Владимир Зарев: Управляват ни истерично алчни хора

Романът "Объркване" е най-трудният, който съм писал, призна писателят
24 сеп 2021 10:48, Анисия Иванова
41

"Нас ни управляват едни безкрайно истерично алчни хора. Това са българските политици и отвратителната олигархия. Фактически 30 години се краде от този народ и 30 години ние губим най-интелигентните, най-умните си и най-младите си хора, които изоставят България. Това е огромна трагедия", заяви писателят Владимир Зарев в студиото на "България сутрин".

Преди дни той получи наградата за духовен принос на името на Иван Вазов, връчена на церемония в Народния театър. По думите му Вазов, ако беше жив, би написал нова повест като "Немили-недраги" за нерадостното положение, в което се намира България.

Наградата на името на Иван Вазов е от най-достойните, които писателят някога е получавал.

"Освен че е много престижна, е и много красива награда. Иван Вазов успя да въплъти нестихващата си любов към България в слово и да превърне всичко, което е било неговият живот – България, във висока и нестихваща национална памет. Той превърна любовта си наистина в памет", подчерта Зарев.

Новият му роман се казва "Объркване". Писателят го определя като най-трудния текст, който е писал.

"Романът се състои от две напълно независими сюжетни линии. Едната от тях разказва за пандемията и за съвременния обществен живот, а другата разказва за исихазма – едно много интересно духовно движение, и за Фераро-Флорентинската уния – последният опит да се примирят православието и католицизмът", посочи Зарев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
от както го няма Бойко Борисов почнахме да обедняваме резко
30
0
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
управляват ни цър-ву-ли и на никои не му минава през главата да вземемотиката и да влезе в лозето
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С лесните му книги нищо не стана,представям си щом му е било трудно с тоя роман.
28
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България си е мода да те хранят с награди политиците и после да ги охулиш пред обществото.Зарев,ти като не си алчен истерик защо не върна наградата?
27
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е човека, колкото до Борисов, мойто мнение е, че при него се крадеше най-много, просто заради фондовете се създаваше впечатление, че не е така. От 2004-та до сега 1 милион българи са напуснали България. По- голямата част от тоя период, управляваше ГЕРБ.
26
11
 
19
 
! Отговори
До антибойковците преди 2 години
Какво ревете ? Вече трето правителство не е на ГЕРБ. Оплачете се на арменския поп, фелдфебела, пинокио, галева, тошко, дългият *** и т.н. Нали искахте власта ? Хайде управленявайте. Кой ви пречи.
25
16
 
13
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 2 години
Бойко Борисов, ако има малко срам, и ако му е останала грам съвест, следващия път като излезе по телевизията ще каже: Скъпи сънародници, простете ми, че дванадесет години ви крадох, но съм фрост и друго не мога, не знам как да направя образованието отново да прославя българските деца, не знам как да подобря здравеопазването, не знам как да направя електронно правителство, а и не ми оттърва, защото знам най-добре да крада, а то ще ми пречи. Та, 12г крадох от асфалт и тротоари, защото е най-лесно
24
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Българоyбиец ни докара до тази ситуация! Докато не влезе в затвора и не им бъде отнето цялото имущество на всички герберасти и техните роднини до 9-то коляно, България ще страда, а народът ще мре, без лечение, без помощ, дори без вода и ток, за което се погрижиха Шайката на Боко!
23
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зарев прав си ама не съвсем. Тези в момента , през служебното правителство и олигарсите зад тях , са това което си описал. На никой ли не му прави впечатление , че за шеф на НАП се назначава човек ограбил НАП.Рашков лъже на килограм и няма никакви доказателства.На всички най-големият проблем им е охраната на Гешев, защо ли ? Защото подкара тия същите олигарси, за които говори Зарев, тези които 30 години крадът, а нищо не са направили за Бг.Един от кликата на почтените излъга за да стане министър
22
2
 
14
 
! Отговори
тя преди 2 години
Само като ги видя какви са т н нар представители и ми стават безкрайно отвартителни ! 240 -престъпника на един малък народ он 6 мил !
21
7
 
16
 
! Отговори
Буржоа преди 2 години
Умните бяха избити още с идването на рецидивистите от село през 1944 година, сега просто внуците им са на власт - през 1989 година трябваше да има чистка, ама...
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уважаеми г-н Зарев, вие сте от малкото хора на изкуството, които СЕ ОСМЕЛЯВАТ да заемат гражданска позиция, поклон! Не им прави чест на вашите колеги-ХОРАТА НА ДУ-ХА, които се крият като мишки в очакване на И ТОВА ДА МИ-НЕ!
19
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много алчни гадове!!!
18
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навремето баща ми ми наду глсвата да съм купел някакъв негов роман-разрухата.Лелел що време не ме остави намира.Купих я най сетне,дадох му я и след месец го питам ,заслужаваше ли си.Баща ми ме погледна гузно и каза:не струва.
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкоз ти е акъла щом му се възхищаваш.Поредния назначен по линия на родово наследство -писател.Значи ако имаш мнение за тия тролиш,ама той не *** срещу политиците.На него му е позволено да има мнение,а на останалите -не.Я се разкарайте.
16
1
 
1
 
! Отговори
IM-А-мен_DrtБЯЛBoY! преди 2 години
Фильм за тежката история за"малкия човек"попаднал под твърдия ботуш на местните властоимащи на режисьора А.Звягинцев - заслужила високата оценка на фестивала в КАН за най-добър сценарий и награден със "Златен глобус" за най-добър чуждестранен филм през 2014 г., както и желана номинация за ОСКАР в еЛеЙ! Главните роли са поверени на Алексей Серебряков и Елена Ладова.
15
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алчен писател,баща му Пантелей Зарев??Нещо не си добра с главния.Имал съм щастието да слушам негови лекции в СУ...
14
3
 
2
 
! Отговори
до 6 преди 2 години
Кога я прочете, или просто тролиш, колкото да се издайфаш в името на спорта. Аз пък мисля, че ще е интересно четиво.
13
1
 
3
 
! Отговори
Тиквата преди 2 години
Немам 2 лева у Народната банка :)))
12
1
 
3
 
! Отговори
Боко преди 2 години
Ъпсурт