Адв. Рангелов: Да се върне охраната на патриарха и главния прокурор

Според него обаче освобождаването на Кристиан Николов крие риск от бягство от правосъдие
Обновена: 3 сеп 2021 22:08 | 3 сеп 2021 21:56, Красимир Ангелов
71

СГС освободи под гаранция подсъдимия за убийството на Милен Цветков, депутатите решиха да свалят охраната на НСО за главния прокурор и патриарха, а все повече усилия се полагат 46-ото НС да се закрие Специализирания съд и Специализираната прокуратура. Какво ни казват всички тези промени?

"Смятам, че решението на съдиите по делото за убийството на Милен Цветков, е било добре обмислено. Но трябва да имаме предвид, че обвинението на този подсъдим е много тежко и то предвижда включително "доживотен затвор", заяви адвокат Людмил Рангелов в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата
Според него обаче освобождаването на Кристиан Николов крие риск от бягство от правосъдие. В крайна сметка след протеста на прокуратурата, окончателното решение за мярката на Кристиан Николов ще вземе до дни Софийският апелативен съд.

Адвокатът коментира и решението на депутатите да свалят охраната на НСО от някои държавни личности.

"Не мога да приема, че патриархът трябва да остане без охрана от НСО. Това е личност, която е обединяваща. Той представлява най-важната религия в страната, не можем да оставим този човек на частна фирма, това е въпрос на престиж и уважение", заяви Рангелов и изрази своето убеждение, че някои текстове ще бъдат коригирани.

"Очаквам при окончателното гласуване да бъде върната охраната не само на патриарха, но и на главния прокурор. Не можеш да го оставиш без охрана, по презумпция това винаги е високо застрашена позиция.  Вярно, че тежката престъпност не е онази от 90-те години, но и сега се засягат големи интереси", мотивира се Рангелов.

Адвокатът изрази и мнение, че съдбата на Специализирания съд и Специализираната прокуратура не трябва да се решава от това народно събрание.

"Надявам се или въобще да не се стигне до второ четене или да се променят текстовете. От тези промени всеки се старае да извади политически дивиденти. Да закриеш нещо е много просто, но не трябва да се случва в рамките на този парламент. Парламентът е много раздробен и няма да се създаде добър законопроект, който да реши всички проблеми, произлизащи от закриването", заяви адвокатът пред Bulgaria ON AIR.

Той прогнозира забавяне на делата с поне една година, ако се стигне до закриването на специализираните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
6
 
2
 
! Отговори
до к.66 преди 2 години
Разбира се, че т.нар. охранители не охраняват едновременно Каскета.Голяма част от верните на ИГ хора са личната му гвардия, част от която се втурна въоръжена да завзема Президентството, а охраната му напълни гащите.Сетне заместничките на ИГ и леля Сийка безцеремонно излъгаха, че нахлулите в сградата са имали договорка със секретаря на президента.Само че Д.С. отрече това и сподели, че той е давал показания пред СпП и е бил арестуван. Каскета е човек на ББ и ГЕРБ+ДПС. А зад ББ е ЕНП на М.Вебер.
44
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боце тръгва в решителен бой за овладяване на властта. Личната му гвардия са ММА бойците,част от които са в отряда за защита на свидетелите на Каскета. За изборите ББ разполага с над 400-хилядна администрация.Близкият до ексмин.Сачева - Алибегов стя-га редиците на ресторантьорите, хотелиерите и собствениците на дискотеки за стачка. Привържениците на ББ-Каскета в МВР са в готовност да се включат в събарянето на Р.Р.ДБ се ориентират към СДС.Засега само ИТН са на страната на президента.цБСП?!
43
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква охрана на Патриарха му трябва? НСО ли са охранявали Исус Христос в Израел? Ай сиктир (вижте какво значи на турски)
42
1
 
6
 
! Отговори
До 59 преди 2 години
,,Тошко ...не е прочел ...и едно книга,,( даже Винету)....,,Чукча не читатель,чукча - писатель,,.
41
2
 
7
 
! Отговори
До 58 преди 2 години
Какъв е смисълът да се отнема охраната на Патриарха при този мигрантски натиск . Главният мюфтия също следва да има охрана. Защо да няма защита от сектанти. Проблемът на комплекса я дон Слави е,че вселенският Патриарх открито се обяви в полза на ваксинирането и болонката се разпищя. На нея малко й трябва да изпадне в истерия. Скоро ИТН ще ядат шамари между другото,когато загубят изборите заради такива като нея
40
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно. Чака ни хаос. Досега мафията си имаше правителство. Сега се сдоби и с мнозинство в Парламента. Дон Тошко се погрижи да не се търси отговорност на престъпниците. Колко струва тази охрана, че толкова я ореваха?
39
1
 
4
 
! Отговори
Цар ви Калоян преди 2 години
Големи разбирачи и политиканци писали тук... Истината е една на две магарета сламата не можете да разделите!!! *** народ слаба държава са го казали дядовците ви язък , че имат такива внуци !
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПинчерътТошко злобарчето и Иваболонката друго не можаха да измислят. Поне една книга да бяха прочели в живота си ( учебниците не се броят). Нещастници.
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За патриарха няма значение дали ще се охранява! За главния прокурор е безумие да се подиграват! Болонката се уплаши за семейството си!НЕЯ МОЖЕ ДА Я ГРЪМНЕ ПО ВСЯКО време някой ЛУД естет! Природата е съвършена, НО не винаги
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И каква е идеята на Тошко да воюва срещу Патриарха? Маймунскиработи.
35
1
 
1
 
! Отговори
Ученика преди 2 години
...всичко се плаща на този свят...
34
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уж църквата е разделена от държавата а иска охрана от държавата?Църквата е достатъчно богата на имоти и пари за да си осигури охрана щом патриарсите им носят "Ролекс" и карат "Майбах"А Гешев просто го охраняваха три институции НСО,МВР и бюрото за защита на свидетели.Една му стига нали?Това са наши пари.
33
12
 
11
 
! Отговори
Поп Грую преди 2 години
Патриархът с охрана от НСО??? А, бе я си...
32
12
 
14
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Мнението ми е че охрана не трябва да имат.Президентът на Швейцария го бяха снимали на перон на гарата, сам, да си чака влака. Или смятате че за него опасност от посегателства е нулева?Цинично и арогантно е чиновници, хора на които ние плащаме заплати, да се возят в служебни коли, често бронирани, да се охраняват от агенти на служби при положение че няма един сигнал или опит за посегателство за последните 20 години.Нямаме пари за детски градини, пенсии, училища, учители, образование и култура.
31
7
 
9
 
! Отговори
Мъдуран преди 2 години
Адвокат на Сатанаил.
30
16
 
13
 
! Отговори
Кукувица преди 2 години
Нещо не мога да се сетя досега как ни е обединил Патриарха. Или просто сипеше "благодарностти" към Тиквата във всеки удобен момент, че му Подхвърляше по някой лев от Народните пари. На това му се вика нещо друго, а не обединение. Всеки трябва да си Плати за всичко. ТИКВУН гради тази орда около него 12 години, а ние искаме за 3-4 месеца всичко да се нареди по мед и масло.
29
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко случващо се в момента работи в полза на Герб, ще има неприятно изненадани сценаристи.
28
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато си назначат нов, удобен, техен си прокурор ... ще му възстановят охраната
27
6
 
10
 
! Отговори
Бунтата преди 2 години
Адвоката е дърт вампир-платен!!!Да си гледа работата.
26
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И на мюфтията и на арменския поп.