Над 23 000 дози ваксини поставени днес до 17 часа

От днес е в сила "зеленият" сертификат
21 окт 2021 19:09, Красимир Ангелов
94
Над 23 000 дози ваксини поставени днес до 17 часа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Точно 23 206 дози ваксини срещу COVID-19 са поставени в страната до 17 ч., днес, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

От там припомнят, че от днес в страната са в сила нови противоепидемични мерки – основани на изискването за предоставяне на т. нар. „зелен сертификат“ за ваксинация, преболедуване или отрицателен резултат от изследване за COVID-19.

"Зеленият сертификат" се изисква за посещения в кина, тетри, музеи, галерии, заведения за хранене и забавление, фитнес и спортни зали и др. Документът е необходим и за провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, обучения и т.н.

На изискването за "зелен сертификат" трябва да отговарят и работещите в съответните обекти/организаторите на съответните мероприятия, припомнят от МЗ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
1
 
! Отговори
ВБЗ преди 2 години
Дано и след 5 години всички ваксинирани да пеете тази песен,колко е добре да се ваксинира човек. А да никой не може да каже какво ще е след 5 г.
71
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нацията техническа разбира само от дрянова неокастрена.
70
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Да преизпълним петилетката за три години!Ура другари!
69
0
 
3
 
! Отговори
Дааа преди 2 години
До *** - А дотогава другите ще умрете безработни от глад , студ и мизерия , да не говорим за това как ЧСИ-тата ще Ви изхвърлят на улицата !! Защо пишеш ГЛУПОСТИ ?!
68
4
 
0
 
! Отговори
ЦИНИК преди 2 години
До 2,5 год разпраят сички ваксанирани жа гушнат чимшира .Продължавайте ,а съ ваксате !
67
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мола и кръчмата минават и заминават, а ваксата е за целия ти кратък живот
66
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АТАКИСТ = нацепен батка със сърп и чук в ръка и с мозък колкото семка
65
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, набоцкахте ли се слабохарактерните?
64
1
 
5
 
! Отговори
На изборите преди 2 години
Да пускат само със зелен сертификат. Освен ако не са на открито.
63
8
 
7
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
До Анонимен 70 : В първата лекция по основи на правото на новите студенти им обясняват : правните норми се прилагат чрез държавна ПРИНУДА. Не говори за насилие че ставаш смешен - принудата е във всеки един законов акт. А и никой не ви насилва за нищо - ходенето на МОЛ, фитнес или кафе не е нещо жизнено важно. Не е като да не ви пускат в хранителни магазини например.
62
3
 
13
 
! Отговори
Джо преди 2 години
Блееха, пък отидоха да се ваксинират! Смях!
61
4
 
14
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
Нито са про-ваксъри нито анти. И двете групи са малцинства, но пък гръмогласни. Тези са обикновени, типични българи - от тия дето си сменят гумите като падне първия сняг, плащат си сметката за тока, като дойде съобщение че предстои спиране, ходят на зъболекар като зъба стане за вадене и си плащат данъците на последния ден от крайния срок. Българина всичко отлага за възможния последен момент.
60
12
 
7
 
! Отговори
ВАКСИНИРАН преди 2 години
Трябва да се ваксинират всички хора , с няколко изключения .Ковид се доказа като ЗЛО , няма мърдане от него .1. Всички хора над 35 години да се ваксинират , вече са стари моми и стари ергени тези над 35 години - няма да имат деца .2. Децата НЕ трябва да се ваксинират .3. Всички над 18 години с две деца трябва да се ваксинират .
59
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако направите и концлагери ще бъдат 230 000 ваксинирани дневно. Не ви ли е срам за насилието, което беше извършено над свободната воля на хората.
58
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тези темпове до изборите 99% ще сме ваксинирани и е напълно възможно всички мерки да отпаднат.
57
15
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Няма никакво емпирично доказателство, че изобщо съществуват болни от ковид. Никой страничен наблюдател не е влизал в ковид отделение. Даже най-горещите кови диоти преразказват басни, чути от хора, на които от тези басни им зависят 1000 лв на месец.
56
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Следващата акция ще е да задължават по два пъти седмично да се ходи на заведение, на културно мероприятие и 1-2 пъти годишно да се ходи по туризъм извън страната за осигуряване доходи на ресторантьорите и туроператорите. Удрят се печати в сертификати за отчет.
55
13
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Няма никакво емпирично доказателство, че изобщо съществуват болни от ковид. Никой страничен наблюдател не е влизал в ковид отделение. Даже най-горещите *** преразказват басни, чути от хора, на които от тези басни им зависят 1000 лв на месец.
54
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
23 000 антиваксари са боднати до 17часа!Малии, тия избия всички рекорди за ваксинация.Явно посещенията на кръчми и молове е по-важно от отстояването на морални принципи !
53
1
 
7
 
! Отговори
ТестКит преди 2 години
Да обобщим: До 17:00 над 23 000 ваксини, пунктовете са с удъжено работно време защото все още има желаещи. Дали ще бием рекорда от 8 май - 38 000, може би утре хмм