Туроператори: Непрекъснато отлагаме връщане на суми

"Това е постоянен тормоз над нас и нашите клиенти"
21 сеп 2021 08:50, Ния Христова
24
Туроператорите казват, че са готови да протестират, ако до края на годината не им бъде изпратена субсидия. Колко фирми са пред фалит и каква помощ очакват от Министерството на туризма?
 
"Очакваме до края на годината да се разпределят заложените в бюджета средства. От програмата останаха едни 5 млн. лева. Настояваме да се направи една последна програма, за да може да излезем от сянката на тази тежка криза", каза пред Bulgaria ON AIR зам.-председателят на обединение "Бъдеще за туризма" Димитър Балтов. 
 
Според него общата сума, която се дължи на клиенти е около 22 млн. лева.
 
"Ще остане един милион лева за връщане, ако всички пари се възстановят. Редица фирми са вече на ръба и не може повече да се чака. На наши клиенти им казваме, че още юни ще почне изплащането на пари. Това е постоянен тормоз над нас и нашите клиенти, непрекъснато казваме на клиентите си различни срокове за връщане на суми. Непрекъснато отлагаме. В България няма гаранционен фонд за целта", обясни събеседникът.
 
Според Балтов  туризмът вече не е това, което е бил преди.
 
"Туризмът е преживявал войни, финансови кризи. В света, в който живеем, хората пак го търсят. Много по-сложно е и въпреки това много хора продължават да искат да пътуват", уточни още Димитър Балтов.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Духайте супата гадове крадливи ,никакви пачки за вас ,смени си професия Дончо ,държавата не длъжна да ви плаша с нашите пари
21
1
 
6
 
! Отговори
Docent преди 2 години
Наи некоректни са Бохемия
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо дават субсидии в пари? На запад ги приспадат от таксите. Усещате ли уловката. Замислете се.
19
1
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Много интересно кой изобщо използва туроператорски фирми, като много по-лесно и евтино е да си наемеш апартамент чрез Airbnb. Хем си в обзаведен апартамент, хем не си на хотел с всякаква гмеж и групи. Вярно, нямаш олинклузив, ама ако искаш да пестиш, отиваш до магазина, пазаруваш си и си готвиш в апартамента
18
0
 
8
 
! Отговори
Талибан преди 2 години
Ей този, заедно с майка му взеха над 2 млн. помощи за фирмата си Руал травел и продължават да искат още. *** лакомията... А иначе нищо не връщат на клиентите.
17
0
 
4
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Да представят исканията си пред архиепископ Датев Акобян.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се радвате, че българинът е *** човек и не знае що е то кредитна карта и chargeback. Че тогава щяхте много да ревете.
15
2
 
15
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Изял парите сега аз да му ги връщам :)))
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майката на една туроператор- ка е казвала, че протестите не са хубаво нещо, защо дъщеря й протестира? И не е ли нагло да искат тия държавна помощ?
13
1
 
8
 
! Отговори
пенсионер 79 г. преди 2 години
НАВРЕМЕТО БЕШЕ ПРОСТО ВЗЕЛ ПАРИ ВРЪЩАШ ТИ АКО НЕ ШАШКА 100 ГР. ТРОТИЛ И ТЕ НЯМА. МНОГО СТАНАХТЕ СЕЛСКИТЕ ХИТРЕЦИ...
12
3
 
6
 
! Отговори
радомир преди 2 години
До АнонименАз предпочитам да почивам в Турция, защото е много по-евтино, по-добро и по-спокойно място от БГ морето. Без АИ и други ненужни неща, по малките хотели, на спокойно, да може за 10 дни да забравиш за тукашната БГ мизерия.
11
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудя се защо българинът все гледа си почива в скапаната византийска гърция/ съседката Турция? Сякаш в България няма красиви места за почивка. Българите да ценят и пазят Българската земя и природа, тъй като дават хляб за Българския туризъм.
10
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудя се защо българинът все гледа си почива в скапаната византийска гърция/ съседката Турция? Сякаш в България няма красиви места за почивка. Българите да ценят и пазят Българската земя и природа, която също дава хляб за Българския туризъм.
9
0
 
23
 
! Отговори
Kiro преди 2 години
Защо държавата трябва да дава пари на фирмите, че да имали какво да върнат?Къде са парите които фирмите са прибрали? На държавата ли са ги дали, че сега държавата да им дава?
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най - добре е сами да си организирате почивката в България.
7
0
 
24
 
! Отговори
Голям Тур преди 2 години
Ето как става,, обявява се фалит, а собствениците на туроператора, ако не могат да върнат парите, влизат в затвора, след разпродаване на личното имуществото.
6
0
 
21
 
! Отговори
Стефанов преди 2 години
За застраховки сигурно не сте чували, а? Да вземем сега едни пари, пък ако трябва да се връщат, ще ревем на държавата, тя да ги плати! Ай сиктир от вас туроператори, хотелиери, кръчмари и прочие пиявици. Като не можеш да се държиш над водата, фалирш и закриваш сергията! Големи бизнесмени, имали бизнес, ама да им гарантират пари за издръжка!
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този ваксиниран ли е?
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия си нямат Ричард Лъвското сърце и затова са зле
3
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а къде са парите които са ви дали туристите?