40% от българите взимат заем, за да си покрият домакинските разходи

Близо 70% са ползвали повече от един кредит
52
40% от българите взимат заем, за да си покрият домакинските разходи
Снимка: Dnes.bg, архив

Близо 70% от българите са ползвали повече от един кредит през тази година, като 40% ползват заем, за да покриват домакинските си разходи.

Данните са от онлайн проучване на кредитния пазар, финансирано от водещата компания за бързи кредити, съобщи БНР.

Най-много са се нуждаели от заема, за да покриват сметките около домакинството. Една трета са ползвали парите за ремонти у дома, 14 процента - за поддръжка на колата, а 12 на сто - за здравни разходи.

Предпочитаният кредит е в размер на 1000 лева и с период на връщане шест месеца.

Две трети от анкетираните предпочитат да изплащат кредита си на равни вноски, което според експертите означава, че клиентите търсят сигурност и предвидимост в условията на пандемията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: заемкредитиразходи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
5
 
! Отговори
До 1358 преди 2 години
как къде - в Китай
38
1
 
5
 
! Отговори
1358 преди 2 години
От много години българите живеят с кредити и помощи. Няма ли да се потърси отговорност от управляващите защо докараха хората до просешка тояга? Къде са фабриките и заводите ни?
37
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Догодина ще са 67% които ще се изхранват със заеми, колкото е процента на избирателите на Радев.
36
6
 
3
 
! Отговори
прочетох коментарите преди 2 години
И си викам ,още от 5часа хора със прекалено самочувствие ,играчи от класа се разтушват със писане явно от вас по - добре знаещи как се борави със пари няма . Преди да давате акъли вземете си погледнете към краката и си вижте цървулите и после си леите мозъка .
35
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди 15 години цените бяха 2 пъти по-ниски... а заплатите 10 пъти. Истината е че повечето българи, колкото имат толкова ще изхарчат и винаги ще са на ръба. Даже милиони да получаваме пак ще сме с дългове.
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам как 96-97ма успяхме да оцелеем, а сега постепенно пак все повече и повече хора имат затруднения? Въпреки това никой не може да ме убеди, че проблемът не е в ниската финансова дисциплина на българите.
33
4
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Греко-еврейска банкерски фашизъм. Целта е невъзможност за изплащане на кредита и отнемане на имотите на задължения. Еврейско престъпно лихварство. Този път евреите лихвари ще свършат с куршум от упор или в Белене. Необходимо е новото правителство да подведе под съдебна отговорност всички кредитни банки и фирми,защото ако не го сторят народът ще произнесе присъдата. Отменяне със закон на всички задължения към мързеливите гърци и евреи.Веднага!
32
5
 
6
 
! Отговори
Така ли преди 2 години
Та нали ГЕРБ управляваха до онзи ден и всичко беше мед и масло - много бързо профукахте имането от 12 г герберастия бе хора ?!
31
2
 
1
 
! Отговори
До 18 преди 2 години
Жалко е, че капиталистическото мислене им проми мозъците, вместо да отидат на село да видят баба и дядо да ги питат как беше едно време. Къде живееш в България?
30
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм програмиссс .На мен ми плащат в етери.1000 лв са една четвъртинка от един етер .За такива стинки въобще не ставам от леглото освен ако не е забила някоя видеокарта:)))
29
0
 
15
 
! Отговори
Бай Димо преди 2 години
Въъшки! 70% са вземали заем, но тук всички голям го вадят как вземали пет цифрена заплата. Комплексарска история.
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Барутлиев "а те са че българина не е роден за демокрация." Българина с нищо не се различава от хората във всяка друга нация: поне по възможност да е нормален демократичен човек. Това, че се оставя да бъде мачкан си е НЕГОВ ИЗБОР. А, за щастливите невежи през комунизма - това не е за хвалене. Да живееш в заблуда не може да е "в полза" на нищо, но даже и това е лъжа: хората тогава много добре осъзнаваха, че живеят в режим. Просто се чувстваха безсилни да се борят със системата.
27
13
 
9
 
! Отговори
радев глад и мор преди 2 години
При Радев е така, цените нагоре, народът беден.
26
3
 
5
 
! Отговори
Барутлиев преди 2 години
До АнонименЕ то винаги има едно 'ако' нали? Ако това, ако онова, обаче има реалности и факти , а те са че българина не е роден за демокрация. При бай Тошо процента на щастливите хора е бил в пъти по-голям от сега, така че имаш право да си гледаш от собствената камбанария, но за неутрална преценка трябва да се отчете средната оценка, а тя е в полза на соца.
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 28 Аз вече съм "станал капиталист", макар че не обичам думата, защото разни комунистчета влагат в нея разни простовати значение. Но свободата на избора и ПОЕМАНЕТО НА ОТГВОРНОСТ са голяма работа. И живота е истински така.
24
0
 
9
 
! Отговори
Сорос преди 2 години
Вземат заем за домакинските разходи, а цената на квадрат панелка в София е 2К евро (4000 лв.). Много богат тоз народ бе!
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Барутлиев Странно, но не можеш да си представиш какво правят комбинацията между знание, власт и пари. Никоя от тия групи не може да направи нищо. Ако всички бяха като мен проблеми с тях нямаше да има. Свободата ми е да вземам решения, които до водят до нещата, които искам. Както казах, няма да ме разбереш. За теб темата е да тролиш за това колко "хубава" е била храната преди 89та. МЕжду другото, сега има по-хубава храна. То тогава по принцип хем нямаше, хем повечето беше боооклук.
22
2
 
9
 
! Отговори
Барутлиев преди 2 години
До Анонимен 23И каква ти е свободата? Като видиш че ромове, турци и беге феодали ти превземат родния край да забегнеш нейде по света?
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До !!! "Никога през живота си не съм вземал кредит. Не успявам да похарча и половината си заплата. Не разбирам какво толкова купувате, че не ви стигат парите." Шансът да не живееш достатъчно добре и активно е доста голям. Иначе спестовността е похвално качество, но когато е самоцелна се изражда в нещо много неприятно.
20
6
 
2
 
! Отговори
!!! преди 2 години
Никога през живота си не съм вземал кредит. Не успявам да похарча и половината си заплата. Не разбирам какво толкова купувате, че не ви стигат парите.