Радев обсъди с кметове мерки за защита на заетите в енергетиката

Президентът: Държавата да стимулира инвеститорите да открият работни места
Обновена: 18 окт 2021 19:53 | 18 окт 2021 19:53, Веселина Йорданова
64
Радев обсъди с кметове мерки за защита на заетите в енергетиката
Снимка: Президентство

Държавният глава Румен Радев обсъди с председателя на Националното сдружение на общините в България и кметовете на Перник, Стара Загора и Кюстендил перспективите да се използва потенциалът на европейската платформа "Въгледобивни региони в преход".

По инициатива на държавния глава заедно с представители на изпълнителната власт бяха обсъдени с кметовете на потенциално най-засегнатите населени места от Зеления преход мерките за защита на заетите във въглищната енергетика, които да допринесат за запазването на заетостта и конкурентоспособността на България със съвременни и модерни технологии за производство на електроенергия.
 
Разговорът се състоя в Дом 2 на Резиденция "Бояна" след проведената кръгла маса на тема "Мерки за решаване на проблема с високата цена на електроенергията и природния газ. Подготовка на позиция на България пред ЕС", съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 
Президентът открои необходимостта от своевременното изготвяне на индивидуални регионални планове чрез задълбочено проучване за нуждите на съответното населено място, които да допринесат за по-плавния преход и запазването на поминъка на българските граждани. По думите му само с интегрирани усилия могат да бъдат развити индустриални зони и да се запазят работните места. "Ангажимент на държавата е да стимулира големите инвеститори, за да се открият работни места, за да се запази поминъкът на хората“, посочи Румен Радев.
 
Представителите на местната власт подчертаха, че "Фонд за справедлив преход" може да смекчи социалните и икономически ефекти на заетите в сектора. Според кметовете би било добре финансирането да се насочи основно към образование и преквалификация за заетите в сектора  и към подпомагане на технологичните иновации на малки и средни предприятия в сферата на енергетиката. 

По думите им това е от особено значение, тъй като тези региони се различават значително по отношение на географското местоположение, равнището на икономическо развитие и демографските перспективи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: енергетикаРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя фааттмака в правото си на какъв неудачник е събрал кметове на седянка. Би трябвало борсука Янев да го прави това, нали сме парламентарна република все още?!
40
2
 
6
 
! Отговори
Радев потъва преди 2 години
Открийте петте разлики между правителството на Радев и потъващият кораб Вера Су. Прави сте, единствената разлика е, че едното е кораб, а другото е некадърното правителство на Радеф, потопяващо постепенно България.
39
1
 
6
 
! Отговори
До 48 преди 2 години
Не е ясно какво искаш да кажеш, но все пак да ти отговоря, за ГЕРБ не е проблем да са в опозиция, но за да има опозиция, трябва да има готовност за управление, респ. за коопериране, от страна на антагонистичните партии, което явно НЯМА да се осъществи. Ние се молим те най-после да поемат отговорност, но не смеят. Лузери.
38
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 46 И как да дадем доказателствата срещу тях,точно на техният "глав прокурор" е другият въпрос?-:( Като тръгне Гешев и ще "осъди всички Гербери ли"? Наивен ли си или провокатор а?
37
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 47. проблем ще имаме,след като мутрата влезе в парламента,дори и с оредяващите си дупедавци "депутати"! Въпреки че ролята им я определиха протестните партии,ГЕРБ да са само в опозиция! Герберските "депутати" Гласуват срещу всичко Що Не Е Герберско "решение"! Е?
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще имаме голям проблем след изборите и най-вероятно още едни предсрочни избори. Това се вижда ясно от действията на партиите, които под строй козируват на фигуранта. Може заложните къщи да пуснат залози за шанс за правителство. Лошото е, че при това развитие човек и да спечели залога, ще има само шепа обезценени хартийки. А за нормалните хора остава въпросът, кога точно ще се изчерпят торбата със сол и тоягите, за които не сме гласували, но получаваме безплатно от партиите на Радев.
35
2
 
