НАП предотврати ДДС измама с над 20 тона месо

Проверката е стартирала в понеделник
27 окт 2021 13:45,
16
НАП предотврати ДДС измама с над 20 тона месо
Снимка: БГНЕС

НАП е предовратила ДДС измама с над 20 тона месо на ГКПП „Кулата“. От приходната агенция съобщиха, че са засекли опит за извършване на фиктивна вътреобщностна доставка на месните продукти.

Той е бил спрян от Главна дирекция „Фискален контрол“ към НАП, със съдействието на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари.

Проверката е стартирала на 25 октомври, когато товарен автомобил се е явил за преминаване на пункта. Водачът  на транспортното средство е декларирал пред приходните инспектори, че превозва 32 палета с пилешко и свинско месо от българско търговско дружество, като стоката е предназначена за фирма в Гърция.

Още по темата
Служителите на фискалния пункт са извършили физически оглед на камиона, както и на документите, съпровождащи стоката. В товарния отсек са открити множество бутилки с минерална вода, като пред тях е имало само 2 реда кашони, съдържащи пилешко месо. При вътреобщностната доставка на фирмата не се начислява ДДС за стоката.

Реално обаче не е извършена доставка на посоченото количество месо и по този начин се укриват приходи и ДДС от продажбата му в България.

Незабавно е уведомен Координационния център в ГДБОП, откъдето е осигурено присъствие на полицейски служители от Районно управление на МВР - Петрич.

Образувано е досъдебно производство по чл. 316 във връзка с чл. 308 от НК. Стоката и превозното средство са иззети като веществени доказателства. НАП извършва ревизия на дружеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
браво спецов
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
от както махнаха Боко Тиквуна и схемите започнаха да ги хващат. Браво на моят президент Румен Радев, разбии ги всичките крадци и скоро се надвам да има и в затвора.
9
0
 
3
 
! Отговори
ЗАТВОР МЕНАААА преди 2 години
ЗАТВОР НЕМААА ОБАЧЕ
8
6
 
1
 
! Отговори
подмяна преди 2 години
Корупция и грабежите на Радев.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На градус ли е дружеството?
6
3
 
3
 
! Отговори
Българка преди 2 години
До като има пясък на земята ще има и кой да го хвърля в очите на хората.Новината на новините. Чухте ли всички. Страхувате ли се. А така. Така трябва.
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извинявам се, ама в БГ се яде по 1000т месо на ден. И от тях поне половината са обект на врътка с ДДС или нефактурирана стока. С този един камион не могат да ме залъжат че правят нещо.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В нашата държава освен измами, друго положително не се случва! :)
3
5
 
6
 
! Отговори
моч преди 2 години
ДДС-то на тия 20 тона са има-няма 10-12000( дванадесет хиляди лева)......с други думи това са глобите на три търговски обекта не издали касов бон ;) Очевидно НАП ( Спецов респективно служебния кабинет) са я закъсали яко щом са тръгнали да си правят PR предназначен за неграмотни , за невежи и за маргинали , които не могат да смятат и лесно се манипулират със суми от порядъка на 15-20 лева :)))))Долу фигуранта и болшевишката му хунта !!!
2
2
 
9
 
! Отговори
сигурно преди 2 години
За това бизнесмените много мразят Радев и харесват тиквата !! 50 на 50 ,и нещата ставаха !
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А колко гепи Спеца?