Брашно, захар, леща... Раздават основни продукти на нуждаещи се

Помощ ще получат около половин милион българи
34
Брашно, захар, леща... Раздават основни продукти на нуждаещи се
Снимка: Pixabay

Българският червен кръст започва от днес раздаването на пакети с 15 основни хранителни продукти, осигурени от Оперативната програма за храни и основно материално подпомагане.
   
Около половин милион български граждани ще бъдат подкрепени с близо 5 500 тона храни на обща стойност 13 милиона 348 хиляди лева.
 
Списъците са изготвени от Агенцията за социално подпомагане. Раздаването е по график за всяка област, в 309 временни пункта в цялата страна, и ще продължи до 19 ноември.

Пакетите съдържат 15 вида продукти от първа необходимост - брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр, както и девет вида консерви - зеленчукови, месни и рибни, обяви заместник социалният министър Иван Кръстев пред БНР.

"Агенцията за социално подпомагане направи анкети спрямо потребностите на домакинствата, защото не всички храни са подходящи за хора с хронични заболявания, за деца, там, където има бедни семейства, така че сме се старали в обема от храни, които ще бъдат предоставени, да бъдат осигурени всички групи с достатъчно дълготрайни продукти, за да могат да бъдат използвани напред във времето в предстоящият зимен сезон", каза той.

За тричленните и по-големите семейства са предвидени пакети от почти 28 килограма храни общо, а по-малките домакинства ще получат около 18 килограма.

За възрастните и трудно подвижните хора хранителните пакети се доставят по домовете им от доброволците на БЧК, социални работници и от кметовете на населените места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: БЧКхранануждаещи се
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
Неутрален преди 2 години
Имам роднина (брат) по жена. С някаква умствена изостаналост. Грижим се за него. Общо взето се самооблужва в отделно жилище, но два пъти дневно си идва за бурканите с храната. Единия топъл, другия за вечеря. Защото сме му забранили да използва печка. Човека е с 72% умствена изостаналост. Ами, помощ си е продуктите. Той е със социална пенсия. Плащаме.
22
0
 
5
 
! Отговори
У преди 2 години
Никога не било като сега-здрав човек да чака да му подхвърлят брашно и някакви буркани, защото не му се работи. Помощ трябва на болни, много възрастни или самотни хора и то ако има ясни правила и да е доказано, че не се справят с никаква работа. Ако не ги слуша главата е ясно, че не са за работа, но пък може да работят нещо под надзор. Във Варна имаше едно Тих труд-за глухи хора и там си изкарваха прехраната. В Япония всички здрави работят,има даже 80-85г работници, после им се чудим.
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помощи, вместо да оставите хората сами да си вадят хляба ... или иначе казано хората да зависят от тези във властта и властта да хвърля подаяния на слушкащите ... социализъм ... ама хората от властта забравят, че българинът има усет за тия мизерии
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както са я подкарали нашите управляващи скоро на почти целия народ ще дават храна,и ще ни плащат тока иначе Народен съд 2.
19
2
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Суджук искаме и русенско варено от Вмро :)))
18
1
 
16
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 години
Освен римляни, някой славянин ще се вреди ли за тези помощи?
17
1
 
3
 
! Отговори
Малчу от Факултету преди 2 години
Дайте на нас бедните ора , сига многу ни требе захар чи кат земим и парите от помущите ша купим грозди от борсата . Виднага да почни фирминтацията чи ду Новата гудина да стани винцету .Ша пийми за здравиту на сите дубри ора куиту дават помущи на назе.
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само със златни вериги са по и край опашките за пакети.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПроСоТо беше на опашката, готов съм да свидетелствам.
14
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
А работещите бедни на МРЗ ще гладуват с децата си! За тях никой не се сети! Работодателите се извиняват, че не могат да направят нищо, заради пандемията! Обаче имаме успешно служебно правителство, успешен президент и успешен нов политически проект! Гласувайте българи, само това ни остана!
13
1
 
3
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Тези мерят килограмите на консервите.Всичко е пълен *** но важното е да се усвоят милионите
12
1
 
11
 
! Отговори
Мама Тереза преди 2 години
Във Франция клошарниците са препълнени. Дават топла манджа без пари, сандвичи, лимонади, гъзирани води, даже чат-пат и полу-прясна риба, а за десерт баклави, банани, фурми, портокали, мандарини и по някое парче кейк със сокче от 250 мл.
11
8
 
5
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 2 години
Е, нали фигурантът хвалеше управлението на неговия кабинет, а сега се оказва, че половин милион нямат храна и трябва ЕС да ги храни?!
10
2
 
15
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Кажете къде точно са тези пунктове за раздаване на помощите. Ще отида да видя на место и да направя снимки. Да се убедя, че това е истина и да видя с очите си на кои точно етноси се дава, ако се дава.
9
1
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен ...и кои са тия "ора",дето не били имали ток и котлони бре?!...Да не си гледал филма "Господин за един ден"?..
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще има кечеци
7
5
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен..ДА,искахме Радев и ПАК ЩЕ ГО ПОИСКАМЕ!!!..А вие-Боковите ПУДЕЛЧЕТА, можете да си изгризате опашките от яд и злоба!
6
0
 
5
 
! Отговори
? преди 2 години
Някой знае ли как да се включиш без да има нужда и следи ли някой хората по списък?
5
1
 
3
 
! Отговори
В.Узунов преди 2 години
То хубаво ама като няма олио нещо със същият цвят ,но с градус да дадат. Тогава да си вземат макароните и лещата. Само огнената вода ми стига.
4
3
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
лелеее!..Също като след края на войната...Яки поразии направиха Боко и неговата Хунта от "Четиридесетте разбойника"...Ще им сърбаме попарата поне десет години..