От ГЕРБ поискаха министерски оставки заради трагедията на "Струма"

Атанасова: Трябва да се гарантира прозрачно разследване
853
От ГЕРБ поискаха министерски оставки заради трагедията на "Струма"
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ настоя за прозрачно разследване на инцидента на АМ"Струма" и президентът да поиска министерски оставки. Това обявиха на пресконференция от името на партията Десислава Атанасова и Александър Иванов.

Още по темата

От формацията смятат, че трябва да бъде обявен ден на траур в България и Република Северна Македония.

Атанасова и Иванов изразиха съболезнование към всички близки на загиналите и надежда за бързо възстановяване на оцелелите. Съболезнования отправиха и към близките на жертвите на пожара в старческия дом в село Рояк и на семействата на починалите от COVID 19 за последното денонощие у нас.

Атанасова смята, че президентът Румен Радев трябва да поиска оставките на отговорните за това служебни министри - на транспорта, на регионалното развитие и на вътрешните работи, предаде БТА.

В този ужасен ден считаме,че всички опити за политически инсинуации и внушения, че причината за инцидента на АМ "Струма" е в пътното трасе и настилка, посочени от кмета на Перник и служебни министри, са дълбоко грешни, заяви тя. Атанасова апелира към всички политици да разберат, че изборите са приключили и внушенията няма да върнат погубените човешки животи.

Трябва да се гарантира прозрачно разследване, да се носи отговорност, време е за смирение, категорична е Атанасова.

Александър Иванов припомни факти,според които въпросният участък от АМ "Струма" е проектиран и строен между 2002 и 2004 г., според тогавашните изисквания, а министър на регионалното развитие е бил Асен Гагаузов от БСП. Нормите бяха осъвременени преди две години т.е. участъкът е проектиран и строен по съветски тип, сега магистралата не би се построила по такъв начин, посочи Иванов.

Вместо да се занимават с изборите на Радев, сегашното ръководство на министерството и агенциите да бяха приготвили пътищата за зимния сезон - мантинелите на "Тракия", "Хемус" и "Струма" са в лошо състояние, пет месеца паркингите на "Струма" са затворени заради невъзможност да бъдат почистени, обясни представителят на ГЕРБ. Той попита регионалния служебен министър Виолета Комитова защо не са изпълнени предписания на предишното ръководство на АПИ, свързани с маркировката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


853
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
641
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Приятели...дпс-гроб...строящите през семейни и на пиятели фирми,крадящи...хвърлят вината за трагедията с македонските деца..върху Народа ни...яхват и използват една трагедия...за политически цели...нечовешко...мафиотско,...и редакторчетата на пеевски...и вас ще съдим бре...и тези обещаващите ни...новите...без Справедливост и Съд...няма да има Мир!...до последният корумпиран ен.ч.р в най затънтената община...започнете от ...Велинград...моля!...благодаря за минусите!
640
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
...приятели
639
0
 
2
 
! Отговори
цензура преди 2 години
всичкопсе чете...нямате капацитета да ни отнемате думата...дпс-гроб...един гроб ми предложи..10 лева...аз пък му предложих да ми ги даде на ръка...за да мога да го нокаутирам...и да му плюя в суратя...и ме цензурират
638
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До До ББмустафа цонев,абслужващите ...пеевски...парите ви нямат значение за Народа ни...10 лв..заври си ги знаеш къде...вметняваш на хората,че хартийките с които им отнемате животете са ценност...не са бре...ти правиш св.р.и за 10 лв...мен ме заплашват...рекетират...наказват...мустафа бей през ен.чар.те си,през офшорните пълнени с нашите животи...ако си пич моля ела ми дай 10-те лв...лично...моля те...
637
3
 
