Сакскобургготски: Българският народ няма да плаща за двореца "Врана"

Сградата се финансира с лични средства на Царя
2 авг 2021 14:29, Нели Христова
150
Сакскобургготски: Българският народ няма да плаща за двореца "Врана"
Снимка: БГНЕС

Българският народ няма никакви вина за това, че дворецът „Врана“ и други имоти на българското царско семейство са били отнети след 1946 г. Бившият министър-председател /2001-2005 г./ и цар /1943-1946 г./ Симеон Сакскобургготски няма да завежда дела срещу България за обезщетения.

Ето пълния текст на позицията, разпространена от неговия прессекретариат:

„След решението на САС по делото за Дворец „Врана“, отново се разпространиха злонамерени и стари слухове, че сега Царското семейство ще заведе дела за обезщетения, затова, че в годините са били лишени от правото да ползват собствените си имоти.

Никога не е имало, нито ще има каквито и да е претенции от страна на Царя и семейството му за обезщетения от такова естество. Негово Величество многократно е заявявал тази позиция по различни поводи.

Нещо повече – Царското семейство е напълно наясно, че режимът, установен след незаконния референдум от 1946 година в България е наложен от чужди сили. Следователно – не българският народ има вина и не той следва да плаща, каквото и да е обезщетение.

Също така следва да се повтори, че Дворецът „Врана“, още откакто е върнат на Царското семейство с единодушното решение на Конституционния съд през 1998, се реставрира с лични средства на Царя и дарения на родолюбиви сънародници, за да се превърне в музей, посветен на Третото българско царство. Като такъв, той скоро ще бъде общодостъпен“, се казва в позиция на Симеон Сакскобургготски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
3
 
2
 
! Отговори
бг преди 2 години
Направо камък ми падна от сърцето
123
1
 
5
 
! Отговори
До Веселин преди 2 години
Ти си долен нещастен гъззолиззец. България определено не започва от Сакскобурггота! Ти си неблагодарник! И не обиждай Васил Иванов Кунчев!
122
4
 
6
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 2 години
На тоя дедо и панелка му е много, или....крайно време е ако не се измете от България да го вкарат в някой старчески дом.
121
20
 
4
 
! Отговори
Веселинъ до 127 анон преди 2 години
Аз не се кълна. Аз живея в името на своята Родона-Царство България. България е творческо дете на Царе, а не на републиканци шизофреници като Васил Левски nomаka и масона! Смърт вековечна за свинята Кунчев-Леви! Здраве и дълголетие за Негово Величество Царя !
120
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дойде и ни обра крадливия дедо цар а сега набутва новата си разработка Славчоу да обере още
119
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Работилата по публикацията, България е Република по конституция, след проведен всенароден референдум! Писането на Царя, Царското семейство е ГРУБО НАРУШЕНИЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА! Аз протестирам! Мнението ми за Симеон Сакс Кобургготски е рязко негативно! Той се оказа лъжец и грабител!
118
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен.Нашта революция да е случайно от западна Берковица бе колега. Ако бяги освиткали нямаше да имаме тия разправии,а относно Сталин толко нарад е затрил че ти столко хсра здрави не си правил
117
1
 
11
 
! Отговори
Инкогнито преди 2 години
Защо коментират деца дето не са наясно. Царя дойде взе това което можа. И каза че ще ни оправи. Соломон Паси се просълзи. РАДЕВ И ТОЙ ДОЙДЕ, И ВИЖДАМ КАК НИ ОПРАВЯ. НИЕ СМЕ СВИКНАЛИ, ДАЖЕ ЩЕ НИ Е ТЪЖНО АКО НЯМА КОЙ ДА НИ ОПРАВИ. ПОНЕ ДА НЕ БЯХА ***, НО И НИЕ СМЕ СИ ПРОСТИ. 20 ГОДИНИ ОПРОСТАЧВАХ МЕ ДЕЦАТА СИ.
116
18
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Да живее Негово Величество Цар Симеон Втори - Цар на Етническите Българи и Законен Държавен Глава на Родината ни Царство България !
115
0
 
5
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 2 години
До Зозо, Написано е ясно, данните са от доклад на ООН! Твойто "ай сиктир" го изпрати на ООН-то. "Всеки има право да е глупав, но никой няма право да злоупотребява с това право."
114
6
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Така че не го наричайте "цар"!...Повтарям:-Поклоните ли му се ,основавайки се на НЕСЪЩЕСТВУВАЩАТА Търновска конституция,наведете се и на турския Султан,защото той има ферман,с който обявява територията на сегашна България за "Собственост на Империята"..."ПАНТА РЕИ"!!!!..А че е умен,ерудиран,но за съжаление..коварен,това си е верно!..Ако много тъгуваме за него,ами да възстановим Търновската конституция и да го върнем като цар!..Като имаме такъв мерак../"Сичко Мара фтасала и само до царя опряла"/
113
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименДа не мислиш, че руснаците са избили руското царско семейство ? Революцията им е внос от запада, убийството на царското руско семейство също! Добре , че Сталин ги е озаптил Троцкистите. Я виж, как набързо намериха гроба на руското царско семейство след перестройката и знаеха точно къде е, откъде знаеха мястото? Знаеха даже подробности за убийството и семейството, откъде знаят? Защото те са убили семейството и го заровили там.
112
3
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До дядо йоцо гледа...Не се излагай,моля те!...Колкото дядо Йоцо "ВИЖДА" влака,така и ти "виждаш" цар в Симеон..През 1955-та той е бил в Мадрид!..Каква "БПЦ" го е коронясала,с какъв ритуал и кои български висши духовници са извършили процедурата?..И друго:-Търновската конституция,в която се взира Симеон, отдавна е ЗАМЕНЕНА с Новата,РЕПУБЛИКАНСКА ..По същата "логика" и турския султан би имал "право да претендира",че е "Собственик на Тулча вилает" ,като цитира турските фермани от онова време. Е?!
111
3
 
14
 
! Отговори
Нищопръцковците преди 2 години
Да върнеш мавзолея ,който беше построен с парите на целия народ, това беше изключително здрава сграда , изградена от скъпи и качествени материуали, с охладители и специален режим на въздух и температура, спокойно можеше да се използва за музейни експонати, защо го разрушихте, хаймани? В другите държави си направиха музеи и музейни експонати от соца,даце цели хотели в социалистически стил, а вие в България само рушите,крадете от построеното от соца,но в същото време го плюете и нищо не създадохте
110
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махай ни се от главата с твоята Врана. Народ да бъде виновен. Един цял народ никога не може да бъде виновен
109
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова руснаци Неси играят един Романов не са оставили жив за да неим се налага да връщат имоти и да се съдят
108
6
 
7
 
! Отговори
чарли преди 2 години
Да върнем НДК на Тодор Живков .
107
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не стига, че открадна двореца, който не е негов, винаги е бил собственост на интендантството, ами дърдори за плащане. Нагъл и крадлив като комунист.
106
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите да вземат да пожалеят едно царско семейство, а то да е най-продажното и долно. Дедо Моньо Сакса усилено работи за да докаже на света, че са допуснали грешка.
105
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми е симпатичен и мил Сакскобургготски ама работата е че досега все народа е плащал.