В Айтос заплашват да блокират всеки ден "отсечка на смъртта"

Настоява се да има обходен път за тежкотоварните автомобили
Обновена: 18 сеп 2021 15:48 | 18 сеп 2021 15:10, Елка Василева
16

В знак на протест жители на Айтос блокираха отсечката до кръстовището, където при тежка катастрофа преди дни загинаха баща и двете му деца, а 17-годишно момче бе тежко ранено, предаде Bulgaria ON AIR.

При инцидента тежкотоварен камион блъсна кола и се преобърна в близкия парк.

Ден по-късно местните хора поискаха в града да бъде изграден обходен път, по който да се движат тежкотоварните автомобили.

Пътят, по който се движат камионите, е изключително натоварен. Хората заплашват ежедневно да блокират наричаната от тях "отсечка на смъртта", докато институциите не вземат мерки и не изведат тежкия трафик извън града.

Според местните кръгово движение и светофар няма да решат проблема, тъй като камионите често са претоварени и спирачките могат да откажат.

По време на протеста се стигна и до сблъсъци с полицията.

Обстановката се успокои малко преди 15 часа, когато бе освободено движението и трафикът на автомобили се възстанови.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Живяла някога преди 2 години
Браво за решението на хората от Айтос, имате подкрепата от една средностатистическа млада жена от Централна Източна България, която се е нагледала и наслушала на какво ли не......
7
4
 
1
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Какво му е на пътя сигурно е на 100 години и все карат коли :)))
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 15ти септември РАШКОВ беше изкарал милиционерите да пазят от катастрофи. Голямо опазване направиха. Едно ауди разцепено на две, един пешеходец в тежко състояние в болница, една майка в тежко състояние в болница, а семейството и - мъж и двете и деца, мъртви. Ей това е МВР, срам, позор, резил и бок.луци.
5
0
 
7
 
! Отговори
м дааа преди 2 години
Решението е просто и лесно , ако кметът толкова милее за града , да издаде заповед за забрана на преминаване на камиони над 10тона в определени времеви диапазон в работните дни и 24ч през почивните и да видиш от АПИ и тям подобните лентяи как бързо ще намерят решение.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма отсечка на смъртта, има само плиткоумна глава.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 3А защо правителството? Айтос си има бюджет -- да се хващат и да работят.
2
0
 
7
 
! Отговори
Тошо преди 2 години
Трудно е за разбиране...град ....с кмет и общински съвет и да не са разрешили този въпрос до сега...какво правят тия хора .....със сигурност има решение, но не , не е помислено до сега!?!Жалко, толкова хора да си отидат без време, на чия съвест е това!?!
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вярва ли някой, че правителство, което спря ам Хемус с готовите пари за нея ще тръне да прави обходи на някакви си в някакъв си Айтос?