Сигнали от София: Стопани извеждат кучетата си без каишка и намордник

Потребители алармират за проблема в Helpbook
16 окт 2021 20:55, Анисия Иванова
125
Сигнали от София: Стопани извеждат кучетата си без каишка и намордник
Снимка: БГНЕС

Според действащата наредба извеждането на домашни кучета без каишка и на агресивни без намордник се забранява, но въпреки солените глоби недобросъвестните собственици продължават с тази практика. Разтревожен потребител на платформата Helpbook.info ни сигнализира по този проблем от столичния район „Връбница“:

"От доста време теренът зад 239 блок намиращ се в ж.к. Обеля 2, е така наречената от стопани “Кучешка полянка”, макар че там е пълно постоянно с деца, които живеят в карето и с ученици, които учат в 140 СУ “ИванБогоров”. Всички живущи сме свикнали с интереса на хората към точно това каре, дори и аз имам домашен любимец, който доста често разхождам там. От известно време се събира една страхотна групичка от 3-ма души, които са притежатели на общо 4 кучета. Две от кучетата са на един собственик, породата им е ротвайлер, другите две приличат на питбули. Всяка сутрин от 07:30 ч. до почти 08:30 ч. тези кучета се пускат свободно да тичат около и зад блока. Това нещо се повтаря и всяка вечер между 18:00 и 20:00 ч. Кучетата са без намордници и без поводи застрашават и хора и други животни, защото са агресивни“! Молбата е за бързо реагиране и санкциониране на собствениците преди някое дете или животно да бъде нападнато.

Често срещана гледка на свободно пуснати домашни кучета е и в парка в „Младост“ 3. Поради близостта на училище и детска градина по алеите редовно преминават деца и според нашия потребител е само въпрос на време някое от тях да бъде нахапано.

Подобна е ситуацията и в градинка „Кюлуците“, район „Оборище“: „Искам да съобщя за системно нарушаване на заповед РОБ16-РД-09-152 / 29.07.2016 от Столична община, район "Оборище", в градинка "Кюлуците". Кучетата са до едно без каишки. Сутрин е невъзможно да се минава спокойно дори покрай градинката. Кучетата излизат извън нея и нападат вървящите по улицата хора. Ситуацията е абсурдна за център на европейска столица“!

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
Колю преди 1 месец
До АнонименУви! Донякъде сте права! Повечето стопани не събират изпражненията на домашните си любимци, но има и доста хора които го правят. Ние например си ги събираме и изхвърляме.
93
2
 
4
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Всички натягат, че в чужбина било еди как си еди що си, ама никой не споменава, че в чужбина е забранено в зелените площи има табелки забранено за хора, а те се обработват изкуствено с препарати. Като не искате да настъпвате *** и да бъдете европейци спрете да паркирате и да се разхождате в тревните площи. Живял съм сред гаргите, ама съм живял и на много други места. Кучето ми може да се изхожда в градинката, но съм единствения от блока, който я копае и сади другото са мишоци с претенции. ;}
92
5
 
10
 
! Отговори
С дете и куче преди 2 години
До всички хранещи, трепещи, тровещи и др. подобни. Тази отрова, която така лесно раздавате, е по-вероятно да попадне в ръцете на дете, даже и вашето дете...До всички много разбиращи от всички породи, дъщеря ми е израснала с две кучета, Лабрадор и Ротвайлер. Няма, повтарям няма бойни породи, всичко е до собственикът, до възпитанието. Има породи подходящия за пазачи, за ловци, за спасители и др. Лабрадорът е рибарско куче, а Ротвайлерът овчарско.
91
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В София никой не разхожда кучета извеждат ги докато се изходят на свобода където погледнеж е пълно с лай. ........................................................на.
90
4
 
19
 
! Отговори
Дядо Георги преди 2 години
Близките ми живеят е жк Изгрев. В близката гора/ Борисова градина/ постоянно се движат собственици със кучета без намордници и каишки. На всичко отгоре акат и пишкат поразия. Тя разходката им е с тази цел.На забележките отговарят-"Ама то не е опасно, не хапе".Моля, община Изгрев да въведе ред. С поздрав: Дядо Георги
89
13
 
0
 
! Отговори
106 преди 2 години
сутринта първо си измий очите и тогаз скачай в нета
88
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Суовр гандо е, да си ръчно читото и бигато орнаментирано палто с яка от норка и някой *** куче, да се отърка в мен, ей така, защото било купе, а а ки му се стросна, я стопанина ще ми се кара, (може и да ме нападне - ти жуяотните са две, сещате ли се),я кучети ме е захаоало. Все едно живеем в ораисторическа джунгла... . ..
87
4
 
13
 
! Отговори
психолод преди 2 години
До Анонимен о ХиподрумаКучкарите се ъвредени хора с нарушени емоционални реакции. Те са неспосибни да оценят любов от човек и не им стиска или не са способни да заслужат такава любов. По-лесно е да общуват със животно, което изисква елиментарна грижа, а от своя страна няма претенции към качествата на стопанина. Абсурдно е в 21 век хората да се грижат повече за страинето на кучето си, отколкото за ближния си.
86
0
 
9
 
! Отговори
дедо от село преди 2 години
За софийските кучета не знам ,но други станаха за намордници ,щото са се опущили като изоглавени пощръклели волове!
85
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие сериозно ли? Обадете се на 112 или на кварталния, това са 3-*** души! Какво ревете по сайтовете? Ако нещо не ви харесва, кажете го на тези хора или застанете с името си зад сигнала! Клавиатурни мишки
84
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
E и?
83
2
 
12
 
! Отговори
2 преди 2 години
И в Стара Загора е така!Кметът изибщо нехае за кварталите !А по селата да те е страх да минеш по улиците от кучета свободни-кметовете там дремат!
82
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 99Често се разхождам с внучето и досега НЕ СЪМ ВИДЯЛА някой да изчисти ... след кучето си.
81
1
 
19
 
! Отговори
Няма ред преди 2 години
Коя наредба или закон се спазват на територията България, че и тези! Колко са нахапаните от кучета, колко хора починаха в болки от ухапванията! Има ли наказани собственици или такива, които изхвърлят кучетата си?
80
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От доста години не съм виждал някой да не събере изходеното от кучето си. Има доста бездомни кучета и котки и това заблуждава предубедените.
79
5
 
24
 
! Отговори
Няма глоби! преди 2 години
Много рядко ще видите куче с каишка и намордник! Обикновено стопанинът снизходително казва "Не хапе", когато кучето си обърсва лапите в изтръпналия човечец. За кучешките екскременти - те са на всяка крачка...
78
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кучкарите не се къпят, а вие искате да извеждат кучетата с намордник и да спазват закона. Въпрос на култура.
77
3
 
18
 
! Отговори
Кака преди 2 години
Защото *** е ***! Да не говорим, че когато се изхождат, не съм виждала никой стопанин да им събере изпражненията в найлонче, а отминават, все едно не са видели. На запад в парковете има дори найлонки за кучешките л. Ама тук само ***, кой да чисти. Иначе са много добри хора кучкарите, ....ама невъзпитани!
76
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щото е като почти всичко при нас.Закони има, никой не ги спазва, пък няма и кой да ги контролира.Имало глоби......ама като няма кой да ги наложи - все едно ги няма:-)Чаткаш ли?
75
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аман от кучкари.