8
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
"ГЕРБ И ДПС --ОБИРАЛИ ДЪРЖАВАТА"......АМИ ЩО ТОГАВА НЕ ГИ СЪДИТЕ ,БЕ ***...???КАТО ГЛЕДАМ--- ДО ДНЕС...САМО "ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ ОТ ПАЗАРА".....БЕЗ НИКАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА!..../.." КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРИКАЗКИ ОТ 1001-НОЩ"...ХА,ХА,ХАААААА../
34
0
 
9
 
! Отговори
Събира кметовете ... преди 2 години
.....ЗА ДА ГИ ПЛАШИ И ПРИТЕГА , ДА ГЛАСУВАТ ЗА НЕГО И БАНДЮГИТЕ МУ....!
33
0
 
4
 
! Отговори
Глупости преди 2 години
Кво "ше защитават кметовете" .....хората от енергетиката си знаят занаята!
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бла,бла,бла.....
31
0
 
12
 
! Отговори
РУЦИ преди 2 години
ФИГУРАНТА НИЩО НЕ ДАВА----ЗА СЕГА ПОЛЗВА САМО ПАРИТЕ ОТ ГЕРБ !
30
0
 
10
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
НЕЩО ...НЕ Е МНОГО СИГУРНО , ЧЕ БОРИСОВ И ГЕРБ СИ ТРЪГВАТ......ЩОТО СА ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА ......НАРОДА ОБАЧЕ НЕ ГО Е ОТХВЪРЛИЛ----ЧАКАТ ГО ПАК ЩОТО ДАВА ПАРИ.!.....А ВИЕ , КАКВО ДАВАТЕ---ЗА СЕГА НИЩО.../НУЛА/!!!
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато има лузери, които ще си запалят къщата, за да изгори на Бойко Борисов кофата за смет, защото те друго не могат да му причинят, все така ще увличат и други губещи, готови на самонараняване и самоизчегъртване.
28
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов си тръгва от властта! Разберете го това млади българи,бродещи в нета ден и нощ! Времето му изтече!-:)))Съвремието го отхвърля!
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За някои хора е ОК това, че Радев се е разкрачил широко между Русия и САЩ и дори са склонни да виждат в това неутрализиращ ефект. Това е страхотен капан за наивници, защото ако разсъждаваме къде две антагонистични сили имат общ интерес, ще разберем, че това място може да е само желаното и от двете страни бойно поле. Ако искаме да бъдем това поле, Радев е нашият избор.
26
0
 
1
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
До 19 Ченге ненавижаме ви !
25
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 24 " Бял кон " в конюшнята на др Борисов НЕ СЪЩЕСТВУВА! Поради простата причина,че др Борисов просто няма "конюшня"! Елементарно е бре Гербере! Борисов открадна доста и да се моли да не падне от власт пазача му Гешев! Щото падне ли,новият глав прокурор,гаранция ЛИЧНО ще го потърси в Банкя! Този човек,в продължение на 12 гникой не го е проверявал! И интереса на истинската прокуратура,вярвай ми ще е много голям!!!
24
2
 
7
 
! Отговори
Ваньо преди 2 години
Радевите ченгесарски троляци блокирали ПИК.Типично за ченгетата, страх от истината
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, върви си. И сто лицеви опори да направиш, това няма да затвори пробойните, които ти сътвори с неадекватните си действия. Дори и факта, че партиите, които са под твоето крило, са в постоянен конфликт помежду си, е показателен за твоите "обединяващи способности". Те не могат и отново няма да се разберат след изборите. Това са твоите деца, твоите "рожби", които се бият помежду си и водят държавата ни към пълен разпад и към последващото й завладяване от външни сили. Ти си пълен провал.
22
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами след 12 години кажби, грабежи и беззаконие, какво очаквате? България да е богата държава?? Е ми НЕ!! Борисов ограби държавата и остави генерал Радев да се оправя с държавата, която мафията ГЕТБ-ДПС обраха до шушка!!