Сметки: До 60% скачат цените на БДЖ билетите

Високите цени на тока водят до повишаване цените на стоки и услуги
24 сеп 2021 18:29, Анисия Иванова
42

По-високите цени на тока за бизнеса водят до лавинообразно повишаване на стоките и услугите у нас. Заявка за поскъпване на билетите дадоха от БДЖ.

Зapaди виcoĸитe цeни нa тoĸa за бизнеса цените на основни хранителни продукти продължават да се повишават, показват данните на Държавната комисия за стокови борси и тържища. В средата на септември - спрямо предходната седмица, увеличение има при захарта, брашното, яйцата и млечните продукти. Продължава тенденцията за ръст на цената на олиото, като бутилка от 1 литър вече се продава по 3,20 лева на едро.

Поскъпването на електроенергията ще увеличи и цeнaтa нa билeтa за пътуванията с БДЖ.

Росица Найденова е учител и от години пътува всеки ден от Перник до София. Надява се въпреки повишаването на цените на билетите железопътният транспорт да остане достъпен за нея.

"Нямам друг вариант, освен това - на фона на поскъпването и на останалите горива, мисля, че билетите за влака ще останат поносими и приемливи", коментира тя пред Bulgaria ON AIR.

Двойното поскъпване на електроенергията ще се отрази както на електротранспорта в градовете, така и на железопътния. Все още обаче няма конкретни разчети с колко ще се увеличат цените на билетите за влак. Бивш директор на БДЖ пресметна, че поскъпването може да достигне до 50-60%.

"Ще им се увеличат разходите многократно или по-точно - двойно, при едно ценообразуване, ако токът фиксира около 30% от цената, това значи, че двойното увеличение на тока отива на едно 50-60% от цената, която няма как да бъде поета само от превозвачите, което е много лош вариант и за крайните клиенти", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пътувам всеки ден за работа - от вторник до четвъртък включително. Влаковете са под всякаква критика! Мръсни и миризливи седалки, няма вода в тоалетните, да не говорим за пътническите влакове...там положението е страшно... ужасен постоянен шум, мръсно и ***, седалките са хлътнали, седиш не само в дупка, но в изкривена на една страна дупка...На Шуменската жп гара бях нахапана 4 пъти от дървеници. Служителките споделиха, че и те са нахапани... Мерки не са взели още...
21
10
 
8
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Къде е Фигурантът Радев да коментира бе, или PR-ката не му дава, да не си развали имиджа на Свещена крава ? Борисов винаги е бил в центъра на разрешаване на проблемите, и никога не се криел! Въобще,има ли нещо за което Радев да е поел някаква отговорност, освен пред Решетников и Черепа? Може би и пред Грипен?
20
2
 
13
 
! Отговори
нема страшно преди 2 години
С Кирчо и Кокорчо - напред!
19
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
лавина от цени а от горе комунисти сноуборд карат и другара Радев ги води скоро ще издуха Корнела и ще е баш вожда
18
2
 
2
 
! Отговори
gosho преди 2 години
До Анонименedin put kazvate che tova bili rezultati ot 12 godishnoto upravlenie na borisov,sega toka i gazta i v evropa bili poskupnali, i za tam li vaji12 godishnoto upravlenie na borisov.pone pomnete kakvo lujete
17
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
гарантирано от Радев .. ще рупаме камъни и ще си светиме със свещи .. и това само за три месеца
16
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигуранта Радев никога и за нищо не е виновен. Нищо че вече близо 7 месеца цялата власт в държавата е в негови ръце.
15
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До НИЩО ВИ НЕМА БЕ На нас нищо ни няма ама вие Герберските овце трябва някой да ви го набие с 200 в празните тикви. Токът и газта поскъпват абсолютно в цяла Европа и не си мислете, че ако амебата от Банкя беше на власт нещата щяха да бъдат по различни. Ама както казваше вашия тиранин то да *** да ти го набият а то акъл няма как да стане.
14
3
 
0
 
! Отговори
gosho преди 2 години
До Анонимен predi 6 mesetca neshtata byaha drugi.dokoga shte opravdavate segashnite nekadurnitci s borisov
13
9
 
5
 
! Отговори
Безочие преди 2 години
До НИЩО ВИ НЕМА ,БЕ.... За 20 стотинки на коментар в полза на ББ и майка си ще охулиш,бре!
12
2
 
12
 
! Отговори
Пловдив преди 2 години
Крайно време е БДЖ да станат достойни за нормалните хора, качество, хигиена, сигурност и фейс контрол на ползващите го като това е цената нагоре.
11
4
 
10
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
ТОВА Е ТЯ--"ВЕЛИКАТА ПРОМЯНА"...на тия простачета , които лежаха по тротоарите под командата на Фигуранта, Маджо и Черепа....ха,ха,хааааа...ДОВОЛНИ ЛИ СТЕ СЕГА???!!!!
10
5
 
12
 
! Отговори
долу Радев преди 2 години
Чака ни Радевата зима. Жанвиденовата ще ни се стори песен. Тези безхаберници, дето ламтят само за власт, не знаят нито къде се намират, нито какво правят. Мислят само за реваншизъм и откъде да откраднат пари. Жалко за България, но щом сме избрали хасковския *** за обитател на президенството, си заслужаваме съдбата.
9
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, що така всичко хвръкна до небесата за има няма 2 месеца ?
8
4
 
13
 
! Отговори
Ууууу преди 2 години
Радикалните промени на фигуранта.
7
6
 
8
 
! Отговори
Очевидец преди 2 години
Олиото гони 20 лева вече.
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха сега разкрийте колко народ пътува безплатно по закон, няма такъв комунизъм никъде.
5
1
 
21
 
! Отговори
Вярно... преди 2 години
Вярно е, че в цяла европа цените на този вид услуги са в пъти по-високи. Но също така е вярно, че качеството на услугата е в пъти по-висока също! Не говоря за стандарта на живот, че се натъжавам в родната си страна...
4
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аферим на Юмрука!Дерзай народе!
3
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брово бе. Със 5.70 лв. ходех от София да Варна с влак през недоносеният социализъм. Сега като вдигнат цените кой ще се качи н влака. Те сега при тези цени се търкалят празни.