слави търси мнения и съвети преди да вземе решение, а Буци първо обявява лековато решение после го променя няколко пъти, като го налегнат колегите му- Слави е по-умен от Бойко, очевидно е- Бойко има опит, а Слави - няма /в краденето на държавна пара имам предвид/- Бойко се е омазал здравата, а Слави - още не еЕ, как и да го гледаш - трябва смяна, пък може и да е за добро - нищо не губим от опит!
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Случващото се в България, сътворено от Радев, ИТН и платените протестъри е обида и срам за всички!!!
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИТН са подкрепени от не повече 10% от българите (24% от 42% гласували). Поведението на тези самозабравили се сценаристи и водещи е ужасно! Те неглижират и обиждат гласоподавателите, гласували за ГЕРБ-СДС и ДПС! Всички видяхме отвратителното поведение на Мая Манолова, Т. Дончева, Хаджигенов. Колкото до Иванов, той е в тежко положение, защото трябва да заработи парите, които е получил от Америка за България.
28
1
 
6
 
! Отговори
да ама не преди 2 години
Кой дава на незнаещ да кара самолет или автомобил.нима смятате че България е по-евтина от тези неща та да поверим управлението й в ръцете на един чалгар
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
.....ама как ще ги взима задкулисно по ФБ и Инстаграм или предкулисно :)
26
5
 
1
 
! Отговори
Стилов ПР-Пи.Дал преди 2 години
ГЕИБераста пИ.Дал- ДС агент"Наско", сега и в ролята на екскремент по обличане и "ПАШИ". Буйку винаги се ява/л идеално облЯкан, с кУстУм и вратовръзка, има и собствен стил на гладене - обратен ръб под сиските. Винаги избръснат до синьо, поне по 2-3 пъти на ден туря контра и реконтра, особено ако цакат Белот с ПилИто. А вратовъзка носи винаги, дори на голо под душа или у WC-то- етикета го изисква
25
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Талавизия Лайн-еър напоследък с станала супер мисВи.рска.водещата ми.Сви.рка Мин,иела така е се е вживяла в ролята на главна миС.вирка - очакваме скоро да изпълни пълна програма, да се раздаде тотално в ефир. Това да събереп два откровенни ГЕИБераста, като сиН.***.чето ПИ.дал - агента на на 6то ДС- "Наско" и завършилата в Москве - млада бабушкера Пиргишова си е висша форма на плурализъм и демокрация и т.н.
24
10
 
2
 
! Отговори
инж Владова преди 2 години
Трифонов само съобщава решенията, като лидер, а ги взела ръководството на ИТН, а вие с *** статии манипулирате, настройвате срещу П П ИТН
23
5
 
2
 
! Отговори
Бено преди 2 години
Хората, които гласувха за ИТн, искаха Борисов да се махне!!! И е време да се спре с негативизма и да се изчака самото правителство!
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Бояна филм сме .
21
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествен, че само Слави а Трифонов им е виновен. доган, бойко, мая, бабуинян, са все невинни душици, те спечелиха изборите.
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КЪДЕ Е НАРЦИСТА СЛАИИИ.У КОСМОСА ЛИ ИЗЛЕТЯ.ДА СЕ НЕ ВРЪЩТА. БАЩА МУ ГО ЧАКА С ЪС СОПАТА.
19
0
 
12
 
! Отговори
въпросче преди 2 години
славчу ше ги взема , а кой ше му нарежда ?
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, като Трифонов ще взема решенията, защо няма той да е премиер, а праща надуваема кукла!?
17
4
 
5
 
! Отговори
Всъщност преди 2 години
БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА СИ ДАДЕ СМЕТКА, ЧЕ СТРАТЕГИЧЕСКИ Е МНООООГО ПО- ВАЖНА ЗА САЩ, ОТКОЛКОТО МАКЕДОНИЯ. ЗАПЛАШЕТЕ ГИ НЕ НА ШЕГА, ЧЕ ЩЕ ИЗЛЕЗЕМ ОТ ЕС, АКО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НИ ИЗВИВАТ РЪЦЕТЕ ЗА МАКЕДОНИЯ, НАПРАВЕТЕ СТЪПКА В ТАЗИ ПОСОКА, И САЩ ЩЕ КЛЕКНАТ ПРЕД НАС КАТО ПРЕД НИКОЙ ДРУГ. МИСЛЕТЕ!!!! БЪЛГАРИЯ Е ДОРИ Е НАЙ- ВАЖНА ЗА САЩ, ПОВЕЧЕ ОТ РУМЪНИЯ И ГЪРЦИЯ, ВЗЕТИ ЗАЕДНО!!!!
16
4
 
20
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
В момента, в който се разчу, че е взето решение ЕС да даде близо 35 милиарда евро на България - някакви "невидими" сили разлюляха страната, предизвикаха протести и политически хаос, и започна битката за постове, заради тези големи пари. Как да не си помисли човек, че нашата държава се управлява от "невидими" еврейски кръгове, които в момента люлеят цялата страна...
15
2
 
19
 
! Отговори
Чалгар кючек преди 2 години
Шлави защо ще определя нещо след като не е депутат. Как така чалгаря долен ще влияе на българската политика, след като не е депутат. Никой ли ни вижда нещо нередно в това
14
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само от интерес да ви запитам , като се яви Пацо при Путин или Ердоган в каква комично трагична ситуация ще изпадне. Как мислите. Такъв какъвто е добричък. И кои Славчо-рахита ли ще го спасява от канапето по Фейсбук със развлачената фланелка, и поглед на недоспал наркоман.
13
2
 
14
 
! Отговори
Имам чувството преди 2 години
Че всички с диплома по научен комунизъм станаха политолози.