2
 
! Отговори
АЙДЕ СТИГА , ДЕСИ... преди 2 години
...КОГАТО ТРЯБВАШЕ ДА ИМ ИСКАТЕ СМЕТКА ЗА ВСИЧКО , ВИЕ СИ ИГРАЕХТЕ НА "ДЕМОКРАТИ" И ЗАТОВА ВИ ИЗПЪРЖИХА.....СЕГА ,КАКВОТО И ДА ИМ ИСКАТЕ НА ТИЯ ЧЕРВЕНИ БАНДЮГИ --ВЕЧЕ Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ!--ТРЕБВАШЕ ОЩЕ ТОГАВА "ПЪЛНА ЛУСТРАЦИЯ"---А , НЕ "КРИВОРАЗБРАНА ДЕМОКРАЦИЯ"!
636
3
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Атанасова се била "пулела"! Тролчета мили, гледайте си Кокорчо, той въобще не се пули! Лошото е , че и целокупният българин ще се опули като Кокорчо, само да мине зимата!
635
0
 
2
 
! Отговори
Путко насрана, преди 2 години
Самоубий се плийс
634
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 709.......***, първо значи какво значи "комунистически" и тогава се освобождавай от напрежението! Ти, мекотело, и през плет не си виждал жив комунист! Другия път като с изкажеш така, ще ти натрия с люта чушка и устичката, и маясъла!Това, че знаеш кой е за бесилката, няма да ти помогне! Да, за бесилката са, но за съжаление сме в ХХI век!
633
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министър-председателят посочи, че този участък е трябвало да стане за олимпиадата в Гърция през 2004 г. Борисов тества новия път лично шофирайки джипа си по аутобана. "Гледай каква красота! Да ти е драго! Канавки, тревички, дръвчета, двойни мантинели", заяви той.2019 година,откриване на АМ Струма.
632
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая окльощавела ли е или така ми се струва? - Или настана ГЛАД.
631
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тези оставки ! .насрахте се А кой ще подаде оставки затова че всекидневно умират хора от коронавирус ??? Всички вие който искате оставки на други ,всички сте в кюпа !!!!!!Локдаун кога бе ???? Умират хора и то всеки ден ,акъл ,съвест кога???
630
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДНЕС-ДО 11.00 ЧАСАСпокоГендар ти ще бъдеш 152 рия. Чао не ни пука за тебегербер
629
10
 
5
 
! Отговори
ДНЕС-ДО 11.00 ЧАСА преди 2 години
УБИТИ - 151 БЪЛГАРИ............... ХОРОТО ПРОДЪЛЖАВА...... КУПОНА НА РАДЕВ-СЪЩО....
628
0
 
0
 
! Отговори
тити преди 2 години
До 732.Евала много точно казано.
627
3
 
12
 
! Отговори
Ицо преди 2 години
ДО НАБЛЮДАТЕЛ. Къде отиде Нанков , като подаде оставка ? Стана заместник министър в същото министерство . Аман от плитко умни герберасти с къса памет.
626
0
 
6
 
! Отговори
един термин преди 2 години
''Уфтсъ'' , дума от 4 букви с 5 грешки !
625
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Банкянската Тиква повече няма да го видите пред микрофон, в момента стяга багажа да се "омита" от държавата, при Галеви ли ще ходи, в Барселона ли, в Малага при Маргините ли още не е решил, единствено е решил да спасява милиардите и кожата, затова и корабът му напуснаха Биков,Дончев,Митов засега, останаха тези кр'етени на снимката и още няколко ид'иота.....и цял куп овце от стадото му пр'осто....
624
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаме сериозен проблем с говоренето. Медиите продължават по инерция да работят за една власт и се чудят дали са си тръгнали ГЕРБ от власт. ... Виждаме микрофонодържачите на ГЕРБ, които не правят журналистика. ... Трябва да сме критични към всички, но като не сме критични към старото, как да сме критични към новото"
623
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политическите чакали от ГЕРБ, които са били 12 години на власт, сега обвиняват за липсата на пътна маркировка хора, които са 6 месеца на власт. 12 години се хвалеха с магистрали. Това е политическо мършоядство.
622
6
 
4
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 години
Подаването на оставки е въпрос на чест и достойнство,както и поискването на прошка и извинение от и пред народа за допуснати грешки от страна на радеф липсват и едва ли ще се осъществят,защото предишната дс е на власт,а тя "винаги е безгрешна".Жална ни майка...