Продължава борбата с пожара край Сандански

Вчера в нея загинаха двама горски служители
Обновена: 5 авг 2021 09:53 | 5 авг 2021 09:51,
1
Продължава борбата с пожара край Сандански
Снимка: БГНЕС

Борбата с пожара край санданското село Петрово продължава. Рано тази сутрин в планината се качиха горски служители, които да помогнат на пожарникарите. Те са дежурили цяла нощ на терен в опит да преборят огнената стихия.

Към момента в района няма вятър, а температурите не са високи. Това дава надежда на огнеборците, че пламъците ще бъдат потушени бързо.

Те успокояват, че няма опасност за местното население, Няма нужда и от евакуация.

Още по темата
Както вече писахме вчера двама служители на Югозападното държавно предпиятие загинаха при опит пожара да бъде потушен. При внезапен порив на вятъра огънят от низов е станал върхов и погълнал младите мъже. Единият от тях е общински съветник в Кресна, а другият – от Петрич. Днес в трите общини – Петрич, Сандански и Кресна е обявен ден на траур в памет на жертвите.

"Изгоряха. Такава е информацията - жестока. Върхов огън ги затисна. Вятърът излезе високо, огънят беше на метри над тях. От дима повече нищо не се видя. За секунди се случи всичко. Те бягаха, но... Огънят се сви и ги прегърна, не можахме да ги видим", сподели очевидец на случилото се, цитиран от Нова тв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЗАПАЛВАНЕТО Е НАЙ-ЛЕСНИЯ НАЧИН ДА СИ ПОЧИСТИШ НИВАТА СЛЕД КАТО СИ ПРИБРАЛ РЕКОЛТАТА! ИЗОБЩО НЕ ВЯРВАМ , ЧЕ ОГЪНЯ Е ПЛАМНАЛ ОТ МАЛКО ПО-ВИСОКИТЕ ТЕМПЕРАТУРИ! ЩОТО ПРЕЗ МИНАЛИЯ ВЕК ПАК ИМАШЕ ВИСОКИ ТЕМПЕРАТУРИ ПРЕЗ АВГУСТ НО ТОЛКОВА ПОЖАРИ НЕ Е ИМАЛО! АЗ НЕ БИХ ЗАПАЛИЛ НИВАТА ЗА ДА Я ПОЧИСТЯ ЩОТО ВЯРВАМ В БОГ , НО ПОВЕЧЕТО ХОРА В БЪЛГАРИЯ СИ ВЯРВАТ , ЧЕ ЗЕМЯТА Е ПЛОСКА И НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ГИ УБЕДИ В ПРОТИВНОТО!