В "Русокастро" откриха изключително ценни находки

Какви са те?
17 сеп 2021 22:07,
13

В крепостта „Русокастро“ край село Дебелт са открити изключително ценни находки.

Археолозите са намерили монети, върхове на стрели, шлем, амфори и стомни, които ще бъдат реставрирани в регионалния исторически музей в Бургас, съобщава Bulgaria ON AIR.

Особен интерес представлява и много добре запазена монета на цар Михаил Трети Шишман Асен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Noname преди 2 години
Село Дебелт се пада малко далеч (поне 7-8 км. по въздуха и поне 12-13 км. по най-краткия път), за да се твърди, че крепостта е до него. Най-близкото населено място е с. Русокастро (около 1 км.) и крепостта си е до него.Сега обаче ми става ясно, защо оправиха пътя до с. Дебелт, а не този до с. Русокастро. Лека "грешчица" в топографията, последствията от която изпитват бъбреците и автомобилите на няколко (десетки) хиляди човека и поне 5 населени места.
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 7 Анонименкоя история си чел бе болен националист ? Ти задмина и македонците бе !
8
10
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Всеки бордей вече е царски дворец ....Милиони пара им плащам да ровят като къртици :)))
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямате си представа за врличието на нашите царе. Историята систематично е скривана. А пропо на някакъв стар език говорфн в Елада, трак означава зъл, отмъстителен човек, а на езика на тези така наречени траки, гръкъ се чете като Връгъ и означава буквално Земята поглъща, от гръ=земя и къ=паст. Но малко неудобно, но верно.
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Измишльотини за Балканите - "траки, готи, келти, македонци, римляни" и други подобни измислици и фантазии; измислени и новосъздадени нации на Балканите -> румънци - 18 век, македонци - 19 век, молдовци - 19 век, хървати - 19 век
5
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В последните 10-20 години , каквото и да намерят, го обявяват за всякакво друго, но не и за българско, въпреки, че основното население на целия Балкански полустров е било българско до 18 век, с изключение само на Сърбия. Само две държави е имало на Балканския полуостров до нахлуването на османците - България и Сърбия, турците са воювали с тях, а не с друг народ на Балканите, тогава даже и гърци не е имало на Балканите, камо ли измислените през 18-19 век виртуални "траки"
4
3
 
9
 
! Отговори
Стига с лъжите! преди 2 години
До Веселинъ 7112136860А знаеш ли, че на нас ни писна да ни фалшифицират историята и да измислят разни новоизмислени народи като "траки" и други измишльотини, които никога не са живяли на Балканите и други подобни и разни други измислени съчинения,без доказателства,за да разделят и асимилират народа ни, близо 1500 години са живяли българи на целия Балкански полуостров, но разни невежи чужденци през късното Средновековие започват да измислят нова фалшива история на Балканите,провеждат асимилация
3
1
 
6
 
! Отговори
Няма снимки преди 2 години
Нищо не видяхКъде е снимката на монетата или нямат телефони археолозите
2
2
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Намерили лаптопа на царя...
1
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
си мислех да не откриха нов вирус то находки било