Зеленият сертификат не спря наплива към автошколите

Чакат се проверки от РЗИ и Автомобилна администрация
Обновена: 22 окт 2021 08:34 | 22 окт 2021 08:34, Камелия Цветанова
9
Зеленият сертификат не спря наплива към автошколите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заради новите противоепидемични мерки от понеделник всички курсисти и инструктори в автошколите в страната, както и изпитващите ще трябва да представят или зелен сертификат или резултат от направени PCR или антигенен тест, съобщиха от Автомобилната администрация.

Още по темата

В първия ден от прилагането на новите изисквания - зелен сертификат, резултат от PCR или антигенен тест, е имало забавяне на изпитите по управление на автомобила и изпита по теория, каза Красимир Георгиев от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България пред БНР.

Била е предоставена възможност да се направят бързи тестове и изпитите са продължили.

„Хората проявяват разбиране. Затова смятам, че трябва да има ясна воля да се каже – седмица или две или три ще спазваме едни правила, след което да живеем по-човешки и по-свободно. Но искам да подкрепя и другите колеги браншовици – ако ще има ограничения, то трябва да има за всички“, каза той.

Заради новите изисквания не се очаква да има отлив от желаещи да карат шофьорски курсове.

За автошколите е добре, че заповедта има известно отлагане до понеделник заради необходимостта от технологично време, за да се отговори на изискванията.

Красимир Георгиев сподели и какви са очакванията на бранша след края на гратисния период за представяне на зелените сертификати.

„Може би представители на РЗИ и на Автомобилна администрация ще тръгнат по автошколите, ще спират учебните автомобили, може би ще идват в часовете по теория и ще проверяват за това дали са спазени изискванията относно различните сертификати, тестове“, посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България, шофьорските курсове и изпити, са единствените моменти, в които се кара по правилата.
2
0
 
5
 
! Отговори
до 1 преди 2 години
в интерес на истината виждам, но много рядко. Обикновено само тези, които имат повече лев, и ще стават сводници... пардон -работници
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбира се... Нова партида нагли камикадзета трябва да се произведе.