3,5 млн. лв. пръснати за незаконни ремонти на язовири в Ямболско

Направена е проверка на ДНСК
26 сеп 2021 15:00,
10
3,5 млн. лв. пръснати за незаконни ремонти на язовири в Ямболско
Снимка: БГНЕС, архив

3,5 милиона лева са изразходвани за незаконни ремонти на язовири в Ямболско, показа проверка на Дирекция за национален строителен контрол.

Обектите се намират в землищата на селата Пчела и Малък манастир. Очаква се да бъде издадена заповед за спиране на строежите.

При проверките е констатирано, че на водоемите не са извършени аварийни ремонти, както е записано в документацията, а са строени изцяло нови съоръжения, уточни областният управител Георги Чалъков.

"Проблемът е, че тези съоръжения са незаконни и това го установи проверката на ДНСК. При първоначалната проверка ни беше обяснено, че тези язовири, техните ремонти се извършват по графата "Бедствия и аварии и възстановителни ремонти". На място виждаме, че това са изцяло нови съоръжения с много скъпи проекти", коментира пред БНР той.

Още по темата
В момента строителните дейности по язовир "Малък Манастир" продължават, въпреки че срокът за завършването му е изтекъл преди повече от три месеца.

Язовир "Пчела" е напълно завършен, но тъй като ремонтът е незаконен, трябва да се пристъпи към издаване на заповед за събаряне.

"Вие представяте ли си сега това съоръжение да се разруши! Кой ще плати пак това събаряне, тъй като и събарянето става с проекти. Тези две съоръжения специално са паметници на корупцията", коментира Георги Чалъков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Тиквата у кауша веднага дето е дал парите :)))
7
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само те да бяха,с мед да ги намажеш.Разхищенията и кражбите са поголовни,под крилото на бай чекмеджан,който всеки ден реве по медиите колко добре било преди и колко лошо е сега.
6
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Триетажни вили са добър ремонт на всеки язовир.
5
14
 
5
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен4. С какво е напълнил чекмеджето, см.е.ш.ко?! С нови монтирани устройства чекмеджета не се пълнят, БСП! Вие сънувате парите и ден и нощ - да не би да пропуснете някоя делавера, не.щас.тни.ко! БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
4
9
 
6
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Разбира се, отново рушене! При това на нещо ново и хубаво! Буквоядите от БСП отново манифестират верността си към ТЯХНАТА буква - ремонтът, значи, не означавал, че трябва да се подменя старото с ново, а само то да се закърпело..ТРАГЕДИЯ!...БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!!!
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ДНСК до сега какво правиха, какво правиха последните петнадесет години? Сигурно кавали. На тиквата крадлива.
2
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затвор за някой, кога? Крадене, крадене, крадене
1
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Боко е така?