Доц. Дончев: Българите са склонни да се разединяват

"Възможно е скоро глобално да няма пандемия, а локално да остане при нас"
27 окт 2021 16:08, Ния Христова
43
Доц. Дончев: Българите са склонни да се разединяват
Снимка: БГНЕС
Доц. Дончо Дончев става доброволец в COVID отделението нан ВМА, разболява се, но след това отново се връща там, дарява кръвна плазма десет пъти и смята, че човечеството ще спечели войната с вируса.
 
Той сподели, че е дарил много пъти плазма, за да се премахне съмнението у тези, които се колебаят по отношение на болестта. 
 
Доц. Дончев сподели, че през изминалата година и половина българите са показали, че имат склонност да се разединяват.
 
"Имаше пропаганда и фалшиви новини за вируса и сега за ваксините, което създаваше недоверие в здравната система, но и се насаждаше безотговорност в голяма част от населението", каза в ефира на Нова тв още доц. Дончев.
 
За него слабата ваксинация, неглижирането на мерките, липсата на контрол, безотговорността на голямам част от населението може да доведе до това глобално да няма пандемия, а да остане локална при нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такава ни е природата ние сме разидинени и разиденението идва от политиката още от времето на покръстването до русофили и рудофоби до червени и сини и до сега Но не обвинявайте народа дори когато в парламента са разединени
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още един наглец, тръгнал да обвинява и обижда "българите"! Хора, до кога ще търпим да се гаврят с нас! На площадите! Да ги изметем!
29
2
 
3
 
! Отговори
до 26 преди 2 години
Ако така смяташ значи си супер наивник. Най-късно до месец ще разбереш, че на запад нищо не е свършило. Дано ти увре тиквата тогава и да разбереш, че си абониран за ваксината.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя не знае какво е пандемия! Няма как глобално да няма, а локално да има и това да се нарича пандемия! Ако е локално е епидемия.
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шматарок ! Това е комунистически термин
26
2
 
1
 
! Отговори
До Люлин4 от Люлин Ц преди 2 години
Вие там в гетото да мълчите.
25
3
 
1
 
! Отговори
Николай Михайлов преди 2 години
Мобилизацията за постигане на обща цел се преживява като унижение за индивидуалния български ум, решил, че в него е съсредоточена всичката гениалност на света. В тази епидемия хора, които едва сричат елементарните начала на културата, се оказаха всезнаещи - по-осведомени от световното научно съзнание. Не можаха да се смирят, някаква убийствена гордост. Това е наистина национално бедствие, защото така потъва българската нация, докато водим пунически войни срещу разума.
24
0
 
5
 
! Отговори
Хм! преди 2 години
Доц. Дончо ваксинирал ли се е?
23
6
 
2
 
! Отговори
Най-гнycната преди 2 години
проcтa, и прогнила нация - панелистанец!
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До От Люлин4Имам нужда от киро от гумаджийницата да ми опарвя гумите,а от теб нямам нужда,*** платен,така,че ти се ваксни ако обичаш,и с бустера,и с бустера на бустера докато изкараш.
21
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За ваксиниратите държави епидемията свърши. Ще се реваксинират и ще държат нещата под контрол - Ниска бройка . За нас още даже не е започнало. Да видим до лятото колко още ще умрат. С тези темпове ше минем 100 000.
20
4
 
10
 
! Отговори
Следващият преди 2 години
Глупаккк...Да се изнася с анализите си извън България...
19
2
 
9
 
! Отговори
:?: преди 2 години
На всякъде по света ще има глобално затопляне, а в България локално застудяване.
18
5
 
11
 
! Отговори
От Люлин4 преди 2 години
Няма вируси! Каза ми го Кирето от гумаджийницата вчера,а той го знае от жена си. Все пак те е учена и е касиерка в Кауфландата. Така че тези по телевизора ни лъжат!!
17
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навсякъде има разединение между ниска и средна/висока класа. Няма как човек от нисшата класа да е приятел с тези, които печелят от десетократно нагоре спрямо него. При ваксинацията е подобно- добре платените отдавна са ваксинирани, а обслужващата класа крета едвам, едвам. Така съществува светът. Всеки според класата и обкръжението си. Капитализъм- въпрос на личен избор е (образование, квалификация, ценности) към коя класа ще принадлежи човек.
16
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една от най-главните причини България да е на това ниво и с такава история е невъзможността ни да се обединим около някаква идея. Това го е забелязал още Хр.Ботев, Иречек, проф. М.Семов и Иван Хаджийски в трудовете си по българска психология. Българинът е индивидуалист.
15
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХАХАХ, 1300 годишния краварник ще мре до обзлюдяване
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато е глобално се казва пандемия. А когато е локално се казва епидемия.Също пандемията се характеризира с появата на нов вирус срещу който хората нямат имунитет. А епидемията е вече е когато масата от хората имат имунитет но се заразяват със нови щамове на вируса. Тоест сега ще преминем в епидемия която по нищо няма да се различава от обикновен грип който почти всеки човек е боледувал поне веднъж в живота си.
13
4
 
2
 
! Отговори
СИЛАТА преди 2 години
Силата е в разединението! Видно е че със Съединение нищо не се получава! Затова, нека да го изхвърлим от главите си, като идея и да се РАЗЕДИНИМ! Българи от цял свят - разединявайте се! Мразете се! Изтребвайте се! Последният нека да дръпне шалтера и да направи приемо-предавателен протокол!
12
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма никакво разединение. Измамата лъсна отдавна и хората видяха лъжите.Българите сме номер едно! Най умния народ в Европа.