Финансират шест научни проекта по програма "Вихрен - 2021"

Общият бюджет на програмата е 7.5 млн. лв.
11
Финансират шест научни проекта по програма "Вихрен - 2021"
Снимка: БГНЕС

Правителството одобри 7,5 млн. лв. за Национална научна програма “ВИХРЕН - 2021“ - ("Върхови изследвания и хора за развитие на европейска наука"). Общият й бюджет е 7,5 млн. лв. за финансиране на шест научноизследователски проекта. Срокът на изпълнение на програмата е седем години.

Тя ще се изпълнява на конкурсен принцип от фонд "Научни изследвания", а ще се наблюдава и координира от Министерството на образованието и науката. Целта й е значително повишаване на качеството на човешките ресурси за провеждане на научни изследвания в България на най-високо ниво, съобщиха от правителствената пресслужба.

Програмата  ще подпомогне бързото изграждане на перспективни учени в дадена област, които да работят заедно по висококонкурентна оригинална научна тема, ръководени от водещ изследовател по правилата на европейските научни програми.

Според мотивите програмата ще допринесе за развитието на високотехнологично и добре образовано общество в България и като следствие - за повишаване на конкурентоспособността на българската икономика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
начи за пенсии пари може и да няма, ама за учени дето нищо не правят ще се отпускат милиони.
4
0
 
2
 
! Отговори
Минаващ преди 2 години
До АнонименВъв Вузовете извън София има много добри деца 1-2 курс. После нивото на тези хора пада по естествени причини... И там трябва да се насочат средства за повишаване нивото, както и това на тяхните преподаватели. В случая не говорим за Свищовската академия, чийто възпитаници стават минимум министри...В София БАН директно обира добрите студенти от Унитата без да е направила ни най-малко усилие за тяхното обучение и образование. Това трябва да се промени.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-добре да ги дадат тия милиони наПернишкия Университет по Транпорт за Технологии Комуникации и Администрация, съкратено ..
2
2
 
2
 
! Отговори
я па тия преди 2 години
тук милиони , там милиони , абе тва правителство от къде ги вади тия пари ?! нали Бойко беше опоскал хазната ?
1
2
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Какво ше откриват топлата вода ли :)))