Люба Кулезич сред подслушваните по време на протестите

Сред следените е и адвокат Румяна Ченалова
17 сеп 2021 20:23,
44

Журналистът и телевизионен водещ Люба Кулезич е била сред подслушваните по време на антиправителствените протести миналата година.

В интернет пространството изтече списък със 130 имена, за които има информация, че са били следени. Сред тях има депутати, журналисти и организатори на протестите срещу кабинета "Борисов 3" и главния прокурор.

„Това подслушване е повече от възмутително и повече от незаконно и не е използвано дори от времето на соца. Коварното и лукавото е, че всичко изглежда законно, а всъщност е просмукано от незаконност", коментира Кулезич пред Bulgaria ON AIR.

Никола Вапцаров попада в списък със 130 лица, за които се твърди, че са подслушвани. Той е прекарал стотици дни на площада миналото лято в опит да промени начина на управление на държавата. Мотивите за прилагането на специални разузнавателни средства – престъпления срещу държавата и опит за насилствено събаряне на властта.

"Аз не се притеснявам, че съм подслушван, защото няма какво да чуят. Аз лично съм обиден, защото не съм престъпник. Може би са се опитвали да чуят информация, че сме някакъв заговор, истината е, че аз бях един от тези хиляди хора, които поискаха по-добър начин на живот", коментира Никола Вапцаров.

Още по темата
Въпреки че докладът е строго засекретен, в изтеклия списък попадат и имената на депутати от 46-ото НС.

"Целта беше да се предотврати действията на протестиращите да бъдат дискредитирани с това грандиозно посегателство върху гражданските им права. На мен не ми е известно да има друга европейска страна, в която да са  подслушвани лица, само защото са искали оставката на правителството", заяви Мая Манолова от "Изправи се БГ! Ние идваме!".

"Аз разбрах от свои колеги журналисти, че съм подслушвана. Обадиха ми се, видях че ми е посочен телефонният номер, така че наистина съм аз. Аз не съм правила друго освен да отразявам антиправителствените протести. Приемам го като атака срещу свободата на словото. Отразявала над 1000 часа тези протести. Наистина не мога да повярвам, че съм проблемът в държавата и съм обвинена в организирана престъпна група", заяви журналистът от телевизия „Алфа“ Анелия Дулева.

Подслушвания заради протестите са били и действащи магистрати като прокурора от Софийската колегия Дарин Христов и адвокат Румяна Ченалова. Въпреки, че списъкът все още не е официално потвърден, част от подслушваните са категорични, че ще търсят правата си по съдебен път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
2
 
! Отговори
Гореща новина преди 2 години
Манолова не успя в офиса на Черепа що пък сега да не се хвърли на врата на Кирето и Ококорко ? Може и да и върже хо хо хо
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДС-тата се взеха за големи борселиньовци. Важното е, че хората си припомнят какви бо клуци са всъщност всички спецове в мвр.
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Беновска и Цветанка Ризова не са подслушвани. Нямало смисъл.
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сашо Диков защо не е подслушван? Той се оказа менте.
30
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горкият, подслушвал Люба Клозетич.
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Люба Клозетич била подслушвана как пуска водата.
28
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ТаняГлупости, Люба Кулезич също участваше в издигането ББ и на партията на Бойко, както и много други хора, които след това дълбоко съжаляваха, че са го подпомогнали да влезе в политиката, част от тези хора , които помогнаха на ББ да вземе властта, след това бяха ударени жестоко от Бойко, за "благодарност", че му спасиха живота и му помогнаха да превземе властта!
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Люба КОЗЕЛИЧ тя пък откъде се иЗкопа? Хората тотално я забравиха. Аз със сигурност. Защо не ми се иска да гледам отново тези изхабени фигури, които навремето пълнеха екрана и вестниците? Ами защото времето им мина, вече няма нищо интересно в тях. Не знам дали съм права но май и Софиянски, тая издънка иска да се връща в политиката. То бива бива ама на толкова нахалство само нашего брата е способен. Кулезич не е нужна на никого. Да си стои там където е.
26
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И с кой престъпник си е приказвала по телефона Люба Кулезич ?!
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Въпреки че докладът е строго засекретен, в изтеклия списък" - така ще изтичат и имена на свидетели. Няма да се учудя Гешев да им е подал този списък, за да докаже на обществото, че политиците са предатели и ще предадат имената на момента, в който им ги поискат. Много добре определеният от Дончева трябва да носи наказателна отговорност, ако го е пуснал в пространството
24
5
 
11
 
! Отговори
Майтап бе Уили! преди 2 години
Точно пък старата чанта от мачкан лак да подслушва някой едва ли. Кулезич винаги се е нагаждала към силните на деня. Тогава свети толупий водеше хорото, така че Рашков се е пообъркал.
23
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Вашите номера са най-комунистически, гербави.
22
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупостите на Рашков. Тоой горкия нали не може друго да измисли сега се хвана с подслушването. Протестърчетата не можаха да разберат, че колкото повече глупости и измислят, толкова повече вота им пада. На българина му е дошло да гуша от комунистически номера.
21
3
 
13
 
! Отговори
АКТИВНИ БОРЦИ СА..!! преди 2 години
И КУЛЕЗИЧ.. И ДИКОВ...... И РУМЕН РАДЕВ.............. ДАЙТЕ ИМ НЕЩО........
20
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пари да ми дават, няма да подслушвам Люба Колезич!
19
4
 
12
 
! Отговори
Таня преди 2 години
Ха, а не трябва ли?Та тя е платена от Цветан Василев от години.Помня как преди години (преди да започне да плюе Борисов) се оплакваше,че го канела в студиото но той и отказвал.Явно Борисов е знаел за връзките и с Цветан Василев които са и до днес.
18
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До истина Не е имало преврат от страна на Радев. Иначе щеше да вземе властта :) А заигравката с него вие я започнахте чрез каскета. Неуспешно, ама кой да помисли предварително. Бяхте много самоуверени. И сега се преструвате на такива, но и вие разбрахте, че сте минало, срамно минало.
17
1
 
15
 
! Отговори
Майна преди 2 години
МИХАЙЛО КУЛЕЗИЧ - БАЩА НА ЛЮБИЦА КУЛЕЗИЧ, ПЪРВИЯТ ЧОВЕК, КОЙТО ПОВЕДЕ ХОРО НА 9ТИ СЕПТЕМВРИ 44 ГОД. В ХАСКОВО! РЕСТАВРАЦИЯ НА КОМУНИЗМА - ДНЕС!
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На мен що ли не ми пука дали ме подслушват. Дали щото не правя нещо незаконно . То да си разследващ журналист, пък то селската клюкарка за която се предполага че и се плаща добре.
15
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До истина, ама полу-истина :) Първо, въстание беше символична дума, никой не беше въоръжен. Никой не е искал да сваля властта незаконно. Просто искахме да им покажем, че има промяна в одобрението към тях, което се видя и на изборите тази година - те вече не събират необходимата подкрепа, за да управляват. Кой е този закон, който предписва въстанията да се потушават с насилие? А тук става дума за мирен протест. Обикновено (с едно н се пише, научете правописа) е имало жертви, но сме в 21-ви век.