Преброителите по домовете попълват само карта, не искат документи

НСИ съобщи как се легитимират, ако се съмнявате, подайте сигнал
18
Преброителите по домовете попълват само карта, не искат документи
Снимка: БГНЕС

Преброителите, които посещават хората по домовете, попълват единствено преброителна карта. В нея не се попълват данни от личните документи на хората с изключение на имената и ЕГН. Никъде не се полага подпис, съобщиха от НСИ.

Преброителите нямат право да изискват личната Ви карта, шофьорска книжка или паспорт или да предоставят за подпис декларации, заявления или какъвто и да е друг документ.

Ако Ви посети лице, което се представя за преброител, и Ви поиска някакви документи или Ви кара да се подписвате, незабавно подайте сигнал в районното управление на МВР. Този човек най-вероятно няма нищо общо с преброяването, съветват от Института.

Преброителите трябва да Ви представят карта със снимка, три имена и идентификационен номер. Маските им са сини и брандирани с Преброяване 2021. В случай, че се съмнявате, че човекът, който звъни на вратата Ви, е преброител, можете да направите проверка на *2021 или 02/ 9078 430.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: преброяваненси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
е те измамниците е достатъчно на един да знаят имената и пак ще измамят някой стар човек, и да звъни, имената като съвпадат, колко му е, пак не е замислено добре това с посещенията
12
4
 
1
 
! Отговори
Преброител преди 2 години
До АнонименИ преброителите искаме ЕГН или номер на лична карта за да запишем в анкетната карта кого сме преброили. Така ще знаят да не ви търсят за глобата от 160 лв.Искам да заявя на всички, че като преброител съм потресена от ужасяващата мизерия и нищета в която хората живеят и дори да ме канят е абсурд да стъпя във вашите домове, и за мен най-добре е да се броите сами масово и да се свършва с тази мъка. Съжалявам, че се хванах за да изкарам някой лев.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се знае защо още ги има българите.Всичко им взеха,а те живи...верно живи да ги оплачеш,*** живи...Ех,каква е тази робия ,какви са тези еничари...
10
1
 
2
 
! Отговори
хунта преди 2 години
При електрони избори никой не проверява и брои, при електроно преброяване решков Ви праща ченгета в дома Ви за разпит и доказателства.
9
0
 
13
 
! Отговори
vsvs преди 2 години
Имат си всички данни по регистрите, но явно е много важно да занимават цялата държава, за да разберат кой има пералня и кой хладилник, кой е с дограма и кой без.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то така си беше още от третия ден на преброяването.
7
1
 
1
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Един бърз кредит за да изтеглите и да ипотекирате апартамента.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялата информация я имат в електронен вариант и могат да си я изкарат от базите данни на ЕСГРАОН и т.н. Сайтът изглежда вече взема информация от НАП, защото като си вкарате ЕГН-то в раздел Домакинство, автоматично попълва сферата на дейност на работодателя и заеманата позиция.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А вие като ми искате пари задето не съм се броил е нормално?
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'Ако Ви посети лице, което се представя за преброител, и Ви поиска някакви документи или Ви кара да се подписвате, незабавно подайте сигнал в районното управление на МВР. Този човек най-вероятно няма нищо общо с преброяването' ------- тогава защо онлайн ти искат ЕГН, лична карта?
3
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Публикувайте въпросника от преброяването ще лъснат десетките безсмислени въпроси творческо на чиновническите болни мозъци.
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо при онлайн преброяването искат всички лични данни?
1
0
 
16
 
! Отговори
Асан преди 2 години
А пари искат ли :)))